HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2016 Perşembe - 09:18

Pekdaş’tan itiraz yanıtı: Kentin limanı olsun…

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, katıldığı bir televizyon kanalında İzmir Kruvaziyer Liman Planı’na yapılan itirazla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pektaş,"Kente, kentte yaşayanlara, kentin esnafına ve yeni kent merkezine haksızlık yapabilecek uygulamalarına karşı çıkıyoruz” dedi.

Pekdaş’tan itiraz yanıtı: Kentin limanı olsun…

Alsancak Limanı’nın İzmir’in kimliğini oluşturan yerlerin başında geldiğini dile getiren Pekdaş, “İzmir bir liman kenti ve bu özelliğini her anlamda yaşayan bir şehir. Bizler limanın gerçekten daha etkin, daha işlevsel ve daha nitelikli bir bölge olarak düzenlenmesini istiyoruz. Bütün amacımız İzmir kentiyle limanı buluşturmak. Liman kentin limanı olsun ve kenti coştursun. Liman coşsun, İzmir coşsun” diye konuştu.

DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan 1000’lik uygulama planının ilçe belediyesi olarak kendilerini doğrudan ilgilendirdiğini dile getiren Pekdaş, “2012 yılında limanla ilgili yapılan plan o dönemki itirazlar sonucunda mahkeme tarafından iptal edildi. Bunun üzerine liman ikiye ayrılarak, bir yük limanı bölümü, bir de kruvaziyer bölümü olarak ayrı ayrı planlandı. Biz 2015 yılının Aralık ayında planlar askıya çıktığında hem yük hem de kruvaziyer limanına itiraz ettik. Özelleştirme İdaresi ile belediyemizin ilgili kişileri bu itirazların ardından bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu. Sonuç olarak yük limanında bütün itirazlarımız yerine getirildi. Ancak kruvaziyer limanı planlarında hiçbir değişiklik yapılmadı” dedi.

KORDON’DAN BİLE DAHA YÜKSEK

Yaptıkları itirazların temelinde bölgenin inşaat alanındaki yoğunluk ve yükseklik olduğunu kaydeden Pekdaş, “Burası için 30,5 metrelik bir yükseklik öngörülüyor. Oysa Kordon’da bile yükseklik 24,8 metre. Kaldı ki bütün İzmir bu yükseklikten şikayetçi. Siz şimdi limanda bu yüksekliğe 6 metre daha ekliyoruz ve bina yapılaşmasının yüksekliğini 30,5 metreye çıkarıyorsunuz. Zaten liman arkası diye tabir edilen bölge ticaret ve turizm fonksiyonuyla tanımlanmış bir bölge. O bölgedeki ticaret ve turizm fonksiyonu ile limanda oluşturulacak yoğun bir ticaret ve turizm fonksiyonu yarışmasın. Liman kente açılsın. Yükseklik ile ilgili itirazımız yük limanı planlarında kabul edildi. 30,5 metre yükseklik burada 21,5 metreye indi. Kruvaziyer limanında ise hala 30,5 metre olarak duruyor. Biz Yük limanında yaptığımız itirazlarımızın değerlendirildiği için biz yük limanına bir itirazda bulunmadık. İstedikleri zaman yük limanında uygulamaya geçirebilirler” dedi. 

LİMAN İLE KENT BULUŞMALI

Liman bölgesinde yaşanacak yoğun yapılaşmanın kruvaziyerle İzmir’e gelen turistlerin kentle buluşmasının önüne set olacağını savunan Başkan Pekdaş, “Kruvaziyer gemi demek, yüzen otel demek. Bu yüzen otel gemilerle şehrimize gelen turistlerin kent ekonomisine, kent turizmine katkı koymasını istiyoruz. Burası yat limanı olmayacak. Kruvaziyerle gelen yolcunun özelliği farklıdır. Biz gelen turistlerin kente girmesini istiyoruz. Turistin kente girmesini engelleyen bir plan yapılmasına karşıyız. Bu plan kruvaziyerle gelen yolcunun kente girmesini engelliyor. Dolayısıyla biz bunun kentin ekonomisine zarar vereceğini düşünüyoruz. Burası kente baraj olmasın diyoruz” şeklinde konuştu.

VAZİYET PLANI EKLENMELİ

İtiraz ettikleri bir diğer noktanın da Kruvaziyer Limanı planlarında görülen yoğun yapılaşmanın ayrıntılı bir şekilde belirtilmemesi olduğunu dile getiren Pekdaş, şöyle konuştu:
“Biz diyoruz ki vaziyet planını da hazırlayın. Buranın ne kadarı dükkan, ne kadarı turizm amaçlı tesis, ne kadarı otel onu bilelim. Vaziyet planını da ekleyin, yüksekliği en azından Kordon’daki gibi 24,8 metreye düşürün ve limandan yolcunun kente girmesi sağlayın. Zaten bizim limana itirazımız yok. Kruvaziyer limanını destekliyoruz. Ancak liman fonksiyonunun önüne geçen ticaret ve turizm fonksiyonunun kente, kentte yaşayanlara, kentin esnafına, yeni kent merkezindekilere haksızlık yapabilecek uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Kentin kimliğinin ve siluetinin korunmasını amaçlıyoruz. Yük limanına itirazımız yok. Yük limanıyla başlayalım, kruvaziyerde de bu düzenlemeleri yapalım. İzmir’i coşturan bir liman olsun.”

 

 
Alaybey'de tramvay zamanı
 
Menderes'ten Gazipaşa’da meydan çalışması
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 28 Temmuz 2016 Perşembe 16:24

Sema Pekdaş haksız sayılmaz ama kentte ve kent esnafında özellikle kemeraltı esnafında yapılması gereken çok iş var.

Yorumu oyla      11      5  
28 Temmuz 2016 Perşembe 15:40

Başkan haklı. İzmir halkı yüksek yapı istemiyor. Yükseklik 5 metre bile olabilir. 😃😄

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 28 Temmuz 2016 Perşembe 10:22

bu mantığa göre basmane çukuruda yapılmamalı, 15 yıl basmane çukuru için bekledik, bir 15 yılda kruvaziyer limanı için mi bekleyeceğiz..izmir böylemi büyüyecek, gelişecek? büyükşehir belediyesinin uyarısını bekliyoruz..

Yorumu oyla      11      5  
28 Temmuz 2016 Perşembe 10:18

büyükşehirin ve meslek odalarının itirazları dikkate alındı ve plan değişikliğine gidildi, inşaat yoğunluğu yarıya indirildi, planlanan avm. iptal edildi, siz çıkmış hala yoğunluktan ve ticaretten bahsediyorsunuz.bence planı bir daha gözden geçirin.. yükseklik tüm alan için mi geçerli? yoksa otel için mi?büyükşehir ve meslek odaları neden itiraz etmedi, bir akıllı sizmisiniz?

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 28 Temmuz 2016 Perşembe 10:09

kruvaziyer planında nasıl değişiklik yapılmadı? kimseyi kandıramazsınız, 1- önceki plandaki AVM. İPTAL EDİLDİ, 2- YAPILAŞMA YARIYA İNDİRİLDİ..Büyükşehir niye itiraz etmedi? çünkü yapılan değişiklikler büyükşehiri tatmin etti.İtirazınız büyükşehirle ne kadar uyum içinde olduğunuzu gösteriyor!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaybey'de tramvay zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarının yüzde 80 oranında tamamlandığı ...
Buca sokaklarına 1 milyonluk yatırım
Kentin tüm sokaklarına hizmet götürmek için yoğun mesai harcayan Buca ...
Kocaoğlu’ndan ‘15 Temmuz’ mesajları: FETÖ tasfiyesi olacak mı?
15 Temmuz darbe girişimi gece yaşadıklarını ve İzmir’de kriz masasında ...
 
İzmir’de ‘düğün’ hazırlıkları başladı: 11.IF Wedding’e doğru…
IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuar’ı, 7 ...
Seferihisar’da ‘FETÖ’ tartışması: Soyer’den Nişancı’ya sert yanıt!
FETÖ Lideri Gülen’i yargılayan tek isim olan Nurettin Soyer’in o dönem ...
Konak’ta ulaşıma engel yok!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta bedensel engelli vatandaşlar için sunulan ...
 
Evlenen çiftlere ilk hediye Bornova Belediyesi'nden
İlçedeki yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yürüten Bornova Belediyesi, ...
Boğaz Köprüsü ve Kızılay’dan sonra İzmir: Demokrasi Meydanı geliyor!
Boğaz Köprüsü ve Kızılay Meydanı’nın isimlerinin şehitlere adanmasının ...
Üzüm Buca’da hayat buluyor: Bağ Evi’nin temeli atıldı
Buca Belediyesi, bir zamanlar Türkiye’nin en güzel üzümlerinin yetiştiği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva