HABERLER>SPOR
1 Haziran 2020 Pazartesi - 11:51

Özkan'dan rezerv takım yorumu

Özkan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig kulüplerinin 21 yaşaltı oyuncularıyla rezerv takım kurarak alt liglerde yarışması projesini desteklediğini ancak bu konuda bazı şartlara uyulması gerektiğini dile getirdi.

Özkan dan rezerv takım yorumu

Türk futbolunda altyapı yatırımları ve tesisleşme konusunda öncü kulüplerden olan Altınordu'da başkan Seyit Mehmet Özkan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig kulüplerinin 21 yaşaltı oyuncularıyla rezerv takım kurarak alt liglerde yarışması projesini desteklediğini ancak bu konuda bazı şartlara uyulması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Özkan, "Altınordu, Süper Lig'de olmadığı için bize fikrimizi soran olmadı, normal karşılıyorum. Ama ülkemizde 5 yaştan 22 yaşa kadar profesyonel futbolcu yetiştirmeye yönelik gerçek yatırım yapan tek kulüp Altınordu olduğu için, bizim de birkaç kelime etme hakkımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

"FİKİR KESİNLİKLE DOĞRU VE DESTEKLİYORUM"
Fikrin doğru olduğunu ve desteklediğini ifade eden Seyit Mehmet Özkan, "Ama şartları olması lazım. 19 yaşını bitirmiş genç sporcularımızın maç tecrübelerini geliştirmek ve çaylak profesyonellik dönemlerini verimli olarak geçirmelerini sağlamak amaçlı bir takım göstermelik işler yapıldı. Adına A2 Ligi dedik, olmadı. U21 yaptık olmadı. Çünkü bu liglerin hiçbir motivasyonları yok, sponsorları yok, izleyicisi yok, ilgileneni yok. Tam İtilmiş Kakılmış Lig. A takımda oynamayanların, kadroya giremeyenlerin, sakatlıktan yeni kurtulanların sahaya zoraki çıktıkları A2 veya U21 Lig sezonları geçirdik geçmişte" şeklinde konuştu.

FATİH TERİM'İN PROJESİYDİ
Başkan Özkan, "Fatih Terim hocamız A Milli Takım'ın başında kalsaydı, bu iş şimdiye dek uygulamaya geçmiş olurdu. Ama kurumsal süreklilik geleneğimiz olmadığı için, hoca gitti, proje bitti. Fatih hoca kalsaydı kriterlere uyan, futbolun altyapısına gerçekten yatırım yapan, taşın altına gerçekten elini koyan kulüplere rezerv takım kurmak için izin verilecekti. Almanya, Hollanda ve İspanya'da altyapıları güçlü olan kulüplere 3'üncü Lig seviyesinde, asıl kulüp adlarıyla B veya II veya Jong (Genç) olarak katılım hakkı veriyorlar. Rezerv takım kuracak kulüplerin en az 3, 4 tane antrenman sahası, sporcu lojmanı, en az 3 öğün sporcu beslenmesine uygun yemek çıkan yemekhanesi, sporcuların boş zamanlarında vakit geçireceği sosyal tesisi, sporcu sağlığı bölümü ve en önemlisi 19-22 yaş genç futbolcu stoğu olması kriterler arasındaydı" ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG'DEN 8 TAKIM ÇIKAR
Bu kriterlere uygun Süper Lig'den 8 takım çıkabileceğini iddia eden Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Ben bütün takımları biliyorum. B takımı çıkarabilecek Süper Lig'den 9 takım çıkmaz. Ama yepyeni takım kurarlar, o başka. Tamam üstte B takım hakkı verilsin ama altta da artık bir şeyleri geliştirmenin zamanı geldi, geçiyor. Akademi liglerinde 2008 yılında U14'ler vardı, 2020 yılına geldik hala aynı seviyedeyiz. Her 2 yılda bir akademi liglerine bir yaş daha ekleyelim. Sırasıyla U13'ler, U12'ler, U11'ler girsin. 83 milyonluk ülkemizde profesyonel futbolcu sayısı sadece 2 bin 369. Amatörleri de katarsak 400 bin oluyor. Bu rakam 18 milyonluk Hollanda'da 1 milyon, 67 milyonluk Fransa'da 2 milyon, bizimle aynı nüfusta olan Almanya'da ise 7 milyon. Biz önce tabanı genişletmeliyiz. Tavanı sonra düzenleriz. Un var, şeker var, yağ var, sadece helvayı iyi karacağız" dedi.

BARIŞ ORHUNBİLGE: YÖNÜMÜZ AVRUPA
Altınordu CEO'su Barış Orhunbilge katıldığı bir televizyon programında, "Altınordu, akıntıya karşı yüzüp çağlayan çıkan bir balık gibidir" benzetmesi yaptı. Ülkemizde futbolun sadece hafta sonundan hafta sonuna izlenen ve sonuç odaklı bir spor olduğuna dikkat çeken Orhunbilge, "Altınordu ise süreç odaklı bir sistemdir, bir futbol eğitim kurumudur, hayat okuludur. İşimiz insan bahçıvanlığı. Çağlar ve Cengiz, sonrasında Barış, Berke, Alican ve Erce, şimdi de Ravil ile Burak, bu sitemin ürünleri. Tek odağımız var, bu toprakların çocuklarına Avrupalı meslektaşları karşısında fırsat eşitliği yaratmak. Kendi evlatlarımızla önce Süper Lig'e çıkacağız, sonra da Avrupa'da mücadele edeceğiz" diye konuştu. (DHA)

 
Dikkat! Bu vergilerde ödeme için son gün
 
Çiğli mahallelerinde ikinci tur temizlik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pilates stüdyoları 2 buçuk ay sonra açıldı
Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 buçuk ay önce kapatılan pilates ...
Laleci: Lige en hazır şekilde gireceğiz
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Ekol Göz Menemenspor'da futbolcular, teknik ...
Talat Papatya: Kulübümüzün haklarının tamamını koruyacağız
Göztepe Kulübü Başkanvekili Talat Papatya, "Bu zor süreçte kulüp olarak, ...
 
Göztepe, oyuncularla sezon sonu masaya oturacak
Süper Lig temsilcilerinden Göztepe'de kulüp başkan vekili Talat Papatya, ...
Altay ile Bucaspor arasında gerilim
İzmir'in iki kulübü Altay ve 1928 Bucaspor'un arası futbol okulu krizi ...
Göztepe'de ara Poko'ya yaradı
Süper Lig'e 19 Mart'ta ara verilmesinin ardından yeniden sahaya çıkmaya ...
 
Karşıyaka'dan taraftarlar için tasarım yarışması
Futbo, basketbol ve voleybolda yeni sezon sloganını, "Karşıyaka Spor Kulübüdür!" ...
Altınordu'ya Kerem transferinde dev rakipler çıktı
TFF 1'inci Lig temsilcisi Altınordu'nun transfer listesinde yer alan Muhammet ...
Pınar Karşıyaka'da pazarlık masası kuruldu
Koronavirüs salgınıyla 19 Mart'ta durdurulup bu sezon için şampiyon ilan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva