HABERLER>GÜNCEL
2 Temmuz 2018 Pazartesi - 11:48

Prof. Dr. Budak, “üniversite-sanayi” işbirliğini slogandan öteye taşımakta kararlı

Vizyoner fikirleri, iz bırakan uygulamaları ile Ege Üniversitesinde değişimin öncüsü olan Prof. Dr. Budak, 1 ay içerinde 20’in üzerinde organize sanayi bölgesi, sivil toplum kuruluşu ve meslek odasını ziyaret etti

Prof. Dr. Budak, “üniversite-sanayi” işbirliğini slogandan öteye taşımakta kararlı

Üniversitelerin toplumla yakın ilişkiler kuran, sinerji oluşturan, değişim ve dönüşümün öncüsü kurumlar olmaları gerektiğine inanan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  göreve başlamasının ardından “üniversite-sanayi” işbirliğini slogan olmaktan öteye taşımak için önemli adımlar atıyor. Vizyoner fikirleri, iz bırakan uygulamaları ile değişimin, gelişimin öncüsü olan Prof. Dr. Budak, 1 ay içerinde 20’in üzerinde organize sanayi bölgesi,  sivil toplum kuruluşu ve meslek odasını ziyaret etti.

Üniversite bünyesinde alanlarında uzman akademisyenler ile birlikte organize sanayi bölgeleri ve meslek odalarına yaptığı ziyaretlerde kente ve ülkeye fayda sağlayabilecek olası ortak projeleri masaya yatıran Rektör Prof. Dr. Budak, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine uluşması ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alabilmesi için Ege Üniversitesinin birikim ve kapasitesini yaptığı ziyaretlerle iş dünyasıyla paylaşıyor.  Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A.Ş. (İZBAŞ), Tire Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşletici A.Ş(ESBAŞ), Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO), İzmir Tekeli Organize Sanayi Bölgesi, Torbalı Ticaret Odası (TTO), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatörlüğü, İzmir Ticaret Odası, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Birliği’ni ve bir çok sivil toplum kuruluşunu Egeli akademisyenlerle ziyaret ederek üniversite-sanayi, üniversite-sivil toplum kuruluşu, üniversite-kent işbirliğini geliştirmek için yoğun gayret gösteriyor.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ "
Üniversitelerden beklenenin eğitim, öğretim, araştırma ve bilim üretmenin yanı sıra topluma her anlamda yol göstermek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak,  “Üniversitemizin ürettiği bilginin ve teknolojinin reel sektörle buluşması İzmir’in gelişiminin temel dinamiği olacağına inanıyorum. Ar-Ge ve  inovasyon sonucu üretilen bilgi, ekonomik büyümenin dinamo gücünü oluşturmaktadır. Bu nedenle üniversitelerin tüm paydaşları ile ilişkilerini geliştirmeleri bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu çerçevede akademisyenlerimiz ile iş dünyasını bir araya getirerek, güçlü bir üniversite-sektör işbirliği oluşturmak istiyoruz. İzmir başta olmak üzere ülkemizdeki firmaların yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretmesi, uluslararası ölçekte rekabet edebilir hale gelmeleri konusunda birikimimizi paylaşmak istiyoruz. Yaptığımız ziyaretlerle kurduğumuz ilişkiler iş dünyasında güçlü bir sinerji oluşturduğunu görüyoruz” dedi.(EgeAjans)

 
Altınordu'dan Medine'ye gitti
 
Altay'da Aganovic imzaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hız kadranı 160'ta takılı kaldı! 2 kardeş öldü
Kahramanmaraş'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari araç, devrilerek, ...
Aile o detayı söyledi: Endişe ikiye katlandı!
Kayıp çocuk Ufuk, az işitiyor, konuşamıyor! Hatay'ın Hassa ilçesinde, ...
İhracatta 'Akdeniz meyve sineği' korkusu
Adana'nın Seyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, ihracatta sıfır ...
 
İzmir'de tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Roma ve Doğu Roma dönemleri ile Helenistik ve İslami döneme ait 530 tarihi ...
Buca, Madımak'ı unutmadı
Bucalılar 33 aydın ve 2 otel görevlisinin Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi ...
TED Denizli Koleji'nden LGS’de üstün başarı
Denizli’nin köklü eğitim kurumlarından TED Denizli Koleji 2017-2018 eğitim ...
 
Bakan Gül'den Eylül cinayeti ile ilgili flaş açıklama
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesiyle ...
Travesti dehşeti! Genç adamı camdan attılar…
Antalya’da fuhuş pazarlığı yaptığı iddia edilen iki travestinin anlaşamadığı ...
FETÖ'nün kilit ismi cezaevinde ölü bulundu
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiliği suçlamasıyla Sincan Cezaevinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva