HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2024 Perşembe - 09:09

Özel’den muhalif seçmene 'birleşme' çağrısı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlere ilişkin olarak, “İYİ Parti’nin seçmeni cumhuriyetçi ve Atatürk milliyetçisi. Bir belediyeyi CHP’ye kaybettirip AKP veya MHP’ye hediye etmek istemez. Tavanda yapılamayan ittifakı mahallede, beldede, ilçede ve sandıkta Atatürkçüler yapacak. İyi insanlar iyi karar verecek. Görev artık seçmende. Türkiye ittifakını kurmalıyız. Seçmende genel seçim sonrası kırgınlık, küskünlük hali vardı. Sandığa gitmeyeceğiz diyorlardı. Kurultay sonrası ciddi şekilde bir moral, umut yükselmesi var” değerlendirmesini yaptı.

Özel’den muhalif seçmene  birleşme  çağrısı!

Sözcü’ye verdiği röportajda, “Kendi partisinin adayının seçimi kazanamayacağını düşünen bütün muhalefet seçmenini AKP’nin karşısında kazanma ihtimali kuvvetli adayda birleşmeye davet ediyorum” çağrısında bulunan Özel, “Bu seçimde mutlaka psikolojik üstünlüğün muhalefete geçmesi, büyükşehirlerin korunması ve muhalefetin de belediye sayısını arttırması gerekiyor. Bu konuda seçmenin öngörüsüne inanıyorum. Muhalif seçmeni birleşmeye davet ediyorum. Yerel seçimden sonra da Türkiye’de gündem belirleyen bir siyaset görecekler. Seçmen karar verirse önünde hiçbir engel duramaz” ifadelerini kullandı.

Özel, aday belirleme süreciyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

“700’ün üzerinde ilçe ve beldede kararı kendilerine bıraktık, 110’u önseçim istedi ve yapıyoruz. 500 yerde de önce anket yapıyoruz. Kazanma ihtimalimizin en yüksek olup bizde olmayan yerlerin anketlerini inceliyoruz.  Anketten eğer mevcut başkan başarılı ise atıyoruz, değilse ankette yeşil banda girenleri yani kazanabilir denilenler arasında tercih yapıyoruz. Adaylar eşitse kadın aday varsa onu tercih ediyoruz. İki aday birbirine yakınsa kararı örgüte bırakıyoruz. Giresun’da, Sinop’ta önseçim yapıyoruz. Oturup kendimiz adayı kafadan atamıyoruz.”

“O mitingde hilafet çağrısı yapılması, Filistin’e hiçbir faydası olmadığı gibi anayasal düzene baş kaldırmaktır”
Özel, İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek ve İsrail’e Lanet” mitinginde yaşanan yumruklu saldırı olayıyla ilgili olarak da şu görüşlerini ifade etti:

“Hilafet çağrıları ve Ege’nin tutuklandığı olaya çok üzüldüm. Şiddeti savunmak mümkün değil ama gencecik bir çocuk bir hata yaptı, devlet de buna karşı çok daha büyük bir hata yaptı. Basit müessir fiil, geçmişte sabıkası yok, sabit ikametgahı var. Daha önce kim tutuklanmış ki Ege tutuklanıyor. Bu meselede tutuklama uygulanmamalı. Bu iş siyasi, hukuki değil. Talimatla normalde ifadesi alınıp bırakılması gereken bir çocuk tutuklandı. Ege’nin babası Zafer Bey ile de görüştüm. Ege’yi bu lince kurban etmem, sahipsiz bırakmam. O mitingde hilafet çağrısı yapılması, Filistin’e hiçbir faydası olmadığı gibi anayasal düzene baş kaldırmaktır. Tek suç Ege’nin yumruğu mu? Kılıçdaroğlu’nu Meclis’te yumruklayan, Çubuk’ta saldırıp linç etmek isteyenler tutuklandı mı?”

“Bugün değil yazar kasa, tülbent atsan tutuklanırsın”
Geçim sıkıntısından da bahseden Özel şunları kaydetti:

“İnsanlar bugün açlık sınırında yaşam mücadelesi veriyor. Bu iktidarın zam yaparken hiç acıması yok ama çalışana, emekliye maaş zammı yaparken, TÜİK’in hileli rakamlarını kullanıyorlar. TÜİK, iktidarı üzmeme kurumu oldu.  Bu ülkede ekonomi, zamlar, yoksulluk konuşulmasın diye kutuplaştırma tercih ediliyor. 2001’de bir esnaf ekonomik krizi protesto için Başbakanlık önünde Bülent Ecevit’e yazar kasa fırlattı. Ekonomik krizden bunalan esnaf o gün tepkisini böyle dile getirdi. Hakkında yasaların öngördüğü normal hukuki işlem yapıldı. Şimdi ise sadece ekonomi değil hukuk sistemi de çıkmazda.  Bugün değil yazar kasa, tülbent atsan tutuklanırsın.’’

 
İzmir’de gözler taksilerde… ‘Benzin 50 TL olursa zam olur’
 
Ece Ronay'ın güzellik merkezine haciz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eşber 4 Ocak 2024 Perşembe 11:51

Sayın Özel,parti içinde ittifak yok il ve ilçe kurultayında partililer birbirine girdi,şimdi de belediye başkanları torpilli şekilde atanırsa partinin durumunu ne hâle geleceğini herkes biliyor genel merkez yöneticilerinin tek derdi koltuk ve makam derdinde olduğunuzu biliyor ve izliyor onun için artık heyacan YOKTUR...

Yorumu oyla      7      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçmen listeleri yarın askıya çıkıyor
31 Mart yerel seçimleri için takvim işlemeye devam ediyor. Seçmen listeleri ...
AK Parti'de adayların açıklanacağı tarihler netleşti!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimlerle ilgili olarak verdiği bilgide ...
AK Parti'den CHP'lilere 'BAL' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir ...
 
Bakan Güler'den Tahıl Anlaşması açıklaması
Bakan Güler, "Ülkemizin koordinasyonunda hayata geçirilen ve etkinliğiyle ...
'Türkiye istihbaratta çok ilerleme kaydetti'
Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'nin istihbarat alanında çok ilerleme kaydettiğini ...
İYİ Partili Zorlu: 5 Ocak'tan itibaren sahaya iniyoruz
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Türkiye'deki 81 ilimizi yakınlık anlamında ...
 
Davutoğlu, Akşener ile görüştü
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı ...
Balkan’dan Kayyuma ihale tepkisi: İlk mecliste iptal eder, Urlalı'ya iade ederiz!
Urla Belediyesi Başkanvekili ve Kaymakam Mustafa Gözlet’in İskele Kum ...
CHP'li Kılıç'tan koruluk tepkisi: BAL'a dokunma!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Bornova'da mültecilerin eğitim ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva