HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2012 Salı - 14:50

“Partiye 'İmralı'ya gider' tabelası takın!”

Van’da afet konutlarının anahtar teslim töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, PKK’lı teröristlerle buluşan BDP’lilere bir kez daha tepki gösterdi. Erdoğan, “Teröristle kucaklaşan siyasetçi olamaz. Parti tabelanızı indirin; ‘Kandil'e gider’, ‘İmralı’ya gider’ diye trafik tabelası takın” dedi.

“Partiye  İmralı ya gider  tabelası takın!”

VAN - Van Depreminin birinci yılında, Erciş’te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kalıcı konutların teslim töreninde konuşma yaptı.
 
Depremzedelere her türlü hizmeti verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
"Deprem, 40 bin ev ve 3 bin iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Şu ana kadar burada 3,5 katrilyon harcadık. Bütün adımlar dünyaya örnek oldu. Depremden sonra o gece hemen buraya geldik. STK’lar Vanlı kardeşlerime yardım için buraya koştu. Bir yandan enkazı kaldırırken diğer yandan vatandaşımızın barınma sorununu çözecek yöntemleri hayata geçirdik.
 
Aklımız hep bu bölgedeki kardeşlerimizdeydi. Bölgede 75 bin çadır kurarak depremzedelerin hizmetine sunduk. 13 çadır kentte depremzedelerimize her türlü hizmeti verdik. 30 bin konteyner ev kurduk.
 
Kurduğumuz bu evler ülkemizin 50 şehrinden daha büyük bir nüfusa hizmet verdi. Kızılay, çok büyük görevler yaptı. 6 bin 141 vatandaşımıza 9 ay süreyle geçici istihdam imkanı sağladık. Vanlı kardeşlerimizin her daim yanında bulunduk. Şu anda elimizde 3 bin civarında yapılmış fazla konut var. 2 bini kamu kuruluş elemanlarına tahsisli. Bin konutumuzu kiracı kardeşlerimize kurayla satacağız. Konut maliyeti 110 bin lira ama depremzedeye 75 bin liraya indirdik. 345 lira aylık taksitle konutları vereceğiz. Bu konutlar 4 ay içinde bitecek. Bu konutlar kar amaçlı yapılmadı.
 
27 okulun, 24 caminin, 10 ticaret merkezinin de açılışını yapıyoruz. Marmara depreminin bir yıl sonra bırakın kalıcı konutları ortada konteynerler bile yoktu. Terör örgütü, Van depreminde enkazların altındaki iniltiler dinmeden Başkale’de güvenlik güçlerine saldırdı. Aramıza nifak tohumu atanlara prim vermeyeceğiz.
 
Biz bölge insanına hizmet etsin diye öğretmen, doktor, polis gönderiyoruz. Onlar, bu kamu görevlilerini kaçırmanın, sindirmenin, öldürmenin hain planlarını yapıyorlar. Buraya hizmet vermeye gelen öğretmeni, doktoru kaçırmakla sen ne kazanıyorsun? Kaymakamımı kaçırmakla sen ne kazanıyorsun? AK Parti'nin il başkanlarını kaçıracaksın veya gelip arkadan kurşunu sıkacak, öldüreceksin. Ondan sonra da 'biz özgürlük ve demokrasi istiyoruz' diyeceksin. Bunun neresi özgürlüktür, bunun neresi demokrasidir.
 
Onların derdi, sıkıntısı Kürt vatandaşlarının sorunları değil. Onlar sadece istismar peşinde. Bunlar sadece benim Kürt kardeşimi kullanma peşinde. Bunlar sadece benim Kürt kardeşimi kandırarak dağa götürdüğü çocuklarının kanı üzerinden, acısı üzerinden kendilerine saltanat düzeni kurma peşindeler. Bizler yatırımla, hizmetle, icraatla halkı kucaklamanın derdindeyiz. Bunlar halk mağduriyet, sıkıntı yaşasın diye sabotaj peşinde.
 
Kendisine oy veren yerine teröristle kucaklaşan siyasetçi olamaz. Eğer öyleyse parti tabelanızı indirin, ‘Kandil'e gider’, ‘İmralı’ya gider’ diye trafik tabelası takın."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP sonuçları açıkladı: Yüzde 98 ‘beldeler kapanmasın’ diyor
İzmir’de TBMM oylanacak Bütünşehir Yasası’yla belediyeleri kapanacak olan ...
CHP Güzelbahçe’de ‘darp iddiası’na disiplin yolu
Keskin ve Tamaylıgil’in de katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Mustafa ...
Kılıçdaroğlu’nun Erbaa mesajı ve görünen köy…
CHP Genel Başkanı Tokat’ın Erbaa ilçesinde, Kocaoğlu’nun memleketinde ...
 
Güven: Soruların cevaplarını basından alıyoruz!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Adalet Bakanı'na kadına ...
Susam’dan bayram çağrısı: Esnafı tercih edin
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Kurban Bayramı alışverişlerinde ...
Keskin ‘İzmir fotoğrafı’ndan detaylar…
CHP'nin iki numaralı ismi Genel Başkan Yardımcısı Keskin'in İzmir ziyaretinin ...
 
Kılıçdaroğlu bayramda Silivri’ye gidecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bayram programı belli oldu. Parti yönetiminden ...
Şengül’e göre Kocaoğlu’nun başlayıp bitirdiği tek iş…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Şengül-Çıtırık-Kocaoğlu üçgeninde hayvan hakları tartışması
Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle yaşanan kriz devam ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva