HABERLER>EKONOMİ
24 Nisan 2017 Pazartesi - 14:46

‘Pınar’da boykot krizi: Satışlar düştü, sendika sahip çıktı

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın referandum sonrası yaptığı açıklamaların ardından başlayan tartışma devam ederken Pınar’da örgütlü Tek Gıda İş Sendikası, “Boykot kampanyası linçe dönüştürüldü” dedi. Sendikanın açıklamaları dikkat çekti.

‘Pınar’da boykot krizi: Satışlar düştü, sendika sahip çıktı

EGEDESONSÖZ - Referandum sonuçlarının değerlendirildiği günlerde Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın yaptığı açıklamaların ardından başlayan tartışma devam ediyor. Babası Selçuk Yaşar’ın şirketi yönettiği dönemlerden itibaren İzmir’de Karşıyaka Spor Kulübü’ne sponsor olan Yaşar Holding adına açıklamalar yapan Selim Yaşar’ın sözleri tepki toplamıştı.

Yaşar, “En yüksek Hayır Karşıyaka’dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” diyen Yaşar’ın sözlerinin ardından sosyal medyada Yaşar’ın ürünlerine boykot çağrısı yapılmıştı. Kurumdan gelen “kendi görüşüdür” açıklamasının ardından Yaşar ise, “Karşıyaka Spor camiasından özür dilerim, ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım” demişti.

SATIŞLAR DÜŞTÜ
Sosyal medyada dalga dalga yayılan boykot ve çağrıların ardından satış rakamlarına göre Yaşar Holding’in en önemli amiral gıda markası “Pınar”ın ürünlerindeki oranlar düştü. Satışlarda yüzde 25'i bulan düşüş yaşandığı ileri sürülürken, kurum indirim yapma kararı aldı.



Bir yandan Selim Yaşar’ın açıklamalarını toparlamaya çalışan Yaşar Grubu diğer yandan piyasadaki tepkiler üzerine ürünlerin arz-talep dengesini ayarlamaya çalışıyor. Gıda ürünlerine yansıyan boykot piyasayı da etkilerken satışların ciddi oranda azaldığı, ürünlerde iadelerin oranlarının da yükseldiği belirtildi.

SENDİKA SAVUNDU!
Gelen tepkilerin artması üzerine Pınar’da örgütlü olan Türk-İş Sendikası’na bağlı Tek Gıda İş Sendikası’ndan açıklama geldi. Tek-Gıda, “Sendikamızın 50 yıldır örgütlü olduğu Pınar işletmelerinin de bünyesinde bulunduğu, ülkemizin saygın kurumlarından olan Yaşar Holding'e karşı sosyal medya üzerinden başlatılan Boykot kampanyası adeta bir linçe dönüştürülmüştür” dedi.

TALİHSİZLİK
Pınar’ın bir Türkiye markası olduğunun anlatıldığı açıklamada, “Ulusal kuruluşlarımızdan olmasının yanı sıra çalışma hayatında işçi haklarına ve sendikal örgütlülüğe saygılı ve duyarlı olan Yaşar Holding'in tamamen kişisel bir açıklamadan dolayı karalanmasını büyük bir talihsizlik olarak değerlendirmekteyiz. Ülkemizin kaynaklarıyla, yine ülkemiz sınırları içerisinde ve sendikal yapıyla birlikte katma değer üreten, istihdam sağlayan bir kuruluşa sahip çıkmak hepimizin görevi. Yöneticisi dahi olsa kişisel olarak yapılan açıklamanın hele de özür dilenmişse kuruma ve dolayısıyla tüm yapıya mal edilmesini kabul edilemez bulmaktayız. Bunun yanı sıra, vatandaşlık görevini yerine getiren her bireyin tercihine ve özgürlüğüne her iki kesimin de saygı göstermesi gerektiğine inanıyor, ülkemizin birlik ve beraberliği için sağduyu ve hoşgörüye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 
Dink soruşturmasında Gülen ve Öz sanık oldu
 
Borsa tüm zamanların rekorunu kırdı
YORUMLAR
Toplam 46 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman bal 6 Ocak 2019 Pazar 09:45

Boykota devam.. tekrar gundeme almamiz lazim

Yorumu oyla      12      5  
melo 10 Temmuz 2018 Salı 08:34

hergün simit aldığım simitçinin bile peynirlerini değiştirttim. mevzuyu anlattım. girdiğim marketlerde pınar dışında süt ayran olmasın alışveriş yapmadan çıkıyorum. üşenmiyorum gidiyorun başka markete. o kadar.. bu boykot daha cok tutar. bölümleri de çekilir ;)

Yorumu oyla      12      5  
hakan 2 Nisan 2018 Pazartesi 14:06

indirimleriniz de umrumda değil. pahalı olanı alıyorum, yine de pınar almıyorum. ürünleriniz kasa yanındaki sergilere kadar düştü. daha dün kasiyer kız ödemeyi yaparken sizin indirimli ürünlerinizi itelemeye çalışıyordu. beter olun.

Yorumu oyla      10      5  
SEVDA 4 Mart 2018 Pazar 10:00

Bilmem artık kime satarsınız ürünlerinizi. Üstünden aylar geçti, alışverişte kimsenin sepetinde pınar görmüyorum. Halkın gücü.

Yorumu oyla      12      5  
ozan baÅŸ 30 Nisan 2017 Pazar 16:43

yaÅŸar holding ibret olsun..

Yorumu oyla      13      5  
Sadi Berberoglu 26 Nisan 2017 Çarşamba 13:54

Görüldügü gibi ,birlikte yapilan her is ses getirir,bu yüzden sirf bu degil her konuda kisisel degil toplum olarak düsünerek hareket etmeliyiz,bu boykotun bitmesi sirf halkin birakmasi ile tek tarafli birakmasi olmaz,karsi tarafta dik duramamasinin bedelini o koltugu terke ederek ödemeli zira bizler hicbir sucumuz yokken zaten yillardir bedel ödüyoruz!!!

Yorumu oyla      32      5  
Yavuz Demirkan 25 Nisan 2017 Salı 23:42

Asıl korkulması gereken gücün HALK olduğunu herkes birgün anlayacak. İşte o zaman ülkemize gerçek demokrasi ve özgürlük gelmiş olacak

Yorumu oyla      65      5  
25 Nisan 2017 Salı 23:26

Müşteri pörtföyünü kmlern oluşturduğunu düşünmeden,,birilerine yaranırken asıl düşünmesi gerekenleri kırdığını umarım anlamıştır!!O ürünleri satın alabilen kesimn %80 nini alabilen kesmi üzdü ,şimdi gerekli hamleyi yapması gerekli !!!

Yorumu oyla      39      5  
izzet özkan 25 Nisan 2017 Salı 22:49

selim yasar izmir in ne olduğunu anladımı acaba özür dilemesi yetmez o kurumun basından istifa etmedikçe ve o yetkilerin den ayrılmadığı sürece bu bitmez hos bunları yapsada zor biter ya ağzından çıkarmadan önce iyi düsünecekti sendika boykotu kınayacağına patronu kınasın

Yorumu oyla      53      6  
Yusuf Demir 25 Nisan 2017 Salı 22:00

Hemen sendikacıları da hedef almışlar. Bu ne saçmalıktır böyle? Sendikanın temel görevi, üyelerinin haklarını, aşını, ekmeğini, savunmaktır. Boykotun en büyük zararını sendikanın üyeleri görmüyormu? İnsanlar, gıda tüketmekten vaz geçemeyeceğine göre, Pınar'ı boykot eden, diğer firmaları ihya eder. Yanlışsam düzeltin lütfen. Boykotu yanlış buluyorum.

Yorumu oyla      18      65  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRSAB'tan Sakız Adası çıkarması!
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Ege Bölgesi Yürütme Kurulu 20 seyahat ...
Sigortasız tekne denize açılamayacak!
Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte gezi teknelerinin yüzde 95’nin zorunlu ...
Altının onsu 2 haftanın en düşüğünde
Fransa seçimlerinin etkisiyle altının ons fiyatı 2 haftanın en düşüğünü ...
 
Dolar son bir ayın en düşüğünü gördü
Dolar/TL Fransa seçimlerinin ardından 3,60'ın altına inerek 1 ayın en düşüğünü gördü.
Borajet uçuşlara ara verdi: Biletler ne olacak?
Özel havayolu şirketlerinden Borajet, bugün itibariyle uçuşlarına ara verdiğini açıkladı.
Kamuya 90 bin personel alınacak
İstihdam seferberliğine kamudan büyük katkı geldi. Önümüzdeki dönemde ...
 
Gülcemal: İzmir'de hedef 100 bin istihdam
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, çalışma hayatındaki ...
Migros'tan dev bağış projesi
Migros, gıda kaybının önlenmesi ve satış fazlası gıdaların ihtiyaç sahiplerine ...
'İlle de Bir İş Olsun' seminerine İzmir'de yoğun ilgi
İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İZROMDER) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva