HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2020 Çarşamba - 15:32

Pamuk'un ardından Mars'a da saldırdılar!

Samsun’da kan donduran bir olay meydana geldi. Kentte ön patileri kesilen Pamuk’un ardından Mars isimli köpek de sol ön patisinden silahla vurulmuş olarak bulundu. Hayvanseverler tarafından veterinere götürülen köpek tedavi altına alındı.

Pamuk un ardından Mars a da saldırdılar!

İlkadım ilçesine bağlı Gürgendağ mevkiinde köpeklere besleme yapan hayvansever Fevzi Uyar ile Nurhan ve Ömer Aktaş çifti, ön patisi yaralanmış bir köpek buldu. Aç ve yaralı köpeğe mama veren Aktaş ailesi, köpeği veteriner kliğine götürdü.

İlk müdahalesi yapılan köpeğin, ateşli silahla vurulduğu tespit edildi. Veteriner Hekim Mustafa Kanat tarafından tedaviye alınan köpek, ameliyat edilecek. Köpeğin kim ya da kimler tarafından nasıl vurulduğu araştırılıyor.

'PAMUK’A GÖRE BİRAZ DAHA ŞANSLI BİR KÖPEK’
Ön patileri kesilmiş Pamuk’un ardından yaşanılan bu olayın kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Aktaş ailesi, bunun artık son bulmasını temenni ederek, bir an önce hayvan hakları yasasının çıkarılmasını istedi.

Köpeğin genel durumunun iyi olduğunu ifade eden Veteriner Hekim Mustafa Kanat, “Pamuk’tan çok daha iyi durumda ama kemiğin durumu çok iyi değil. Uzvunu kaybetmedi, inşallah güzel bir operasyon planlıyoruz. Onun sonucunda belki birkaç operasyon geçirebilir. Ameliyatların ardından sağlığına kavuşacağını düşünüyoruz. Tek sıkıntı, şu an kemik enfeksiyonu var. Saçma bedeni terk etmiş, giriş ve çıkış var. Pamuk’a göre biraz daha şanslı bir köpek. Umarım sağlığına kavuşacak. Saçmanın büyük olduğunu düşünüyorum.

Çünkü bedeni terk etmiş, Pamuk’ta küçük saçmalar vardı ve onlar vücutta kalıyor. Röntgende de tespit edebiliyoruz. O yüzden uzvunda metal parça görmememiz, bunun bir tabanca veya domuz avında kullanılan misket tarzı saçmalar olabileceğini gösteriyor. Bence sahipli bir köpek, kaybolmuş olabilir veya aldığı darbeden sonra bulunduğu yeri terk etmiş olabilir. Sakin ve insanlara alışkın bir köpek” dedi.

‘PATİSİ OMZUNA KADAR ŞİŞMİŞTİ’
Yaralı köpeği ormanda bulan ve veteriner kliniğine götüren Nurhan Aktaş, “Biz her zamanki gibi beslememizi yapıyorduk. Yol kenarında ön patisi havada bir köpek gördük, hemen arabadan indik. Köpeğin vurulmuş olduğunu düşündük çünkü bir av köpeğiydi. Bizi görünce yanımıza koştu, bitkin ve aç haldeydi. Hemen mama verdik, çok açtı. Patisi omzuna kadar şişmişti, kanaması yoktu ama bir akıntısı vardı. Hemen arabaya aldık ve veteriner kliniğine götürdük. Yapılan ilk muayenesinde silahla vurulduğunu söylediler. Tedavisi olacak ve daha sonra ameliyat edilecek. O halini görünce çok üzüldük" diye konuştu.

Saldırıya uğrayan Pamuk adlı köpek
Pamuk olayının daha yeni yaşandığını hatırlatan Aktaş, "Hemen ardından bu olayın olması bizi derinden etkiledi. İnsanlar akıllanmamış, yasamız çok yetersiz. Pamuk olayından sonra insanların akıllanacağını düşündük ama maalesef yine bir hayvan vuruldu. Yasaların bir an önce düzenlenmesi gerekiyor, bunlar mal değil birer can. Yaralı köpeğin tedavisi tamamlandıktan sonra hayvan sever Fevzi Uyar, sahiplenecek, koruma altına alacak. Köpeği ilk gördüğümüzde Kurşun adını verelim dedik, sonra ‘hayvan zaten kurşun yarası almış, ismi bu olmasın’ diye düşündük. Sonra acaba ‘ismi Garip mi olsa?’ dedik. Bu kez de garip gelmiş, garip gitmesin diyerek en son Mars ismini uygun gördük. Kulaklarının renginden ve güzelliğinden dolayı yaralı köpeğe Mars ismini verdik” şeklinde konuştu. (DHA)

 
Karantina günlerinde evde egzersiz şart!
 
UEFA'dan Prierre Webo kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de utanç! Depremde ölen annesinin borcunu istediler
İzmir'de yaşanan depremde yıkılan Emrah Apartmanı'nda 2.5 yaşındaki torunu ...
Berkin Elvan davasında mütalaaya korona engeli!
İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda çıkan olaylarda ...
Yılın Özeti: EBA, dolar, Korona...
Google 2020’de en çok arananlar listesini açıkladı. Listede, İzmir'in ...
 
'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı isabet olur'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışına değindi, ...
Park halindeki aracı çekiciyle çaldı!
İstanbul'da uzun süredir park halinde olan cipi, 'arıza yaptı' yalanıyla ...
Vali Köşger açıkladı: İzmir'de vaka sayılarında yüzde 25 düşüş!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ...
 
Urla'da operasyon... FETÖ hükümlüsü mültecilerin arasından çıktı
İzmir'in Urla ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen ...
47 suçtan aranıyordu... Denetimlerde yakalandı!
Ankara'da 55 suç kaydı bulunan ve 47 suçtan aranan Hakan Barut (23), sokağa ...
Jandarmadan operasyon... 65 parça tarihi eser ele geçirildi
İzmir'de jandarmanın düzenlediği operasyonda Helenistik, Roma ve Osmanlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva