HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ocak 2017 Salı - 14:19

Piriştina’dan ‘meydan ismi’ çıkışı: O kadar sıkıldım ki…

Çevik Bir Meydanı’nın isminin değiştirilmesi yeniden gündeme gelmesi ve ‘15 Temmuz Demokrasi’ ve ‘Ömer Halisdemir’ önerilerinin ardından konuşan Piriştina, “O kadar sıkıldım ki! 4 ayda bir 3 tane adam ‘Adını değiştirelim’ diyor. Kan ne zaman duracak? Bunun için bir şey öneren yok” dedi.

Piriştina’dan ‘meydan ismi’ çıkışı: O kadar sıkıldım ki…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Buca’da yer alan Çevik Bir Meydanı isminin değişikliği yine gündeme geldi.

Darbeyi çağrıştırdığı gerekçesiyle uzun süredir tartışılan konu önceki dönemde Buca Belediye Meclisi’ne teklif olarak gelmişti.

Buca Kaymakamlığı, Adaleti Savunanlar Derneği ve birçok AK Partili meclis üyesi tarafından başlatılan girişim için öncelikle, ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ ismi ortaya atıldı. Daha sonraki dönemde Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın, “Meydan isimlerinde düzenleme yetkisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndedir, ilçe belediyesinde değildir” açıklamasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Abdülhamit Sağcan isimi bir vatandaş Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) Çevik Bir Meydanı isminin ‘Ömer Halisdemir Meydanı’ olarak değiştirilmesi talebini iletti.

Değişiklik istekleri son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen önerge doğrultusunda komisyona gönderildi.

Egedesonsöz’e konuyla ilgili açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “2 buçuk yıldır görevdeyim, sürekli gündemde olan bir konu…” dedi.

Süreçle ilgili bilgi veren Başkan Piriştina, değişiklik uygulamasının yerel yönetimlere yansımaları hakkında konuştu.

KANITLANIRSA HERKESTEN ÖNCE BİZ DEĞİŞTİRİRİZ
Piriştina, “Müracaat edenlerin Çevik Bir ile ilgili iddiası darbeci ve vatan haini olduğu… Biz de mecliste defalarca kez söyledik. ‘Dediğiniz gibi bir şey ve ceza varsa o zaman değiştirilmesi gerekir. Bunda bir sorun yok. Ama isim verilerek, ‘Burası değişsin’ demekle olmaz’. Böyle olursa bir meydan en fazla bir dönem kalır ve gelen kendine göre bir isim verir. Hakimlerimiz savcılarımız böyle bir taktirde bulunursa herkesten önce biz değiştiririz. Önerilen isimleri yeni açılan park, cadde, bulvarlarımız varsa buralara vermemiz lazım.  Önerinin ne olduğunun önemi yok. İki tane meclis üyesi gelir ‘oraya şu adı verelim’ der. Geçen sefer başka isim önerilmişti, şimdi ‘15 Temmuz’ öneriliyor. Şimdi önümüzdeki ay son şehidimizin adını önerenler olacak. Bu isimler bu ülke için mutlaka bir yere verilmeli. Ama yeni yapılan yollar, parklar, caddelere verilmeli. Yoksa bunun önünü alamayız.  Önemli olan hangi ismin verilmiş olmasından ziyade önerilen yer. Biz buraya ‘15 Temmuz’ ismini verdik. 3 sene sonra başka büyükşehir belediyesi geldi başka isim verdi. Hadi bir daha değiştir. Kişisel bakışım; bu güzel insanların isimlerini mutlaka bir yere verelim fakat daha başka sorunlar çıkmasın.   Vicdanları rahatsız eden durum var ve kanıtlanmışsa gereğini yapalım. ‘Çevik Bir darbeci’ deniyor. Bunun kararını verecek olan iktidar ve bağımsız yargıdır. Söylenti üzerinden yola çıkarsak işimiz çok sağlıklı olmaz” açıklamasını yaptı.

O KADAR SIKILDIM Kİ!
Mevcut durumdan rahatsızlığını dile getiren Piriştina, “O kadar sıkıldım ki. 4 ayda bir durup durup 3 tane adam ‘Çevik Bir adını değiştirelim’ diyor. Sanki Her şey bitti. Yollar, kaldırımlar tamam, kültür ve sanat tamam… Şehitler, yurtiçi ve yurt dışı savaş var.  Dolar 4 lira olmuş ‘meydan ismini değiştirelim’ diyorlar. Sanki iş, güç yok, ülke selamette, iç dış barış sağlandı, ekonomik istikrar tamam… Çevik Bir Meydanı’nın adı var zaten. Ülke ne olacak? Memleket ne olacak? Kan ne zaman duracak? Barış ne zaman sağlanacak? Dolar ne zaman düşecek? Küçük esnaf ne zaman kepenk kapatmayacak? Asgari ücret ne zaman bin 800 olacak? Bunları konuşmamız lazım. Durup durup ‘Çevik Bir’in adı ne olacak?’ diyoruz.  Şehitlerin kanını durdurmak, şehit olmayı önleyeceğimize, adını vermeyi düşünüyoruz. Kan dursun yahu. Bunun için bir şey öneren yok” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR 13 YILDIR DEĞİŞİKLİK YAPMADI
Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 13 yıldır hiçbir yerin adını değiştirmediği söylerken, “Tabi böyle bir durum olmadığı için. Vatan hainliği kanıtlanırsa orası ayrı… Bir sokak ismi oluyor, orada yaşamış bir ünlü vefat ediyor, o zaman da sorun oluyor. Parantez içinde isim yazarak sorunu çözmeye gidiyoruz” ifadelerini kullandı. 

BAYRAKLI’DA DA AYNI TALEP
Öte yandan Bayraklı’da da aynı değişiklik önerisi gündeme geldi. Tepekule Mahallesi’nde yer alan Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Sokak ile Şehit Hakan Uysal Sokak’ın kesiştiği noktada bulunan meydana ‘15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’ isminin verilmesi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nce komisyona gönderildi.

 
Dr. Ülkümen Rodoplu'dan hayat kurtaran öneriler
 
Hacizli güvercinlere yine alıcı çıkmadı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 10 Ocak 2017 Salı 20:18

vallhi işin zor..yapsan suç yapmasan suç..eger zan altında kalma ..polis şehidimizi gündeme al..yakışan o lur

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da karla mücadele!
Kemalpaşa Belediyesi yolların kapanmaması için yoğun mesai veriyor. Belediye ...
Bornova’nın ‘Basın Özgürlüğü Parkı’ açıldı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki ...
Menderes’te kar önlemi
Menderes Belediyesi tarafından ilçede yaşanan yoğun kar yağışına karşı ...
 
Büyükşehir’den ‘beyaz’ seferberlik!
Gece saatlerinden itibaren kar yağışının etkilediği bölgelere müdahale ...
Büyükşehir’den kırsalda su tarifesine zam
Büyükşehir Belediyesi kırsaldaki kontrolsüz su kullanımının önüne geçmek ...
Buca Belediyesi'nden başarılı öğrencilere burs desteği!
Buca Belediyesi’nden başarılı öğrencilere yardım eli uzandı. Buca Belediyesi ...
 
Başkan Akpınar’ın mezuniyet sevinci
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde, Vergi Hukuku alanında yüksek lisans ...
Fetrek Çayı ıslah edildi, sel tehlikesi bitti
Her yıl sel taşkınlarının yaşandığı Fetrek Çayı bu yıl uygulanan ıslah ...
‘Gezici Çocuk Dünyası’ gönülleri fethediyor
Büyükşehir merkeze uzak yörelerdeki çocukların okul öncesi eğitimi için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva