HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2018 Cuma - 16:43

Petkim'deki iş kazasında yaralanan 2 işçi taburcu edildi

İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Petkim'de, bakım sırasında üzerlerine elektrik panosu devrilmesi sonucu Nihat Abaylı'nın (43 yaşamını yitirdiği olayda yaralanan diğer 2 işçi hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Petkim deki iş kazasında yaralanan 2 işçi taburcu edildi

Petkim'de, dün öğle saatlerinde iş kazası meydana geldi. Vinç kamyon ile taşınmak istenen elektrik panosu üzerlerine düşen işçilerden Nihat Abaylı, Bülent Gönül ve Hünkar Gönül yaralandı. Yaralı 3 işçi, ambulanslarla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerden başına aldığı darbe nedeniyle durumu ağır olan Abaylı, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Abaylı'nın ölüm haberini alarak hastaneye gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Diğer 2 işçiden 1'i dün akşam, diğeri ise bugün tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olayın ardından Petkim'den yapılan açıklamada, iş kazasının, şirketlerinin planlı bakım duruşu (Turnaround) dışında yaklaşık bir yıldır devam eden, anahtar teslim olarak ihale edilen 'Enerji santrali elektrik dağıtım sisteminin iyileştirilmesi yatırımına ilişkin işler' kapsamında işi üstlenen firma ile alt taşeronunun yürüttüğü işlerin yapımı sırasında meydana geldiği belirtilerek "Yüklenici firma, kendi sorumluluğunda bulunan çalışma sahası ile ilgili olarak uyulması gereken iş sağlığı güvenliği ve teknik emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Yaşanan iş kazası konusunda şirketimizce de gerekli incelemeler hassasiyetle yapılmaktadır" denildi.

Yüklenici firma Siemens Türkiye tarafından bugün yapılan açıklamada da Petkim'de 'Enerji santrali elektrik dağıtım sistemi iyileştirme yatırımının projelendirilmesi, ekipman temini ve montajı' işinde bir taşeron mühendislik şirketinden hizmet alındığına dikkat çekilip, "Taşeron mühendislik şirketi çalışanlarının dün orta gerilim panolarını monte etmek üzere yerine koyarken yaşadığı elim kazada bir çalışan maalesef yaşamını yitirmiştir. Kazada yaralanan iki çalışan ise taburcu olmuştur. İlgili birimlerimiz kaza gerçekleştiği andan itibaren sağlık ve emniyet görevlileriyle irtibata geçmiştir. Kazanın nedenine ilişkin araştırma adli makamlar tarafından devam etmektedir" ifadelerine ver verildi.

Açıklamada ayrıca, "Firma olarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm iş alanlarında sağlık, emniyet ve çevre konularında tüm paydaşlarımızla sorumlu, uyumlu ve açık bir şekilde iletişim ve iş birliği kurarak hareket ediyoruz. Çalışanların tüm faaliyetlerde emniyetli bir şekilde çalışmaları için yetkin, eğitimli ve donanımlı olmaları konusunda ilgili mevzuatlar çerçevesinde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz.  Enerji santrali inşaatında çalışanlar, firmamızın teknik şartnamesi doğrultusunda zorunlu kılınan gerekli eğitimleri almış ve gerekli prosedürler konusunda bilgilendirilmiştir. Buna rağmen gerçekleşen söz konusu kazanın açıklığa kavuşması için adli makamlara açıklıkla her türlü bilgi akışını sağladığımızı ve sağlamaya devam edeceğimizi taahhüt ederiz. Türkiye'yi derinden yaralayan bu üzücü kazada vefat eden çalışana Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve sevenlerine sabırlar, taburcu olan çalışanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Öte yandan, Petkim'deki iş kazasında yaşamını yitiren Nihat Abaylı'nın İzmir Adil Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin sürdüğü bildirildi. (DHA)


 

 
CHP, İstanbul adayını bugün açıklayacak
 
ABD Başkanı Trump'tan Brunson tweetleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düşen jetin kokpitinden son konuşmalar ortaya çıktı!
Başaran Holding'e ait uçağın İran'da düşmesiyle ilgili olarak kokpit ekibinin ...
Suudi heyet soruşturma için Ankara'da!
Suudi Arabistan'dan bir heyetin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ...
İzmir'in göbeğinde kırmızı alarm! Şarbon mu var?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat, Brezilya’dan ithal ...
 
İzmir'de iğrenç iddia: Öğretmen hakim karşısında!
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir ortaokulda müdür yardımcısı olarak ...
İzmir Adliyesi'ndeki gaz sızıntısından kötü haber!
İzmir Adliyesindeki gaz sızıntısından etkilenen vatandaşlardan biri tedavi ...
İzmir'de feci kaza: Canından oldu...
İzmir'in Konak ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışırken hafif ticari ...
 
Arda Turan'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı!
Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasında bir gece kulübünde yaşanan ...
İzmir'deki fabrikada can pazarı: Ölü ve yaralılar var!
Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Petkim'de, bakım sırasında üzerlerine ...
İzmir'de arkadaş cinayetine 25 yıl hapis!
İzmir'in Konak ilçesindeki metruk binada cesedi bulunan Serdar Gemalmaz'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva