HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2018 Cuma - 12:06

Perinçek’ten SonSöz TV'de Afrin mesajı: Bu bir vatan savaşıdır!

Sonsöz TV’de konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “Bu harekattan çok savaş. Az kayıpla götürülüyor. Türkiye bir vatan savaşı veriyor.  PKK temizleniyor. İyimser olmamız için çok iyi bir dönemdeyiz. Amerika bizi sayacak, saymak zorunda kalacak” dedi.

Perinçek’ten SonSöz TV de Afrin mesajı: Bu bir vatan savaşıdır!

EGEDESONSÖZ- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Genel Başkan Perinçek, Afrin Operasyonu, FETÖ ile mücadele ve gündemde olan ittifak yasası üzerinden birbirinden önemli mesajlar verdi.

Perinçek ayrıca cumhurbaşkanı adaylığı hakkında net ifadeler kullanırken sol kesimde karamsarlık yaşandığını söyledi.

Perinçek ülke gündemine dair pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

SAVAŞLARDA BUNLAR OLACAK
Afrin Operasyonu’na ve şehitlere ilişkin konuşan Perinçek, “Şehitlerimizi rahmet anıyoruz. Ama savaşlarda bunlar olacak. Bu savaş az kayıpla götürülüyor. Kararlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile beraberiz. Bu savaştan zaferle çıkacağız. Bu bir harekattan çok savaş. Türkiye bir savaş yaşıyor ve karşıda Amerika var. Bu savaşın boyutlarına hazır olmamız lazım” dedi.

ERDOĞAN’DA DEVLET BİRİKİMİ YOK
Sürece ilişkin değerlendirmeler yapan Perinçek, “Harekat devam edecek, başarıya ulaşacak ama hükümet bunu kötü yönetiyor. Bu harekatı fetih harekatına dönüştürüyor.  Biz oralarda fetih yapmıyoruz. Kalıcı olmamız düşünülemez. Biz orada terörü temizleyip güvenliği sağlayacağız. Orası Suriye’nindir. Çekilen Türk Bayrağı orası bizimdir anlamı taşmıyor. Bunlar olurken ortağınız olan partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli 81-82-83 diye saymaya başladığında dünyayı kaygılandırırsınız. Katil Esat diyerek bu operasyonu götüremezsiniz. Suriye ile iş birliği yapmadan bu çözüme gitmez. Şehitler için anmak ağlamak yakınmak yerine nasıl az kayıpla götürürüz diye düşünmeliyiz. Bunun tek bir cevabı var. Suriye ile iş birliği yapmak. TSK zaten yapıyor. Hükümet de yapacak. Suriye ile iş birliği yapmadan Doğu Akdeniz’i, dünyayı ikna edemezsiniz. Kilit ve anahtar Suriye ile iş birliğidir. Hükümette bunu düşünenler yok. Tayyip Erdoğan’ın kendisinde de yok. Devlet birikimi yok. Olsaydı zaten Devlet Bahçeli ile götürmezdi” diye konuştu.

ÇAMUR TEMİZLENİYOR
FETÖ mücadelesi hakkında net ifadeler kullanan Perinçek, “NATO 1945’ten sonra Türkiye içinde bir Gladyo oluşturdu. Kadrolarda temizlik oldu. Bu çok iyi çok doğru. Amerika’nın yarattığı çamur. Türkiye bundan kurtuluyor. Esasta başarı kazanılmıştır. Bu temizlik dolayısıyla Türk yargısı altın devrini yaşıyor. Destekliyoruz. Bu çamurun temizlenmesi Türk ordusunu kendi kimliğine kavuşturdu. Sonrasında başarılı operasyonlar yapılıyor. Yoksa FETÖ’cüler olsaydı Fırat Kalkanı, Afrin olur muydu? İlerleyen süreçlerde Vatan Partisi’ni doğuran dönemler olacak” açıklamasında bulundu.

ÖNÜMÜZDEKİ 3 YIL VATAN PARTİ’SİNİN MAYALANDIĞI YILLAR OLACAK
Türkiye’nin devlet adamına, kurmay kadrolara ihtiyacı var. Artık bağırarak çağırarak manken gibi vitrine çıkma devri bitti. Bu süreç devlet adamı resmiyetiyle yönetilebilir. Üretim işi akıl, bilim işi. Köylüyle sıkı ilişkiyle çözülebilir. Bunlar Vatan Parti’sinin işi. Bu önümüzdeki 3 yıl Vatan Partisi’nin mayalandığı yıllar olacak. Savaşı kazanarak üretim ekonomisine geçeceğiz” dedi.

İTTİFAKA KARŞI DEĞİLİZ!
Perinçek ayrıca, “İttifaka karşı değiliz ama niçin yapacaksınız? ABD’nin Türkiye’deki denetimini sürdürmek için mi yapacaksınız? İttifak hesapları içinde Türkiye yok.  Türkiye’yi düşünelim. İşçiyi, köylüyü düşünelim. Niçin Suriye ile iş birliğine gitmiyoruz? Bunları düşünelim. Yalnız hamaset var” diye konuştu.

'AKP İKTİDARI SEÇİMDE HİLE YAPACAĞINI İLAN EDİYOR'
Seçimler için yapılan teknik düzenlemelere değinen Perinçek, “Mührü kaldırmak vahim şeyler. Niye kaldırıyorsunuz? AKP iktidarı pusuladan bunu kaldırarak hile yapacağını ilan ediyor. O mühür bir güvenceydi. Mühürsüz oy pusulası matbaalarda basılıyor. İstediğiniz gibi sandıklara doldurabilirsiniz. Bunu da önleyeceğiz. 300 bin sandığın başına arkadaşlarımızı koyacağız. Diğer partilerle de iş birliği yapacağız. Genel merkezde sonuçları toplayacağız” açıklamasında bulundu.

PKK’YI DESTEKLİYORLARDI FETÖ İLE HÜKÜMET KURMUŞLARDI
Vatan Partisi’nin AK Parti’yi desteklediği yönündeki iddialar karşısında konuşan Perinçek, “Vatan Partisi vatan savaşını destekliyor. Bu bir vatan savaşı. AK Parti bizi destekliyor. PKK’yı destekliyorlardı. FETÖ ile hükümet kurmuşlardı. Sonra gördüler bizim noktamıza geldiler. Hükümeti belli konularda hizaya getirdik. Kendi üretmediği politikalar olmadığı için adam gibi yönetemiyorlar. Onun için biz iktidar olacağız ve bu siyaseti biz yürüteceğiz” dedi.

PARTİM BENİ GENEL BAŞKAN SEÇTİĞİ AN CUMHURBAŞKANI ADAYINI SEÇMİŞ OLDU
Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden, “Partim beni genel başkan seçtiği an zaten cumhurbaşkanı adayı seçmiş oldu. Bir parti iktidar olmak için kurulur. Hükümetin başında olsun diye bir genel başkan olur. Partiler var ama kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı göstermiyor. Bunu anlayamıyorum. İttifaka karşı değiliz. Ama iktidar koltukları için değil vatanımız için bir ittifak kurarız. Musul bizim olacak gibi palavralarla ittifak yapmayız. Suriye ile derhal el ele vereceğiz. Güvenliğimizi sağlayacağız” yorumunu yaptı.

CHP VE İYİ PARTİ’YE ÇAĞRI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’ye çağrıda bulunan Perinçek, “HDP ile beraber olan seçimi kaybeden. HDP Türkiye’nin önündeki en büyük sorun. PKK uzantısı. Düşmanla iş birliği. CHP hala HDP ile birlikte gidiyor. HDP ile ittifak yaparsanız bu millet size cezayı keser. Bu terörle iş birliğidir. CHP’yi davet ediyorum. HDP ile ittifak yapmasın. Uyarıyoruz. HDP’den elini çeksin. HDP ile ancak uçuruma yürünür. Aydınlık ve başarılı bir sonuç yok. İktidar da olamaz. İYİ Parti’nin de CHP’nin de içine girdiği çizgi başarı değil yenilgi çizgisidir. Buradan onları uyarıyoruz. Gelsinler beraber hükümet projeleri yapabiliriz” dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ YARATMADA İZMİRLİ ÇOK ÖNEMLİ
İzmir özelinde konuşan Perinçek, İzmir çağdaşlığın ve aydınlığın simgesi bir kent. İzmirli Ege’li Türkiye’nin geleceğini yaratmada çok önemli.  Öncü insanların içindeyiz. Vatan Partisi olarak buraya çok değer veriyoruz” açıklamasını yaptı.

ARTIK TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEZ
2019 yılında gerçekleşmesi planlanan 3 büyük seçimde köklü değişikliklerin olacağını vurgulayan Perinçek, “Olağanüstü değişiklikler olacak. Bugün olanlar yarın olmayacak. Recep Tayyip Erdoğan gidecek. Artık Türkiye’yi yönetemez. Vatan Partisi gelecek. Türkiye harıl harıl üretim ekonomisine geçecek. Tayyip Erdoğan yüzünden komşularla kavgalıyız. Bunları düzelteceğiz. Başı dik, ayakta duran, Amerika ile ilişkilerini düzeltmiş bir Türkiye olacak. Amerika bizi sayacak, saymak zorunda kalacak” dedi.

DEMOKRASİ YERELDEN BAŞLAR
Perinçek, yerel yönetimler vurgusu yaparken,  “Yerel yönetimler demokrasinin temeli. İktidar partisi maalesef yerel yönetimler kanununu değiştirdi. Yerel yönetimleri biçtiler. Demokrasi sadece millet meclisinde olmaz. Yerelden, köylerden, muhtarlıklardan başlar. Toplum siyasi hayata oradan katılır. 4 yılda bir seçime gidip oy kullanarak değil. Yerel yönetimlere büyük önem veriyoruz. Onları biçen son yasa değişikliklerini ortadan kaldıracağız” açıklamasında bulundu.

SOL KESİMDE VE CHP TABANINDA KARAMSARLIK GÖRÜYORUM, İYİMSER OLALIM!
Perinçek ayrıca gündeme ilişkin konuşurken verdi mesajda, “İyimser olalım, karamsarlığı bırakalım. Sol kesimde ve CHP tabanında bunu görüyorum. Bu çok yanlış! Türkiye bir vatan savaşı veriyor ve hızla ilerliyor. Türkiye PKK’yı tüm hendeklere gömdü. Büyük ümit. FETÖ belasını yerle bir etti. ‘Gladyo ne?’ diyorlardı. 15 Temmuz’da gördük. O gladyodan kurtulduk. Amerika’ya karşı başını dik tutan bir Türkiye, güvenliğini sağlayan, FETÖ’sünü temizlemeye yönelen Türkiye Vatan Partisi’nin plan programıdır. İrtica geliyor falan…. İrtica hapislere gidiyor. PKK temizleniyor. İyimser olmamız için çok iyi bir dönemdeyiz. Biz Vatan Partisi olarak toplumumuza ümit aşılıyoruz. İyimser olmamız için çok büyük nedenler var. Güvenli bir gelecek beklememiz son derece doğal” ifadelerini kullandı.

 
CHP'de 'nöbetçi MYK üyesi' dönemi
 
Köyceğiz'de korkunç son! 4 çocuk babası canına kıydı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yılmaz 23 Mart 2018 Cuma 23:03

hdp ile ittifak yapana oy yok açık ve net

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 23 Mart 2018 Cuma 20:25

Adaylık için imzayı rahatça toplayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyum Perinçek'e.

Yorumu oyla      10      6  
Süleyman 23 Mart 2018 Cuma 17:05

ak parti yatsın kalkın vatan partisine dua etsin...Aslında ülke demek lazım Ruslarla arayı, suriye ile arayı, iran ile arayı hep bu adamlar düzeltti...

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 'nöbetçi MYK üyesi' dönemi
CHP'de genel merkeze gelen ziyaretçilerin sorunlarının dinlenmesi ve parti ...
AK Parti İzmir'de kongre heyecanı: Selçuk’ta kim kazandı?
AK Parti Selçuk teşkilatı yeni başkanını seçti. Yapılan oylamada genel ...
CHP Konak'tan şeker fabrikaları için kampanya
Şeker fabrikalarının kapatılmasına tepki gösteren CHP Konak ilçe örgütü, ...
 
CHP'li Bakan'dan 3 bakana soru: Plastik mi yiyoruz?
Mikroplastikler nedeniyle halk sağlığının olumsuz yönde etkileneceğine ...
CHP İl Başkanı Yücel’in ziyaret mesaisine 'duruşma arası': Ön seçim beklentisi var!
İl Başkanı Yücel ilçe ziyaretlerinin ilk etabını tamamladı. Şu ana kadar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı ...
 
Perinçek: CHP ve Erdoğan ile ittifak düşünmüyoruz
İzmir'de Çakabey Kitap Günleri'ne katılan Vatan Partisi Genel Başkanı ...
Bakan Yılmaz’dan İzmir’de ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı: Bize benzemeye çalışıyor!
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinde ittifak ...
CHP’li Yıldırım’dan bomba açıklamalar: 2019 yarışı ve stat krizi için ne dedi?
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, 2019 yarışının parti içinde erken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva