HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2019 Cuma - 13:36

Patlama için açıklama: Bomba olduğu belli

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada 3 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölenlerin Suriyeli olduğunu belirtirken "Aracın içinde bomba olduğu belli. Şu andaki tespitler terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde" dedi.

Patlama için açıklama: Bomba olduğu belli

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama yaşandı.

Reyhanlı Kaymakamlığı'na yaklaşık 750 metre uzaklıkta meydana gelen patlamada üç kişi hayatını kaybetti. 

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevkedildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Suriyeli 3 kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. İncelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Gerisinde ne var ne yok arkadaşlarımız çalışıyor. Onu da zannediyorum, kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Şu andaki tespitler terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Birkaç saat içerisinde bakanlığımız detaylı bilgi verecektir" dedi. 

'BOMBALI ARAÇ' İHBARI
Patlayan otomobille bağlantılı olduğu ileri sürülen bir başka bombalı otomobil olduğu ihbarı üzerine polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. İlçenin giriş ve çıkışları ile ana caddelerinde güvenlik önlemleri yoğunlaştırılarak sürüyor.

'HEDEFLERİ CUMA NAMAZINDAN ÇIKANLARDI' İDDİASI
Hatay'ın Suriye sınırındaki ilçesi Reyhanlı'da 3 Suriyelinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ayrıntıları ortaya çıkıyor. Otomobilin, park halinde değil, seyir halinde olduğu, Suriyelilere ait olduğu ve geçici Türk plakası takılı olduğu anlaşıldı.

Ölen 3 Suriyeli'nin hedefinin, patlamanın meydana geldiği yerin 50 metre uzağındaki Fatih Sultan Mehmet Camii'nde cuma namazından çıkanlar olduğu ileri sürüldü. Ancak, patlamanın cuma namazı kılınırken, camiye uzak bir noktada meydana gelmesi, faciayı önlemiş oldu.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bomba imha uzmanları tarafından yapılan inceleme de tamamlandı. Hurda yığına dönen otomobil ve çevreye dağılan parçaları, çekiciye yüklenerek Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

KİMYASAL RİSKE RASTLANMADI
AFAD ekipleri tarafından da bölgede  kimyasal ölçüm cihazlarıyla incelemeler yaptı. Ekiplerin yaptığı çalışmada herhangi bir kimyasal risk saptanamadı.

Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de çalışmasının tamamlamasının ardından cadde temizlenip, araç trafiğine açıldı. Çevredeki bazı binaların da camlarının kırıldığı görüldü.

Öte yandan bu olayla ilgili bağlantı olduğu ve bombalı olduğu ileri sürülen Suriye plakalı ikinci bir otomobil de aranıyor. Polisin ilçede geniş güvenlik önlemi sürüyor.

EL YAPIMI PATLAYICI ŞÜPHESİ

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde saat 12.50 sıralarında seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlamada, araçta bulunan 3 Suriyeliden 2’si öldü, 1’i yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede bir zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Aracın içinde el yapımı patlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Geçici kimlikle Türkiye'de yaşayan üç Suriyeli'den ikisi öldü Araç seyir halindeyken patladı" dedi

OTOMOBİL PARÇASI 7. KATA FIRLADI
Yapılan incelemelerin ardından otomobilin enkazı kaldırıldı. Patlamanın etkisiyle otomobilin bazı parçalarının etrafa yayıldığı, tampon bölümünün ise 7. katlı bir binanın çatısına fırladığı görüldü.

REYHANLI'DAKİ TERÖR SALDIRISI
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında yaşanan terör saldırılarında beşi çocuk 53 kişi hayatını kaybetmişti 146 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının planlayıcılarından Yusuf Nazik, MİT operasyonuyla Suriye'den Türkiye'ye getirilmişti. Nazik'e 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. (DHA)

 
CHP’li Vekil Bakan: Soyer Türkiye için bir şans!
 
Göz-Göz'e 'kapasite' müjdesi: 30.035'e yükseldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus savaş gemisi 'Orsk' Akdeniz'e iniyor
Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait, 148 borda numaralı 'Orsk' ...
İzmir'de 'zehir tarlası'na baskın!
Bergama ilçesindeki operasyonda 512 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Tosun'un yeni görüntüleri ortaya çıktı
Çiftlik Bank dolandırıcılığının bir numaralı ismi firari sanık Mehmet ...
 
TMMOB: DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor!
TMMOB İzmir Şubesi DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) ve Konservatuvarı'nın ...
İzmirli ailenin evlat acısı: Bu kaza değil, cinayet!
 İzmir'de, 17 yaşındaki kızlarını kırmızı ışık ihlali yapan alkollü sürücünün ...
Çiftlik Bank'ın Tosun'u kayınpederini işten atmış!
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın´ın kayınpederi olan davanın firari ...
 
3 ilçede kaçak göçmen operasyonları
Selçuk, Seferihisar ve Çeşme ilçelerinden yasa dışı yollarla Yunan adalarına ...
Egeli akademisyen keşfettiği bitkiye anne ve babasının adını verdi
 Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı ...
Karadeniz'de teröristlerin planları deşifre oldu!
Karadeniz kırsalında terör örgütü PKK'nın sözde Karadeniz Açılım Grubu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva