HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2020 Pazartesi - 18:38

Oteller için yılbaşı genelgesi!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelgeyle otellerin yılbaşı eğlencesi düzenlemesine izin verilmeyecek.

Oteller için yılbaşı genelgesi!

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine gönderilen "Otel/Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları" konulu genelgeye göre, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarında otel ve konaklama tesislerinde yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

OTELLERE YILBAŞI UYARISI
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, daha önce illere gönderilen genelgeyle otel ve konaklama tesisleri içerisinde bulunan lokanta/restoranların sadece konaklama yapan müşterilerine hizmet verebilecekleri ve bu faaliyetin devamı sırasında uyulması gereken kuralların belirlendiği hatırlatıldı.

Genelgede, yaklaşan yılbaşı öncesinde bazı otel/konaklama tesislerince, alınan tedbirlere aykırı şekilde içerisinde yemekli/müzikli eğlence programları da bulunan yılbaşı paketlerinin reklamlarının yapıldığı, satışa sunulduğu, bu durumun da salgınla mücadele amacıyla alınan diğer tedbirlerin sorgulanmasına neden olduğu belirtildi.

EĞLENCE DÜZENLENMESİNE MÜSAADE EDİLMEYECEK
Genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 31 Aralık 2020 Perşembe günü 21.00'den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü 05.00’e kadar otel/konaklama tesisleri için alınan ek tedbirler şu şekilde sıralandı:

"Belirtilen süre ve günlerde konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek olan oteller ve/veya konaklama tesislerinde sosyal izolasyon ile başta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarına aykırı olması nedeniyle yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu doğrultuda oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak.

HİÇBİR ŞARTTA MÜZİK YAYININA İZİN VERİLMEYECEK
Bu süre/günlerde oteller ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dahil canlı müzik icra edilmeyecek. Saat 22.00'den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.

MÜŞTERİLER KALABALIK ŞEKİLDE BİR ARAYA GELMEYECEK
Yine bu günlerde otel/konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak. Yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecek.

'Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler' konulu daha önce illere gönderilen genelge ve Sağlık Bakanlığı 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi' ile getirilen tüm tedbir ve kuralların eksiksiz uygulanmasına yönelik olarak otel veya konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.

Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde, Kimlik Bildirme Kanunu'nun ilgili maddesi hükmü doğrultusunda oteller ve konaklama tesisleri tarafından kendilerine yapılan bildirimlerin doğruluğuna ve güncelliğine dikkat edilecek.

Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlardaki müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığı kontrol edilecek.

Vali ve kaymakamlarca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararları ivedilikle alınacak ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek.

Belirlenen esaslara aykırı uygulama yaptığı veya eğlence yeri şeklinde faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen otel ve konaklama tesislerine Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ve Turizmi Teşvik Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem uygulanacak ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.''

 
Peygambere hakaret iddiasıyla gözaltı!
 
Bilanço ağırlaşıyor: 1 günde en yüksek can kaybı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Peygambere hakaret iddiasıyla gözaltı!
Mersin'de Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilen görüntüleri sosyal ...
İzmir'in tsunami raporunda neler var?
İzmir'in gözde turizm alanlarından olan Seferihisar açıklarında 30 Ekim ...
İngiltere’ye seyahat yasağı genişliyor
Koronavirüsün yeni mutasyonunun İngiltere’de hızla yayılması sebebiyle, ...
 
O isimlerin avukatından açıklama: İlişki ve iletişimleri yok
İzmir’in Urla İlçesi’nde bir akaryakıt istasyonunun plan değişikliği talebi ...
Edirne'de korkunç görüntü! Cezası sadece 1902 lira
Edirne'de korkunç bir olay meydana geldi. Kentin Uzunköprü ilçesinde sahiplenmek ...
PKK üyeliğinden aranan kişi, havalimanında yakalandı
İran'da vefat etmiş bir kişi adına rüşvet vererek temin ettiği İran Pasaportu'yla ...
 
İranlı fenomen yeniden gözaltında
İstanbul'da polis aracını kullanırken çektiği görüntüleri sosyal medya ...
'Kaplan Pençesi' tatbikatı yarın başlıyor
Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin katılımıyla yarın Aksaz ve Akdeniz'deki ...
Adliye yolunda vahşet! Boşanma dilekçesi vermeye giderken öldürüldü
Konya’da boşanma davası açmak için dilekçe vermeye giden Esmanur K., peşinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva