HABERLER>GÜNCEL
4 Eylül 2011 Pazar - 13:48

Paintball izlerken gözünden oldu

Isparta'da üniversite öğrencisi Ali Rıza Atasoy'un, paintball oyunu sırasında gözüne isabet eden plastik mermiyle kör olmasının benzeri Tire’de de meydana geldi.

Paintball izlerken gözünden oldu

İZMİR - Tire’de yaşayan, kısa filmlerde oyunculuk da yapan 24 yaşındaki Çağrı Öksüm'ün, izlediği paintball sırasında arkadaşının silahından çıkan boya topuyla sol gözü kör oldu. Tedavisi için gitmedik doktor, hastane bırakmayan ancak bir türlü sağlığına kavuşamayan Öksüm, "Bu yaşa kadar iki gözle hayata bakıp sonra bir anda tek göze düşmek, çok moral bozucu ve üzüntü verici. Son derece tehlikeli bir oyun. Gençler duyarlı olsun, gerekli önlemleri alsın" diye konuştu.
 
Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Kağıt İşleme Teknolojisi Bölümü mezunu Çağrı Öksüm, geçen 3 Ağustos'ta, arkadaşının Boynuyoğun Köyü girişinde işletmeye başladığı paintball sahasına gitti. Sahaya bir süre sonra gelen 7 kişilik grup, paintball oynamak istedi, ancak bir kişinin eksik olması nedeniyle Öksüm'e teklifte bulundu. Bazı kısa filmlerde oyunculuk da yapan Öksüm, teklifi, yorgun olduğu gerekçesiyle kabul etmezken, arkadaşı İ.B., oynamak istedi. İ.B., iddiaya göre, kıyafet ve kaskını giydikten sonra sağa sola rastgele ateş etti. Uyarıların ardından dahil olduğu oyunun ilk yarısı verildiğinde de İ.B.'nin, ateşlediği silahından çıkan, içinde boya bulunan plastik toplardan biri Çağrı Öksüm'ün sol gözüne isabet etti. Neye uğradığını şaşıran Öksüm, hemen Tire Devlet Hastanesi'ne oradan da İzmir'deki çeşitli hastanelere sevk edildi. Olayın olduğu günden bu yana tedavisi yapılan, göz tansiyonu ameliyatı da geçiren Öksüm'ün, tüm müdahalelere rağmen sol gözünün görme yetisini kaybettiği saptandı.
 
'GEREKEN ÖNLEM ALINSIN'
Genç yaşta gözünü kaybetmenin acısını yaşayan ve bu alanda uzman doktorlardan gelecek haberi umutla bekleyen Öksüm, "Basit bir şey için insanın gözünü kaybetmesi hem kendi hem de ailesi için çok zor. Belli bir yaştayım. Bu yaşa kadar iki gözle hayata bakıp sonra bir anda tek göze düşmek, çok moral bozucu ve üzüntü verici. Ailemin ve benim de elimden birşey gelmeyip çaresizce beklemek ayrı bir üzüntü kaynağı" dedi. Kendisinin de zaman zaman paintball oynadığını, silahtan çıkan ve isabet ettiği yerde patlayıp boya saçan plastik topların, çıplak tene geldiğinde bedene zarar verdiğini anlatan Öksüm, "O arkadaş, ya şakayla ya da kasıtlı olarak bana doğru ateş etti. Ama bu duruma geldik. Üzülüyorum bu tip olaylara. Böyle oyunlar riskli. Dünyanın her yerinde oynanıyor. Ama kıyafetli, kasklı, bilinçli oynanması gerekir. Oynamadan başıma bu olayın gelmesi ise her türlü önlemin daha da sıkı alınması sonucunu ortaya çıkarıyor. Gençler duyarlı olsun, gerekli önlemleri alsın" diye konuştu.
 
'BEN DE GÖRMEK İSTİYORUM'
Tekrar görmek için 5 doktor, 11 profesöre göründüğünü belirterek, ancak bu konuda net cevap alamadığından yakınan Öksüm, "Maddi gücümüz yok. Doktorlar, bu tip vakalarla yeni karşılaştıkları için somut çözüm gösteremiyorlar. Bir dizi ameliyat gerekiyormuş. Ancak bunları ödeyecek gücümüz yok. Bildiğim kadarıyla Isparta'daki arkadaşın durumu, benden iyi. Ona gerekli müdahaleyi yapacaklarmış. Ben de tıbbi anlamda yardım görmek istiyorum. Çok masraflı bir iş için çok ucuz şekilde insan bir organını kaybedebiliyor. Bunun bir oyunla olması ise çok acı veriyor" dedi.
 
'ŞİKAYETÇİ OLDUK'
Oğlunun başına gelen olayla yıkılan öğretmen baba Ahmet Öksüm ise "Çok üzüldük. Elimizden gelen birşey yok. Tedavi için otomobilimizi bile sattık. Ancak hala bir sonuca ulaşamadık. Son zamanlarda bu tip vakalar arttı. Böyle spor olmaz. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekir. Biz, İ.B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. 26 yıllık öğretmenim, çocukların eğitimli, güzel yetişmeleri için elimden geleni yapıyorum. Ancak çocuğum için birşey yapamıyorum, hayatımı adadığım devletimin de yardımını bekliyorum" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.(DHA)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnciraltı planı adliyeden çıkamayacak gibi
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen ...
192 kez camı kırıldı!
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Bayraklı Belediyesi şantiyesini taşıyor
Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi Osmangazi Mahallesi’nden Doğançay’a taşınıyor.
 
Eylemsizlik sona erdi: 4 şehit!
Tunceli Geyiksuyu bölgesindeki arazide arama yapan bir tim, teröristlerle ...
Rum mübadiller ata topraklarında
Urla'dan Yunanistan'a göç eden Rumların torun ve çocukları, turistik bir ...
2 yaşında ve hastane mahkumu…
7 ay önce hava ambulansıyla İzmit’ten İzmir’e getirilen 2 yaşındaki Çiğdem ...
 
Askeri araca saldırı: 3 yaralı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri araca saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker yaralandı.
'Kocam ihmalden öldü'
Tatile gittikleri Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, Bababadağ’dan pilot eşliğinde ...
Apartmanı ateşe verdi
Ruhen rahatsız S.U’nun evinin balkonunda gaz bidonunu devirerek yaktığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva