HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Mayıs 2015 Cuma - 12:33

Özgörkey’lerden İzmir’e klasik otomobil müzesi

Özgörkey Şirketler Grubu, İzmir'in Torbalı ilçesinde, ulusal ve uluslararası boyutta klasik otomobil tutkunlarının ağırlanacağı KEY Museum'u törenle açtı. Müzede 1886 - 2011 yıllarını kapsayan dönemde üretilmiş 130 otomobil, 40 motosiklet, 3 bin maket otomobil ve 2 bin 550 model otomobil amblemi sergileniyor.

Özgörkey’lerden İzmir’e klasik otomobil müzesi

Özgörkey'in Torbalı'daki fabrikasında düzenlenen açılış törenine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, AK Parti'li Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Özgörkey Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey ile sanat ve iş dünyasının önde gelenleri katıldı.
 
Açılışta birbirlerinin cümlelerini tamamlayarak konuşan, müzenin yaratıcıları Murat ve Selim Özgörkey kardeşler, hiçbir açılışta bu denli heyecan duymadıklarını vurguladı. Batman'in otomobili olan Batmobil'in en sevdikleri oyuncak olduğunu söyleyen Özgörkey kardeşler, "Bu müzenin oluşumunun ilk temelleri o günlerde atıldı. Ama şimdi o Batmobil'in büyüğünü burada sergiliyoruz. Tam 12 yıldır bu müze için çalışıyoruz. Ama araçlarımızın hepsi yüzyıllık yaşlarına rağmen çalışır ve gider durumda" dedi.
 
TURİSTİK DESTİNASYON
Küçükken otomobil biriktirdiklerini vurgulayan kardeşler, "Annem ise evde yer kalmadığı için onları ortadan kaldırırdı. Birkaç otomobil alarak başladığımız bu heyecan bugün 130 otomobil ve 40 motosikletli bir müzeye dönüştü" diye konuştu. Kente hem ulusal, hem uluslararası düzeyde bir müze kazandırmak istediklerini söyleyen Özgörkey İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey, "Diğer işlerimizde olduğumuz gibi yine bu bölgede eşsiz bir işe giriştik. Bu müzenin de bölgemizi turistik bir destinasyon haline getireceğine inanıyoruz" dedi.
 
"YILLARIN EMEK VE GAYRETİ"
Özgörkey Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey de müzede yıllarca emek ve gayret verilmiş bir işin sergilendiğini aktardı. Böyle bir müze açtıkları için çocuklarıyla gurur duyduğunu dile getiren Özgörkey, "Bu akşam çok mutlu ve güzel bir olayın başlangıcını yapıyoruz. Ümit ederim siz de içerideki koleksiyonu beğenir ve taktir edersiniz" diye konuştu. Müzenin uzun bir yolculuğun ve uğraşın sonucu ortaya çıktığının altını çizen Özgörkey konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Ben bu çalışmaları yaptığı ve bana mutlu bir gün yaşattığı için çocuklarıma teşekkür ediyorum. Bu müze İzmir'e, Torbalı'ya hatta Türkiye'ye çok büyük katkılarda bulunacaktır. Kültüre, görgüye ve turizme çok hizmet vereceğini düşünüyorum."
 
"MİHENK TAŞI OLACAK"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Özgörkey Grubuna, böyle bir müzeyi kente kazandırdıkları için tüm İzmir halkı adına teşekkür etti. İzmir'in kalkınmasında bu müzenin mihenk taşlarından biri olacağının belirten Kocaoğlu, "Buradan başlayarak koleksiyonerlerimize ve işadamlarımıza burası örnek olacaktır. İzmir'in gelişmesi ve kalkınması sürecinde çok önemli bir adımdır. Kolleksiyonunuzun artarak devam etmesini diliyorum" dedi.
 
"EVLENECEKLERE HİZMET VEREBİLİR"
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç da yerli ve yabancıların uğrak noktasına haline geleceğine inandığı müzenin kent ekonomisine ve bilinirliliğine de büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Müzenin ziyaret haricinde de değerlendirilmesi gerektiğinin kaydeden Koç, "Özellikle düğün fotoğrafları için böylesi eşsiz yerleri arayan çiftlere hizmet verilebilir" dedi.


 
Konuşmaların ardından, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Özgörkey ailesi açılış kurdelesini birlikte kesti.
 
1886 yılında üretilen ilk otomobilden 1885 model ilk motosiklete kadar toplam 170 parçanın sergilendiği müze, 7 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 1880'li yıllardan başlayıp, 2011 yılına dek uzanan koleksiyonda BMW, MINI, Mercedes Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markaların ilk otomobilleri yer alıyor. Müzede ayrıca İkinci Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen kaput amblemlerini de görmek mümkün. Yine müzede 2 bin 550 adet model otomobil, 1950'li yıllara ait benzin istasyonu, 1990'lü yıllardan 1960'lara kadar olan süreçteki benzin pompaları ve otomobil temalı eşarplar sergileniyor. Müzede yer alan araçların değeri ise açıklanmadı. Pazartesi ve salı günleri hariç haftanın 5 günü saat 10.00 - 17.00 arasında açık olan müzeye giriş 20 TL olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Mayıs 2015 Cuma 17:35

müzenin ziyareti için, belirli gün ve saatlerde (randevulu da olabilir) izmirden servis koymayı düşünmeliler...

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Y 1 Mayıs 2015 Cuma 17:13

özgörkey alesini sahip oldukları antika araba kolleksiyonunu müze haline getirdikleri için kutlamak gerekir. bu müze izmire değer katacaktır. ancak bu müzeyi izmir şehir merkezinde açsalardı daha fazla ziyaretçi çekerlerdi.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da aşkın dans hali!
Buca Belediyesi, ‘29 Nisan Dünya Dans Günü’nü özel bir gösteri ile kutladı. ...
İzmir’in Mayıs ajandası: Roman havası da var bienal de
İzmir’de Mayıs, Büyükşehir Belediyesi’nin birbirinden renkli etkinlikleriyle ...
Türkiye'den 10 varlık UNESCO listesinde
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız ...
 
Manisa'da Sıla coşkusu
Manisa'da bu yıl 475'incisi düzenlenen Uluslarası Manisa Mesir Macunu ...
Usta yazar Çığ’a gençlerden büyük ilgi
İzmir Kitap Fuarı'nda Ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ okurlarıyla bir ...
Gaziemir Manga’ya coştu
18. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nin 5. gününde sahneye ...
 
AASSM’de Nisan’a ustaya saygıyla veda
Baharı birbirinden renkli kültür-sanat etkinlikleriyle karşılayan İzmir ...
Vizyonda 12 yeni film birden
Sinemalara bu hafta 3'ü yerli olmak üzere toplam 12 yeni film geliyor. ...
Fazıl Say Türk elçiyi kulise almadı!
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, “İstanbul Senfonisi” adlı eserinin Katar'da ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva