HABERLER>EGE
21 Kasım 2014 Cuma - 12:49

Ortaokulda dehşet: Öğrencilere kazan dairesinde sıra dayağı!

Aydın’ın Buharkent İlçesi'nde Zafer Ortaokulu'nun hizmetlisi E.Y.'nin (45) okulun 5 öğrencisini kazan dairesine kilitleyip sıra dayağından geçirdiği ileri sürüldü. Veliler, bir gün öncede başka bir öğrenciyi de dövdüğü ileri sürülen E.Y. ve buna göz yumduğu iddia edilen müdür yardımcısı M.K.'den (48) şikayetçi oldu. Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yıldız, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Ortaokulda dehşet: Öğrencilere kazan dairesinde sıra dayağı!

AYDIN - Zafer Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencilerinden M.B. dün ailesine, okulda hizmeti olarak görev yapan E.Y.'nin kendisini ve 4 arkadaşını okulun bodrum katındaki kazan dairesine kilitleyip, sopayla sıra dayadığından geçirdiğini anlattı. Bunun üzerine M.B.'nin ailesi diğer 4 öğrencinin aileleriyle görüştü. Diğer öğrencilerin de dövüldüklerini söylemeleri üzerine aileler soluğu polis merkezinde aldı. Buharkent Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan öğrencilerin aileleri, daha sonra İlçe Emniyet Amirliği'ne gidip hizmetli E.Y. ve öğrencilerin dövülmesine göz yumduğu ileri sürülen müdür yardımcısı M.K.'den şikayetçi oldu.
 


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN AİLELERE DESTEK
Olayın ortaya çıkmasının ardından Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yalçın, olayı bizzat takip ederek hastanede ve polis merkezinde öğrencilerin başından ayrılmadı, ailelerine destek verdi. Öğrencilerden M.B., olaydan bir gün önce arkadaşlarıyla parkta oynarken, hizmetli E.Y.'nin yanlarından geçtiğini belirtip şunları anlattı: "İçimizden biri hizmetliye adıyla bağırdı. Buna kızan hizmetli E.Y., 'Sizinle yarın görüşeceğiz' diyerek bizi tehdit etti. Sabah ise okulun önünde sıraya girdiğimizde beni müdür yardımcısı M.K. yanına çağırdı. Odasına gitmemi söyledi. Odasına gittiğimde hizmetli E.Y. beni bekliyordu. Benden parkta birlikte oynadığım arkadaşlarımı çağırmamı istedi. Sırada bekleyen diğer arkadaşlarım O.Y., M.K., Ş.S. ve T.B.'yi de alıp odaya tekrar döndüm. Hizmetli E.Y. daha sonra bizi bodrum kattaki kazan dairesine indirip, kapıyı kilitleyip, sıra dayağından geçirdi. Sürekli olarak, 'Sizi bir saat dövme iznim var' diyordu. Önce eline ince bir sopa aldı. Ancak, daha sonra bu size az gelir diyerek, daha kalın bir sopa alıp ellerimize defalarca vurdu. Çok korktuk."
 
Öğrencilerden O.Y. de, yediği dayak nedeniyle ellerinin kalem tumayacak kadar çok acıdığını söyledi.


 
BİR GÜN ÖNCE DE BAŞKA BİR ÖĞRENCİYİ DÖVMÜŞ
Olayının ortaya çıkmasından sonra okulda hizmetli E.Y. tarafından bir gün önce dövüldüğünü ileri süren öğrenci M.D. de şikayetçi oldu. M.D., çarşamba günü hizmetli Yıldız'ın çimlere bastığı gerekçesiyle okul müdür yardımcısı M.K. ve öğretmenlerin önünde kendisini dövdüğünü, kimsenin müdahale etmediğini anlattı.
 
'OKUL YÖNETİMİ NASIL BİR YETKİ VERMİŞ?'
Öğrencilerden T.B.'nin ağabeyi Mert Berber, okulun eğitim yuvası olduğunu, dayağın kabul edilemez olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Ben kardeşime bir tokat dahi atmazken, bir hizmetli nasıl olur da kazan dairesine götürüp, çocukları sıra dayağına çeker? Bu cesareti kimden alıyor. Okul yönetimi bu kişiye nasıl bir yetki vermiş ki çocukları dövüyor, kimse de buna ses çıkarmıyor? Çocuklar korktukları için bize söylemedi, aralarından birinin anlatmasıyla olay ortaya çıktı. Hizmetli ve okul yönetiminden şikayetçi olduk."
 
MÜFETTİŞ İSTENDİ
Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yalçın, olayla ilgili kendilerine henüz şikayet gelmediğini belirterek, "Gün içinde bize ulaşan herhangi bir şikayet yok. Ancak biz akşam olayı duyar duymaz, inceleme başlattık. Hemen çocuklarımızın yanına gelerek olayı öğrendik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettiş istedik. Olayla ilgili adli inceleme başlatıldı, biz de idari soruşturma başlattık" dedi.
 
Öte yandan hizmetli E.Y.'nin polisteki ifadesinde öğrencilere sadece birer defa vurduğunu söylediği, müdür yardımcısı M.K.'nin ise, olaydan kendisinin haberinin olmadığını söylediği belirtildi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 22 Kasım 2014 Cumartesi 09:59

öğretmenlerin pisikolojisi kaldırmıyorsa öğrencileri o zaman o işi yapmıyacaklar kimse çocuğunu dayak yesin diye okula göndermiyor.atanasıya kadar hepsi kırk takla atıp eylemden eyleme koşuyo atandılarmı birçoğu piskopata bağlıyor.nankörlük yapmasınlar adam gibi eğitim versinler.

Yorumu oyla      12      5  
veli 21 Kasım 2014 Cuma 17:08

Bu okumuş olduğum haber beni çok üzdü.Niçin devlet okulları bu hale geldi. Öğretmenlerimizde hiç sabır ve psikoloji kalmamış onlarda haklı olabilirler.Siz evde bir çocukla uğraşamazken biz kaç çocukla uğraşıyoruz diyebilirler.Ama sağlıklı bir toplum için sağlıklı eğitmenlerde önemli lütfen yetkili makamlardan rica ediyorum. Okulları sıksık denetlesinler.Hatta mevcut öğretmenlerimizi psikolojik testlere tabi tutsunlar.Bu işte gönüllülük esastır. Dayakla korkutmayla baskıyla çocuklarımıza zülum etmeyin.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liseli Damla yolun karşısına geçemedi!
Bodrum’da staj yaptığı işyerine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan ...
Semerci İdris Usta teknolojiye direniyor!
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte unutulmaya yüz tutan mesleklerden ...
Kaçaklar Yunan adası diye Görecik Adası'na bırakıldı
Bodrum'dan yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na gitmeye çalışan ...
 
Muğla'yı sağanak 3 saat aralıksız vurdu!
Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de sabah saatlerinde başlayan, aralıklarla ...
Tartıştığı eniştesinin arabasını yaktı!
Kütahya'da 35 yaşındaki Mehmet Ali Erdoğmuş, miras meselesinden tartıştığı ...
Manisa Büyükşehir'den çocuklara özel eğlence
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri 20 Kasım ...
 
Söke'de hortum: Onlarca zeytini söktü!
Söke’de sağanak yağmur heyelana, hortum ise, onlarca zeytin ağaçların ...
Tarihe boyalı makyaja takipsizlik kararı
Muğla’nın Bodrum İlçesi'ndeki dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan ...
Bisikletli ölümden döndü: Mahalleden bariyer tepkisi
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, bariyersiz hemzemin geçitte, bisikletinin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva