HABERLER>EKONOMİ
11 Aralık 2019 Çarşamba - 12:28

Piyangocular Odası Başkanı Çakmak: Faiz yiyenler yılbaşı geldiğinde ‘haram’ diyor!

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Çakmak, bilet satışlarıyla ilgili bilgi verirken, “Biletlerin yüzde 55’i satıldı. Geri kalan da 15 gün içinde biter. Bizim elimizde bilet kalmaz. Yılbaşı geliyor ‘günahtır’ diyorlar, kağıt dağıtıyorlar. Her zaman helal, yılbaşı geliyor kafasına kep takıyor sakallı dolanıyor, ‘haram’ diyor. Kendi de bilmiyor. Bunu yapanlar faiz alıyor, evleri var daha yüksek kira alıyor, sattığı mala yüzde 100 zam koyuyor ama buna gelince ‘haram’ diyor” diye konuştu.

Piyangocular Odası Başkanı Çakmak: Faiz yiyenler yılbaşı geldiğinde ‘haram’ diyor!

EGEDESONSÖZ- İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’ne vatandaşların güven duymaması üzerinden gelen soruları yanıtlayan Başkan Çakmak, yaşananların algı olduğunu ifade etti. Kurumun özelleşmediğini söyleyen Çakmak yer yer İzmirlilere seslendi.

FAİZ YİYEN SAKALLILAR YILBAŞI GELDİĞİNDE ‘HARAM’ DİYOR!
Satışlar hakkında bilgi veren Çakmak, “Bilet satışlarında artış var. Yüzde 55’i satıldı. Geri kalan da 15 gün içinde biter. Bizim elimizde bilet kalmaz. İnanan insanlara, ‘İnanmayın, psikolojinizi bozmayın’ diyoruz. İnanmayan insanlar alıyor. Yılbaşı geliyor ‘günahtır’ diyorlar, kağıt dağıtıyorlar. Her zaman helal, yılbaşı geliyor kafasına kep takıyor sakallı dolanıyor, ‘haram’ diyor. Kendi de bilmiyor. Bunu yapanlar faiz alıyor, evleri var daha yüksek kira alıyor, sattığı mala yüzde 100 zam koyuyor ama buna gelince ‘haram’ diyor” ifadelerini kullandı.

PİYANGO TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN EN GÜVENLİ KURUMLARINDAN BİRİDİR
İzmir’de bazı bayilerin büyük ikramiyeler verdiğini örnekleriyle aktaran Çakmak, vatandaşların Milli Piyango İdaresi’ne güvensizlik duyması noktasında konuştu. Çakmak, “İkramiyeyi verenler toplumun göreceği kişiler. Bu insanların ikramiye verdiğinin ispatları var. Burada bir algı yaratılıyor. Bu yurt dışında yapılan bir algı. İddia ve TJK bayisiyim. Bunlarda artış var, piyangoya geliyorsun şaibe var! Piyangoda satan arkadaşların yüzde 80’i engelli… Bu arkadaşların başka iş yapma şansı yok. Zaten yılbaşı geliyor, marketlerde, internette satışlar var. Ekmeğimizi paylaşıyorlar. Algıya inananlara sesleniyorum; kesinlikle bunlara itibar etmeyin, yurt dışında kurgulanan bir oyun. Maksatları ülkeye zarar vermektir. Piyango toplanan paranın yüzde 64’ünü dağıtıyor. Piyango Türkiye Cumhuriyeti’nin en güvenli kurumlarından biridir. Biletlerini bayilerden alsınlar” dedi.

BİZ PİYANGONUN KUMAR OLMASINI İSTEMİYORUZ
Çakmak, “İddia’nın 5 bin 600 civarında bayisi var, pazar payının yüzde 85’i internette. Bu nesil farklı bir nesil... İnternete yöneliyor. Piyangoyu alan kesimin yaş ortalaması biraz daha yüksek. Dün Karşıyaka’da biri bilet almaya çabalıyor, başka birisi de aldırmamaya çabalıyor. ‘Bilet birilerine çıkıyor, bir şirkete geçti’ diyor. Biz işin içindeyiz, vatandaşı inandıramıyoruz. Öyle bir algı yaratmış ki beynine, kendi yalanına kendi inanıyor. Piyango devredilmedi ki, devletin elinde. Özelleştirme değil bu. İddia özelleşti, adam primini alıyor. Piyango, sayısal bayilikleri devam edecek, ‘al ben sana verdim’ değil. ‘Sen de kazan, devlet de kazansın’ mantığı var. Prim alacak. Hassas noktamız seyyar bayiliklerimiz. Genel müdürlüğümüzden de bu konuda hassasiyet istiyoruz. Onlar da sürüyor. Biz piyangonun kumar olmasını istemiyoruz. Yasa dışı bahisten dolayı bir sürü ocak söndü. Biz böyle olsun istemiyoruz. Devlet kontrolünde olsun, toplumun hassasiyetlerini zedelemesin” diye konuştu.

ALINMAYAN İKRAMİYELER HAYIR KURUMLARINA GİDİYOR!
Milli Piyango’nun güvenliği olduğunu yineleyen Çakmak, alınmayan ikramiyelerin hayır kurumlarına gönderildiğini söyledi. Çakmak, “Zaten güvenli bir kurum. Vatandaş onu ideolojik bir bakış açısına getirmiş. Bu siyasi atmosferde onun malıymış, elindeymiş gibi görüyor. Bu devlet kurumu... Bunun siyasetle alakası yok. ‘Birine gidiyor, alan şirket kazanıyor’ diyor. Aklın, mantığın alamayacağı bir şey! Alacağın bir 20 TL’lik bir şey! Kazanılan ikramiyeler alınmazsa genel müdürlük bunu hazineye aktarıyor. Hazine de çocuk esirgeme kurumuna, yurtlara, hayır kurumlarına veriyor. O bilet alınmasa bile toplumun faydalı bir kurumuna yardım yapılıyor. Alınmayan o kadar ikramiye var ki, insanlar amortiye bakmıyor, yırtıp atıyor” dedi.  

DEVLETİN İŞİ YOK DA ÇIKACAK PARAYA MI İHTİYAÇ DUYACAK?
Çakmak ayrıca, “İzmir’de son 2 aylık süreçte çıkan ikramiyeler var. İnanmadığım bir şey olsa, inanmadığım bir şey için mücadele etmem. İnsanların doğruya inanmalarını istiyoruz, yanlış algıya inanmasınlar. Çıkan insanlar burada, gidip sor! Devletin işi yok da çıkacak paraya mı ihtiyaç duyacak? Zaten primlerini alıyor. Piyangoya kızıyor ama sayısal oynuyor. O da aynı! İnsanlar ön yargılı bakıyor ama bizim satışlarımız iyi. Vatandaşlarımız marketlerden bilet almasınlar. Seyyar bayilerden alsınlar. Eğer bayi bulamıyorlarsa odamızı arasınlar, ayaklarına kadar götürürüz. Bu güzide kurumu rencide etmesinler. Bu kurumda engelli bayiler var. Bu insanlar çalışamıyor. İftira atmasınlar. ‘Bu paralar içeri kalıyor’ demesinler. İçeri kalıyorsa genel müdürün cebine mi kalıyor? Hayır kurumlarına aktarılıyor” açıklamasını yaptı.

İNSANLAR BU BAĞIŞLARI BİLSE İKRAMİYELERİNİ ALMAZ!
‘Bunlar hangi hayır kurumları?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Çakmak, “Çocuk esirgeme kurumu, okullar yaptıran, spor tesisleri yaptıran kurumlar var. İnsanlar bunun en güvenilir bağış olduğunu bilseler kimse ikramiye almaz! En hassas noktamız bizim bu! Bazı insanlar biletlerini yırtıp atıyor. Çok şahit olduk. Bu kurumların paraya çok ihtiyacı var. Bu insanlar bence ihanet ediyorlar” dedi.

BU HÜKÜMETİN YANINDA DEĞİLİM!
Tartışmaların siyasi bir çizgiye çekildiğini belirten Çakmak, “Bir partiye gider gibi yapan kişiler de var. Biz özelleştirmeye karşıyız. Hükümet tarafından pek şey olmasa da muhalefet tarafından görüştüğümüz milletvekilleri var. Özelleştirmeye direndiğimizde Tacettin Bayır yanımızda oldu, iddia ile ilgili sorun yaşadığımızda Kani Beko geldi, destek oldu. Bizim yanımızda olan milletvekilleri var. Siyasi olarak ben de farklı bir görüşteyim. Bu hükümetin yanında değilim. Ama yaptıkları tamamen yanlış! Muhalefet yapacaksan farklı yap. İnsanların ekmeğiyle oynamaya, rencide etmeye gerek var mı?” diye konuştu. 

 
Sibirya'daki Türk tarihine ışık tutacak araştırma
 
AK Parti'den hem uyarı ve tepki: Gaziemir'de salgın hastalık yaşanabilir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yusuf Rıza Ofisleri Projesi’ne EBSO ve ODTÜ dahil oldu
Kurduğu başarılı işbirlikleriyle İzmir Tarihi Kent Merkezi için farklı ...
Vakıfbank'ta hisse devri tamam!
Vakıfbank'ın yüzde 58,51'lik hissesi Hazine'ye devredildi.
Savunma sanayisi devi yatırım için Torbalı'yı tercih etti
Türk Savunma Sanayine anti radar özellikli kumaş üreten ve bu sayede askeri ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 5,80 TL, Euro ise 6,44 TL'den işlem görüyor.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı
Ankara'da, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret ...
Devenin sucuğundan sonra diline de büyük ilgi
Aydın'ın İncirliova ilçesinde, deve sucuğu imalatı yapan Metin Korucu ...
 
İzmir'in uğurlu bayileri bu yıl da iddialı!
İzmir'de, bugüne kadar toplam 95 milyon TL'lik ikramiye kazandıran engelli ...
Diplomalı ustalar, ezmeciliğin yok olmaması için işin başına geçti
Kemeraltı Çarşısı’nda 19 senedir ceviz, badem ve Antep fıstığı ezmesi ...
Bütçe görüşmelerinde EYT tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva