HABERLER>TARIM
25 Ağustos 2021 Çarşamba - 13:44

Pakdemirli'den Su Şurası açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Su Şurası çalışma grubu toplantılarının tamamladığını belirterek, "Alınan öneriler rapora dönüşecek ve Su Kanunu için önemli bir gerekçe oluşturacak" dedi.

Pakdemirli den Su Şurası açıklaması

Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, Su Şurası çalışma grupları toplantılarının tamamladığını, bundan sonra raporların yazılmaya başlanacağını bildirdi. Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Pakdemirli, şunları söyledi:

"Bakanlığımız ile birlikte, 66 üniversiteden 141 akademisyen, 38 ulusal sivil toplum kuruluşundan katılımcılar, ilgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, büyükşehir belediyelerinden yetkililer, su ve kanalizasyon idarelerinden temsilciler, 32 özel sektör ile su kullanıcılarını da kapsayan toplam 1631 katılımcı fikir ve önerilerini sunarak suyun geleceğinin belirlenmesinde rol oynadı. Şura kapsamında 11 ayrı çalışma grubu oluşturduk. Bu gruplar su verimliliği, suyun havza ölçeğinde yönetimi, su hukuku ve politikası, su güvenliği ve atık su hizmetleri, su kaynaklarının kalite ve miktar olarak korunması ve izlenmesi, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi ve uyum, su kaynaklarının yönetiminde karar destek sistemleri, su kaynaklarının geliştirilmesi, tarımsal sulama, depolamalı tesisler (yer altı ve yer üstü barajları, göletler) ile su, orman ve meteoroloji başlıkları olarak belirlenmişti."

BİREYSEL FARKINDALIĞA AĞIRLIK VERİLECEK
Bakan Pakdemirli, Su Şurası kapsamında çeşitli tedbirler önerildiğini, gündeme gelen konuların aynı zamanda Su Kanunu'nun çıkarılmasına da referans olacağını belirtti. Pakdemirli, "Çalışma grubu toplantılarında, su iletimindeki kayıp kaçakların azaltılması, atık suların yeniden kullanılması, bireysel farkındalığın artırılmasıyla su tasarrufunun sağlanması, borulu şebeke sulama sistemleriyle sulama verimliliğinin yükseltilmesi, gıda üretimi ve tarımsal hasılatta verimin artması, su ayak izinin belirlenmesi ve eğitim çalışmalarının artırılması için önerileri aldık. Bu öneriler rapora dönüşecek ve Su Kanunu için önemli bir gerekçe oluşturacak" ifadesini kullandı.

HAVZA YÖNETİM PLANLARINDA BÜYÜK AŞAMA KAYDEDİLDİ
Pakdemirli, Su Şurası'nda su ve doğal kaynakların korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımı ile ilgili uzun vadeli kararlar ve yatırım programları yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ekoloji, ekonomi ve sosyal fayda bakımında toplumun ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde ve sürdürülebilir bir biçimde karşılanması amacıyla Nehir Havza Yönetim planları hazırladık. Havzaların su kalitesi ve miktarı bakımından mevcut durumu ile su yönetimindeki önemli ve öncelikli konular tespit edildi. Bu konuların havzada meydana getirdiği etkiler su kalitesi ve miktarına yönelik izleme çalışmaları yürütülüyor. İzleme çalışmalarının sonuçları değerlendirilerek havzanın su kalitesi ve miktarı ile ilgili durum tespiti yapılıyor. Sonrasında da yer üstü ve yer altı sularının iyi duruma getirilmesi için alınması gereken tedbirler belirlenecek. Böylece Nehir Havza Yönetim Planları nihai hale getirilerek, Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nda onaylanarak yürürlüğe girmesini planlıyoruz." (DHA)

 
Bergama Tiyatro Festivali yarın başlıyor
 
İzmir'den afetzedelere canlı hayvan ve yem bağışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'9.5 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirildi'
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangından zarar gören üreticilere ...
Sütün litresi 9 liraya dayandı... Artış sürecek mi?
Market raflarında yaygın markalı 1 litre sütün fiyatı 8 lira 45 kuruşa ...
Ödemiş'te incirin kültür tarihi üzerine söyleşi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde önde gelen tarım ürünlerinden olan incirin kültürel ...
 
Şeftali bahçede 5 lira, tezgahta 18 lira
Adana'da, bahçede kilosu 5 lira olan şeftali ve nektarin semt pazarlarında ...
Birlik Başkanı Er: Zeytinyağı üreticisi daha çok kazanacak
22 Mart 2021’de Fiyat İstikrarı Komitesi’nin aldığı kararla uygulamaya ...
Asıl zam seneye… Domates tarlada çürüyor!
Torbalı’da 50 bin dönüm alanda domates üreten çiftçi, fiyatı 40 kuruşa ...
 
Ellerinde tüfek, üzüm bağlarını koruyorlar
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, 50 bin dekar alanda sofralık üzüm hasadı ...
Tavuk eti üretiminde kriz kapıda!
Tavuk üreticileri ile sanayiciler arasında, son günlerde fiyat tartışması ...
13 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verildi
Hazine taşınmazları üzerinde yapılacak tarımsal faaliyet ve yerli üretimi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva