HABERLER>SAĞLIK
19 Haziran 2019 Çarşamba - 11:03

Pharmactive ile Chiesi iş birliği büyüyor

Pharmactive ile Chiesi, 2018 yılında başlattıkları ortak pazarlama stratejisi ve üretim birliği anlaşmasını genişletiyor.

Pharmactive ile Chiesi iş birliği büyüyor

Birçok uluslararası ilaç şirketinin Türkiye’deki üretim ortağı Pharmactive, Chiesi ile 2018 yılında başlattıkları ortak pazarlama stratejisi ve üretim birliğini genişletiyor. Türkiye’de 10 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren İtalya merkezli uluslararası ilaç firması Chiesi Türkiye, yerel yatırımlarını artırmaya yönelik stratejisi kapsamında, Pharmactive ile beklometazon etken maddeli nazal steroid ilacı için yerel üretim anlaşması imzaladı. Pharmactive İlaç'ın Çerkezköy'deki üretim tesisinde gerçekleşen imza törenine her iki firmanın yönetim ekipleriyle birlikte Chiesi Türkiye Genel Müdürü Umut Meriç ve Pharmactive Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak katıldı.

Chiesi Türkiye Genel Müdürü Umut Meriç, yerel ilaç üretiminin yerel ekonominin desteklenmesi açısından önemli olduğu belirterek, ilaçta yerelleşme hedefine katkı sağlayacak bu anlaşma ile ilgili şu bilgileri verdi:
 
“Dünya’da 80, Türkiye’de ise 10 yılı aşkın süredir hastaların tedavisi için yenilikçi çözümler sunan ve yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürmelerine yardımcı olan Chiesi; solunum & allerji hastalıkları, yeni doğan yoğun bakım ve nadir hastalıklar alanlarındaki güçlü ürünlerini global deneyimi ile Türk tıbbının hizmetine sunmaktadır. İlaçta yerelleşmeyi önemseyen bir firma olarak geçtiğimiz yıl Pharmactive İlaç ile başladığımız iş birlikteliğinin kapsamını genişletiyoruz. Bugüne kadar ithal ettiğimiz ve portföyümüzde önemli bir yere sahip beklometazon etken maddeli nazal steroid sprey ürünümüzü Pharmactive İlaç iş birliği ile Türkiye’de üretme kararı aldık.  Pharmactive Çerkezköy tesislerinde teknoloji transferinin tamamlanması ile yerel üretimimiz başlayacak. Global ölçekte cirosunun %20’den fazlasını AR-GE faaliyetlerine ayıran ve yenilikçi ürünler geliştirmekte olan Chiesi’nin, Türkiye’deki büyüme planlarının hayata geçmesi için kritik öneme sahip olduğunu düşündüğümüz bu iş birlikteliğinin artarak devam etmesinden mutluluk duyuyoruz.”
 
Pharmactive Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak ise “Üretim tesisimiz yüksek kapasite ve teknolojisiyle sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da sayılı ilaç üretim tesislerinden birisidir. Chiesi ile imzaladığımız 5 yıllık sözleşme dahilinde çalışmalarımız devam etmektedir. İşbirliğimizin kapsamının artması bizleri gururlandırmaktadır. Chiesi'nin lokal büyüme hedeflerine katkıda bulunmak bizler için mutluluk kaynağıdır” dedi.

Sancak, “Yaptığımız iş birliği anlaşmaları Pharmactive’in üretim kabiliyetinin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Son teknoloji üretim tesisi ve kalite standartları ile birçok uluslararası firmanın ilaç üretimi konusunda iş birliği yapmak istediği bir firma olduk. Bu iş birliğinin sadece ekonomik anlamda değil, toplum sağlığı açısından da faydalar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

 
ÇİBEM sınavlarına öğrencilerden yoğun ilgi
 
Denizli'de dehşete düşüren görüntü! Hepsi aynı anda can verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öykü Arin’in ailesinden Sağlık Bakanlığı’na çağrı
Löseminin nadir görülen bir türü ile mücadele eden ve Antalya’daki bir ...
Uzmanından 'mangalda usul' uyarısı!
SBÜ Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bölek, "Usulüne ...
Yüzüne kezzap dökülen Berfin'e 12 saatlik operasyon
Hatay'ın İskenderun ilçesinde eski sevgilisi tarafından yüzüne kezzap ...
 
Öykü Arin'in annesi, İzmir'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı yapacak
Antalya'da, lösemi tedavisi gören Öykü Arin'in (4) annesi Eylem Şen Yazıcı, ...
Sarımsağın çöpe giden sap ve kabuğu bile değerli
Dr. Öğr. Üyesi Kahyaoğlu tarafından yürütülen araştırma sonucunda, sarımsak ...
55 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ikisi kanser ...
 
B12 takviyesi anne karnında başlamalı!
Hamilelik döneminde B12 takviyesi almanın önemine dikkat çeken Hematoloji ...
Kötü arkadaş edinmesin bağımlı olsa da olur anlayışı doğru mu?
Uzmanlara göre aileler “Sokakta kötü arkadaş ve kötü alışkanlıklar edineceğine, ...
Her el titremesi parkinson değildir
Nörolojik problemlere bağlı el titremeleri söz konusu olduğunda akla ilk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva