HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2023 Cumartesi - 18:01

Özel İzmir için anketi işaret etti!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler yaklaşırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, "İzmir'e dair mevcut başkanla ilgili memnuniyet anketi yapılıyor. Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz, eğer olmayacaksa da başka aday adayları arasında bir anket çalışması yapacağız" dedi.

Özel İzmir için anketi işaret etti!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DW Türkçe’ye yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir özelinde de açıklamalar yapan Özel, Muharrem İnce ve Ekrem İmamoğlu görüşmesine değinirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında da görüşlerini bildirdi.

Özel’in açıklamaları şu şekilde:
Muharrem İnce'nin İmamoğlu'ndan bir randevu talebi olduğu Ekrem Bey tarafından bana geçen hafta iletildi. Ben de "Siz Büyükşehir Belediye Başkanısınız, bir partinin genel başkanı görüşmek istiyorsa görüşmek doğrudur" dedim. Ekrem Bey görüşmeden sonra da Muharrem İnce'nin İstanbul'un kazanılmasına önem atfettiğini ve destek vereceğini söylediğini söyledi. Ben de bundan memnun oldum. İzmir'e dair ne bizimle ne de Ekrem Bey ile bir görüşme yok. CHP'den aday olmasını bekleyemeyiz, üyemiz de değil. Başka bir partinin genel başkanı. İzmir'e dair mevcut başkanla ilgili memnuniyet anketi yapılıyor. Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz, eğer olmayacaksa da başka aday adayları arasında bir anket çalışması yapacağız. Zaten başvurular bitti. CHP'den Muharrem İnce'nin aday olmasını bekleyemeyiz. Bunu biz söylesek nezaketsizlik olur. Bir partinin genel başkanına "belediye başkanı ol" denmez. Bu tartışma benim için bu nedenle sürpriz.

 
İzmir’de Depremle Yaşam Sempozyumu yapıldı
 
Uzayda kaybolan domates aylar sonra bulundu
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cahit 16 Aralık 2023 Cumartesi 16:46

Tunç bakanı 250 oyumuz var destekliyoruz tamam destekliyoruz

Yorumu oyla      1      1  
Has İzmirli 11 Aralık 2023 Pazartesi 13:56

Ayrıca Tunç Soyer aday olmayacağı bilgisini kulislere dayanarak söyledim. Tunç bey oldukça iyi çalışmaları var ayrıca. Ama İzmir de Olgun Atilla yüzde 50 üstüne çıkarabilir. Olgun Atilla genç yönetim ile de orantılı. 1976 dogumlu ve çok sevilen bir siyasetçi. Özgür bey ise 1974 dogumlu. Tabii son noktayı anket sonuçları ortaya koyacak. Bu arada 2023 CHP genel seçimde tek başına yüzde 41.5 oy aldı ve Cumhur İttifakı ise yüzde 31 oy aldı. TİP aday göstermesi TİP 5.5 oyu var ve bu oylar chp ye gider. Yani chp yüzde 47 oy alır. Hem de başka partilerin bile desteği olmadan. Ayrıca iyi parti seçime ayrı girince bu Cumhur ittifakını zorlar. İyi partili genel seçimdeki oyları Cumhur İttifakına gitmeyeceği gibi oradanda oy alabilirler. Ayrıca Yeniden refah partisi ise izmir de aday gösterecek büyük ihtimal. İttifakın ayrı girmesi chp yi değil Cumhur ittifakını etkileyecek. Ittifaktan gelen tepki oyları Cumhur ittifakına gitmeyecek. Daha şu an hiçbir şey belli değil. Siyasette 24 saat çok önemli. Belki iyi parti adayını son noktada geri çekebilir. Yüzde 47 alacakken bu sefer yüzde 65''i zorlar CHP. Yani İzmir yine CHP.

Yorumu oyla      2      3  
Has İzmirli 11 Aralık 2023 Pazartesi 13:08

Tunç Soyer büyük ihtimalle aday olmayacak. Eski Bornova belediye başkanı Olgun Atilla aday olacak. Adam hem de belediye yönetiminde bulunmuş ve Izmirli. Muharrem Ince''nin bir partisi var ve CHP üyesi değil. İzmir''i İzmirli yönetmeli. Yok efendim İzmir kazanılmayacakmış, bu lafa kargalar bile güler. 2018 genel seçimde İzmir de CHP+İyi parti+HDP= yüzde 65 oy aldı 2019 da Tunç Soyer ise yüzde 58 oy aldı. Yani 7 puanlık oy chp ye gitmedi. Chp nin yüzde 58 den 20 çıkarmak hesap bilmemezlikten ile eş değer. Ayrıca Cumhur İttifakı izmir genelinde aldığı oylar yüzde 29-31 dır. Algı yönetimi yapılmasın. 2017 İzmir referandumu Evet yüzde 31.20, 2018 genel seçiminde Cumhur İttifakı oyu yüzde 35 ve Erdoğan oyu yüzde 32.9, 2023 genel seçiminde Cumhur İttifakı oyu yüzde 31, Erdoğan oyu 31.48. Sonuç ortada.

Yorumu oyla      2      3  
Fatih 10 Aralık 2023 Pazar 23:43

önseçime ne oldu? genel başkan olunca tabandan kopmak adet mi oldu? tunç aday olursa izmir devam edecek mi acaba kendisiyle? hangi kurumu yönettiyse borç batağına soktu. kendisini başarılı bulan varsa bir anlatsında bilelim ne tür başarısı var. bu arada karısı vardı eşbaşkan. belediye personeline 'çalışanlarımız' diyen. birbirlerine ihale paslamakta çok başarılılar.

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 10 Aralık 2023 Pazar 23:35

Tunç 2. Dönemi hak etti. Deprem afet ..vb hakkıdır adamın, uzatmayın. Ayıp oluyor İzmir''e

Yorumu oyla      4      4  
Asım ŞAİR 10 Aralık 2023 Pazar 20:05

Sayın Genel Başkan; Türkiye'nin genel siyasi yapısında İzmir'in yeri ve duruşu belli. Bence İstanbul - Ankara'dan önce İzmir adayımız- başarılı Başkan Tunç Soyer'i açıklamanız gerekirdi. Şimdi memnuniyet anketi yapılacakmış ! Bana göre yanlış,ilk önce İzmir adayımız Tunç bey açıklanacaktı. Tez zamanda yanlıştan dönülür inşallah.

Yorumu oyla      5      4  
En Büyük Trol Alen Malen 10 Aralık 2023 Pazar 14:26

Alen malen ne oldu doğrular gücüne mi gitti ?

Yorumu oyla      6      3  
Objektif 10 Aralık 2023 Pazar 13:28

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Gökçe ve beraberindeki üç yöneticiye, Genel sekreterliği dönemimde imzaladığı katı atık tesisindeki kamu zararları nedeniyle 40 Milyon TL'lik zimmet çıktığı yönünde haberler var! Bu haber doğru mu ?? Doğru ise bu kişi ASLA ADAY YAPILMAMALIDIR... NOKTA !!

Yorumu oyla      7      3  
MEMLEKET 10 Aralık 2023 Pazar 11:53

YA MUHARREM İNCE YADA BUĞRA GÖKÇE.....

Yorumu oyla      2      11  
NOKTA 10 Aralık 2023 Pazar 11:52

BUĞRA GÖKÇE......

Yorumu oyla      2      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP lideri Özel, Almanya Başbakanı ile görüştü
CHP lideri Özgür Özel, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin'de görüştü. ...
'İnsan hakları göz göre göre çiğneniyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ...
Bakan Ersoy: Turizmde bu yılı rekorlarla kapatıyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Türkiye özellikle geçen seneden itibaren ...
 
Suç örgütü ile mücadelede kararlılık mesajı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İnsanımızın can ve mal güvenliğine tehdit ...
'Hakikati her alanda ulaştırma kararlılığındayız'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Hakikati hem ulusal hem de uluslararası ...
Meral Akşener: Şimdiki aklım olsa 6'lı masaya dönmezdim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nı ...
 
Kurtulmuş: ABD yönetiminin de suçu vardır
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,  ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, ...
Bahçeli'den 'Saffet Sancaklı' açıklaması!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın, ...
Ali Babacan'ın annesi hayatını kaybetti
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın annesi Güneri Babacan hayatını kaybetti.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva