HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2020 Pazartesi - 08:32

‘Pirzola şebekesi’ne 10 yıl hapis talebi!

İstanbul merkezli bir vakfın adını kullanarak besicileri 50 milyon lira dolandıran 10 kişilik şebeke hakkında dava açıldı. 10 yıla kadar hapsi istenen şebeke üyelerinin, karşılıksız çeklerle aldıkları etleri lüks restoran ve otellere sattıkları belirlendi. Kendisini vakıf başkanı olarak tanıtan şebeke lideri hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

‘Pirzola şebekesi’ne 10 yıl hapis talebi!

Malatya, Adana, Konya, Amasya, Kars gibi illerden onlarca besiciyi dolandıran şebekeye yönelik savcılık soruşturması tamamlandı. Şebekeye verdiği 14 milyon liralık etin parasını alamayan besici Mahmut Çelik, yaptığı bir dizi görüşmeden de sonuç alamayınca soluğu adliyede aldı. Çelik verdiği ifadelerde, şebekeye yönelik ayrıntılı bilgiler verdi.

SON GÖRÜŞME BAŞKANI İLE!
İstanbul Anadolu Adliyesinde görevli Savcı Bekir Kanyılmaz, biri tutuklu 10 sanık hakkında hazırladığı iddianamede, şebekenin dolandırıcılık faaliyetini nasıl yürüttüğünü de ortaya koydu. İddianameye göre, sanıklardan Cahit Demirel, et ticareti yaptığı için tanıdığı Mahmut Çelik’i İstanbul’a davet etti. Demirel, Çelik’e, temasta oldukları bir vakfın et işine yöneleceğini söyledi. Çelik, ilk olarak vakfın gıda alımlarını yapan kişi olarak tanıtılan sanık Fatih Dündar ile tanıştırıldı. Son aşamada ise, vakıf başkanı olarak tanıtılan Hamit Avcı ile görüşme yapıldı.

80 ET SATIŞ MAĞAZASI AÇACAĞIZ
Görüşmelerde Çelik’e, vakfın, İstanbul genelinde 80 et satış mağazası açacağı, bu nedenle yüklü et alımlarının olacağı ifade edildi. Şebeke üyeleri, Çelik'i, güven telkin etmek için, İstanbul’da bulunan  bir dizi yargı, emniyet ve bürokrasiden üst düzey kişilerle de görüştürdü. Dolandırıcılık ağını ilmek ilmek ören şebeke üyeleri son olarak, vakfın ticaret yapması yasak olduğu için kendi kontrollerinde olan bir şirket adına alımların yapılacağını söyledi.

ÇEKLER KARŞILIKSIZ ÇIKTI
Yapılacak olan ticarete ilişkin kuşkusu kalmayan Çelik, hemen kolları sıvadı ve canlı hayvan temin etmeye başladı. Her gün onlarca canlı hayvan yüklü TIR’lar, şebekenin belirttiği adreslere ulaştı. Şebeke üyeleri, kuşku uyandırmamak için yaptıkları ilk alımların parasını Çelik’e ödedi. İddianameye göre 8 milyon liralık etin parası Çelik’e gönderildi. Ancak, planın ikinci aşamasında bu kez, gelen etler yerine çekler verildi. 14 milyon lirayı aşkın çekleri alan Çelik, piyasadan borç aldığı hayvanları kestirerek şebeke üyelerine teslim etti. Ancak, çeklerin ödeme günü geldiğinde hiçbiri ödenmedi. Çekler peşi sıra karşılıksız çıkarken, şebeke üyelerinin oyunu da bir bir ortaya çıktı. Çelik ilk olarak, adı kullanılan vakfın, şebeke ile ilgisi olmadığını öğrendi. Daha sonra, malları teslim ettiği Donuksa Gıda isimli şirketin de paravan olduğunu fark etti.

YAKALAMA KARARI
Hazırlanan iddianamede, Hamit Avcı, Yaşar Eti, Cahit Demirel, Yusuf Aydın ve Fat,h Dündar’ın da aralarında olduğu 10 sanık yer aldı. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılanmaları istenen sanıkların 3 yıldan 10 yıla hapsi istendi. Hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi, kendisini vakıf başkanı olarak tanıtan Hamit Avcı için de yakalama kararı çıkardı. Sanıklar, Eylül ayında yapılacak ilk duruşmada hâkim karşısında olacak. (Hürriyet)

 
Fransa'da Macron'un partisine ağır darbe!
 
Rusya'dan ABD askerinin başına ödül iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu otobüsü seyir halindeyken alev aldı
Anadolu Otoyolu'nda seyir halindeki yolcu otobüsünde çıkan yangın söndürüldü.
Yüzlerce araç trafikten men edildi
Türkiye genelinde emniyet kemeri, cep telefonu ve kırmızı ışık denetimi ...
Sınav döneminde 5 bin 679 geçici kimlik belgesi
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, hafta sonu 5 bin 679 genç ...
 
Salgında günün bilançosu: 15 vefat, 1356 yeni vaka
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 28 Haziran 2020 günlük corona virüs tablosunu ...
Youtuber gencin YKS oyunu!
İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde gerçekleşen Yükseköğretim ...
YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı!
Yüz binlerce öğrencinin üniversiteli olmak için iki günden bu yana ter ...
 
5,2 büyüklüğünde deprem: Bütün Ege Bölgesi sallandı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ...
İzmir'de 89 kişiye ceza!
İzmir'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan ...
İzmir'de sevgili dehşetinde yeni gelişme!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, tartıştığı kız arkadaşı H.K.'yı (16) bulvarın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva