HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2020 Çarşamba - 10:32

Özkan’dan vekillere zehir zemberek ‘kurultay’ mektubu: İçimizdeki gözü dönmüşler…

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, kurultayda üstünün çizilmesi ile ilgili olarak ilk kez suskunluğunu bozdu. Milletvekillerine mektup yazan Özkan, parti içinde kendisine muhalefet edenler ile ilgili zehir zemberek cümleler kurdu. Kendisine zulmedildiğini ve bu zulmü onaylamayacağını belirten Özkan, “Şimdi AKP’nin canını yakıyorum diye irin medyalarının karalamalarını, yalanlarını ya da geçmişten taşıdıkları kin ve intikam hislerini, iftiralar içinde gidermek istiyorlar. Bunların yalanlarını, içimizde bazı gözü dönmüşlerin yayışlarını üzülerek izliyorum” dedi.

Özkan’dan vekillere zehir zemberek ‘kurultay’ mektubu: İçimizdeki gözü dönmüşler…

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin Olağan 37. Kongresi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alan ancak delegeden “çizik” yiyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, milletvekillerine bir mektup yazdı.

Mektupta “çizik operasyonu”nu ele alan Özkan, kendisine parti içinde muhalafet edenler için ise zehir zemberek cümleler kurdu.

Özkan’ın mektubu şöyle:

“İyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini ayırt edemeyen insanların kaderlerine ya da başka insanların kaderlerine hükmetmesi hali zulümdür. Zulme sessiz kalmak, zalimi onaylamak olur.

Onaylamayacağım.

37. Olağan Kurultayımız’da bana karşı çeşitli kişi ve kurumlarca yürütülen karalama kampanyaları sonucunda ortaya çıkan sonucu hak etmediğimizi düşünüyorum.

Kendi ikbal ve ihtiraslarının kurbanı olanların; değerli olan her şeyi değersiz kılan mücadelelerinin yanıltıcı sarhoşluğu geçtiğinde, yarattıkları tahribatı hep beraber göreceğiz. Yaşayacağız.

Bu insanların hakikat aynaları kırık olduğu için testiyi getiren ile kıran arasındaki farkı anlamaları da mümkün değildir.

CHP’nin, emeği çürüten; insanları ve mücadeleleri değersizleştirmek üzerine siyaset yapan, ödenmiş bedelleri hırs ve intikam için yok sayan bir anlayışın eline düşmesi kabul edilemez.

Başkasına yaşam hakkı tanımayan kibirli, entrikacı korkaklık, devrimci tutumun düşmanıdır.

Partim bu düşmanlığı kapısına dahi yaklaştırmamalıdır.

Aksi, Partimiz ve hepimizin için bir felaket olur.

37. Olağan Kurultay, CHP tarihi ve benim açımdan çok çarpıcı olaylara sahne oldu. Kurultay’dan önce Melih Gökçek başta olmak üzere AKP çevreleri benim bir kısım delege tarafından üstümün çizileceği iddiasında bulundular.

Ardından üstüm çizilince de sevinç gösterileri yaptılar. Kahkahalarını bana ulaştırdılar.

Ben bir devrimciyim.

Atatürk’ün izinden yürüyen bir CHP’liyim.

Yılmam.

Yorulmam.

Bıkmam.

Ölene kadar mücadele etme kararlılığımı yitirmem. Ölürüm, vazgeçmem.

Hayatımın her saniyesinin bedelini ödedim. Ergenekon’dan tam altı yıl hapis yattım. İki kez ağırlaştırılmış hapis ve yüz yılı aşkın ağır hapis cezası verdiler. Mücadeleye devam ettim. Sonunda “Temyizsiz berat”ettim. 16 kez MASAK soruşturması geçirdim. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir milletvekiline, bana ABD vize vermedi. Tam iki yıl mücadele ettim ve aldım.

Cezaevinden sonra sağlık sorunları yaşadım doktor kardeşlerim ölmeme izin vermedi. Minnettarım. Mücadeleden vazgeçmedim.

Ergenekon yargılamalarında bir tek ekonomik suçlamada bulunamadılar. Alnım ak başım diktir.

Ailem, halkım ve Partim dışında kimseye borcum yoktur. Devlete borcum yoktur. Alacağım çoktur. Hepsini partim bilmektedir.

Şahsi çıkar ve ikbal peşinde koşmadım. Küçük hesapların, aç gözlü, komisyoncu siyasetin ve siyasetçilerin hep karşısında durdum.

Şirketim, ticari faaliyetim, iş takibim, komisyonculuğum yoktur.

Partim görev vermedikçe, Genel Başkan’ım istemedikçe kimseyle parti çıkarları dışında asla bir görüşmede bulunmam. Hiçbir kuruma gitmem.

Şimdi AKP’nin canını yakıyorum diye irin medyalarının karalamalarını, yalanlarını ya da geçmişten taşıdıkları kin ve intikam hislerini, iftiralar içinde gidermek istiyorlar. Bunların yalanlarını, içimizde bazı gözü dönmüşlerin yayışlarını üzülerek izliyorum.

Ben bir mücadele adamıyım. Beni yeni tanımıyorsunuz. 35 yıl gazeteci, televizyoncu olarak sizler için mücadele ettim. Cumhuriyet Mitingleri’nden bu yana meydanları sizlerle doldurduk. Hiçbir zaman sizi ve kendimi utandırmadım. Utandırmam. Bunları da ilk kez söylüyorum.

“Peki neden konuşmuyorsun? Neden televizyon gezip anlatmıyorsun Tüncay Özkan” diyenler var. Tam 2.5 yıldır televizyonlara çıkmadım. Demeç vermedim, TBMM kürsüsündeki konuşma hakkımı Anadolu’dan gelen genç milletvekillerimize bıraktım.

CHP’nin eksiklerini gidermeye adadım kendimi. Aşk ile yaptım bu işi. Aşk, eksik gidermek değil midir?

Çok ağır suçlamalarda bile partimi tartıştırmamak için sustum.

A Haber, CNN gibi kanallara, kurumsal kimliğimize saldırdıkları için, Genel Başkanımız’a yakışıksız ve uygunsuz davrandıkları için yüz vermedim, mücadele ettim. Adımı kirletmek için her şeyi yaptılar. Yapıyorlar. CHP’YE VE CHP’LİLERE TUZAK KURUYORLAR PROGRAMLARINDA.

Ama buralara çıkanlar, çıkamayanlar bana küfrettiler.

Sonuç da aldılar 37.Olağan Kurultayımızda. Çok üzüldüm.

Oysa ben bunlarla mücadele ederken kurultay irademizin sarsılmaz vicdanından aldığım güçle çıkmıştım karşılarına. Ben gene de oy veren, vermeyen bütün delegelerimi selamlıyorum. Güven duygumu iletiyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Yeni durumlar yeni değerlendirmeleri zorunlu kılar.

Sizlerle daha sıkı ve açıklayıcı bir iletişim kuracağım.

2.5 yılda yaptıklarımı size anlatarak başlayacağım.

Bu dünyada insan için keramet düştüğü yerden kalkıp yaşamı yakalamaktır. Onu yapacağım.

CHP İKTİDARI İÇİN BÜTÜN ENERJİMİ VE BİRİKİMİMİ KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM.

Söz veriyorum.

Ne yaparlarsa yapsınlar bundan geri durmayacağım. Size hep ulaşacağım, konuşacağım. Sonuçta her ne olursa olsun, sizin iradenizin teslim alınamayacağına inancım tamdır. Beni gönlünüzden, listelerden silmek için her yolu deneyebilirler. Yanıltabilirler, entrika içine girebilirler, hainin iğfasına uyan arkadaşlar da olabilir. Olsun… ama benim yoldaşlarıma ve halkıma inancım tamdır. Her şeyi düzelteceğimize inancım tamdır. Bundan sonra sizleri daha çok bilgilendireceğim. Gerekirse kapı kapı gezeceğim. Sonrasında takdir sizindir. Onu da tıpkı bugün yaptığım gibi kabul edip başımın üstünde taşıyacağım.

Çünkü ben Türkiye’ye adanan ömrümü, “kırık bir aşk hikayesi” olarak bitirmeyeceğim.

ACILARIMI KEMAL KILIÇDAROĞLU LİDERLİĞİNDEKİ CHP İKTİDARI DİNDİRECEK.

PARTİME VE LİDERLİĞİNE OLAN İNANCIM TAMDIRÇ

CHP İKTİDARINI GÖRECEĞİM. ÇOK AZ KALDI.

Karanlığın en yoğun yeri şafağın sökme vaktidir.

Güneşi zapteceğimiz güne yürüyeceğim.

Sizi en içten duygularımla selamlıyorum.

Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sağlıcakla kalın”

 
Selçuk'ta okullara hijyen kiti
 
İzolasyondaki çalışanlar iş göremezlik ödeneği alacak
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 7 Ekim 2020 Çarşamba 20:07

sen,biz kaç kişiyiz deyip peşine taktığın insanları ipek holding'e satan bezirgansın...

Yorumu oyla      6      3  
Aylin Göktaşlı 7 Ekim 2020 Çarşamba 18:03

CHPdeki herkes sizin hangi şirketler için belediyeleri gezdiğinizi biliyor. fotoğrafınız gazetelere manşet oldu. adaylığını düşürdüğünüz Buca adayı size en güzel cevabı verecektir. Onun açaıklamalarını o zaman neden yalanlamadınız

Yorumu oyla      5      3  
köylü 7 Ekim 2020 Çarşamba 17:11

Senin yedi sülalen gelse İKTİDAR göremezsin.Senin ve senin gibiler yüzünden güzel ilçem Gaziemir; bu belediye başkanınız yüzünden yanıyor, YA NI YOR....

Yorumu oyla      5      3  
okuyucu 7 Ekim 2020 Çarşamba 16:39

Boş İşlerle uğraşma...

Yorumu oyla      5      3  
AL GÜLÜM VER GÜLÜM 7 Ekim 2020 Çarşamba 16:23

SAYIN SİYSETÇİLER YORUMLAR VE DEĞERLENDİRMELER SİZLERİ TEST EDİYOR BİLGİNİZ VARMI GERİYE DÖNÜN VE BAKIN NEREDESİNİZ

Yorumu oyla      4      3  
Tayyar Önder 7 Ekim 2020 Çarşamba 14:17

Boşa Yorma Kendini...Yüreksizin Tekisin... Upuzun Mektup Yayınlamışsın... Ama Bu Uzun Mektubun Hiç Bir Yerinde Seni Çizen ve Bitiren Kişi Olan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Adını Bir Kez Bile Zikretmemişsin...Siyaset Süslü Laflarla Olmaz Cesaret İster... Oraya Buraya Mektuplar Gönderip Duygu Sömürürsü Yapacağına Canan Kaftancıoğlu'na Korkmadan Adam Gibi Hesap Sor...

Yorumu oyla      12      4  
Tayyar Önder 7 Ekim 2020 Çarşamba 12:44

Kaybetmiş Bir Parti ve Kaybetmiş Bir Elemanının Hüzzam Faslı...

Yorumu oyla      7      3  
SELAMİ KÜÇÜK 7 Ekim 2020 Çarşamba 11:56

Helal olsun. Birilerine kapak olmuştur umarım.

Yorumu oyla      6      11  
abuzer 7 Ekim 2020 Çarşamba 11:52

e-posta adresinize gönderilen iletilere bakarda cevap verirseniz o zaman halk partili olursunuz

Yorumu oyla      15      3  
cemil 7 Ekim 2020 Çarşamba 11:46

Tuncay bey, cep telefonu numarası veriyorsunuz telefonları açmıyorsunuz, yanınızda bulunan sekreterler neredeyse insanı dövmekten beter ediyorlar,ben size oy verdim fakat yanınıza gelmek istediğimde maalesef ki sekreteriniz insanları öyle bir azarlıyor ki, size karşı ne saygım nede sevgim kalıyor.Lütfen biraz insanlara saygı.Ekibinizi doğru dürüst belirleyin.Birde lütfen ilan ettiğiniz CEP TELEFONUNU ARAYINCA SİZ AÇMASANIZ BİLE LÜTFEN ZAHMET EDİPDE YANINIZDAKİ EKİBİNİZDEN BİRİ AÇIP NOT ALIRSA GERÇEKTEN İNSANLARA SAYGI GÖSTERMİŞ OLURSUNUZ.

Yorumu oyla      18      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Kuveyt, sonra Katar ziyareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan günübirlik ...
CHP’li Yücel’den AK Parti’ye ’18 ay’ yanıtı: İzmir’den habersizler!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl ...
Selçuk'taki JES meclis gündeminde: Bakan Kurum'a 5 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Selçuk'a bağlı Havutçulu Mahallesi ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Acaba yine İzmir’in adayı olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Acaba yine İzmir’in adayı olur mu?
Dışişleri'nden AB'nin Türkiye Raporu'na tepki
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu 2020 Türkiye Raporu'na tepki göstererek, ...
AK Parti Menemen'de aday belli oldu
AK Parti Menemen 7. Olağan Kongresi'nde başkan adayı Ahmet Can Çelik oldu.
 
MHP’de kongre takvimi belli oldu
MHP İzmir İl Teşkilatı’nın kongre takvimi belli oldu. MHP İzmir İl Başkanlığı’nın ...
'Millet İttifakı'nı nasıl dağıtırız diye bakıyorlar'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. CHP ...
CHP'li vekilin koronavirüs testi pozitif çıktı
CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, koronavirüs testinin pozitif olduğunu duyurdu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva