HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2015 Cuma - 15:32

Ortak aklın gücü: Faaliyet raporunda oybirliği

Bornova Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 2014 yılı faaliyetleriyle ilgili sunum yapan Başkan Olgun Atila, bu süreçte kendileriyle uyum içerisinde çalışan herkese teşekkür etti. “Tasarım, inovasyon ve turizm” ekseninde bir Dünya kenti yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Olgun Atila, “Her bir Bornovalının sağlıklı, modern ve güvenilir bir kentte yaşaması ve tüm hizmetlerden eşit şekilde yararlanması” diye konuştu

Ortak aklın gücü: Faaliyet raporunda oybirliği

Bornova Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. Başkan Olgun Atila, 2014 yılı faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı. “Bornova için hep birlikte çıktığımız hizmet yolunda 1. yılımızı tamamladık” diyerek sözlerine başlayan Başkan Olgun Atila, bu süreçte her zaman şeffaf, adil, hesap veren yönetim anlayışı ve ortak akıl ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi. “Tasarım, inovasyon ve turizm” ekseninde bir Dünya kenti yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Atila, Sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız, üniversitelerimiz, sanayi sitelerimiz ve spor kulüplerimizin içinde bulunduğu katılımcılık anlayışından aldığımız güçle “Evimiz” dediğimiz Bornova’yı daha yaşabilir bir kent haline getirmek ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Bornova’yı yeniden tasarlıyoruz. Amacımız, her bir Bornovalı’nın sağlıklı, modern ve güvenilir bir kentte yaşaması ve tüm hizmetlerden eşit şekilde yararlanması” diye konuştu.
 


Önceki dönemlerde Bornova’ya hizmet eden tüm belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve paydaşlara teşekkür eden Başkan Atila, 2014 Yılı Faaliyet Raporu sunumuna fiziksel yatırımları anlatarak başladı. Kapasitesi iki katına çıkarılan Doğanlar Stadı, kent trafiğine büyük rahatlık getirecek Topçu Tugayı Yolu ve Altındağ Atatürk Spor Salonu’yla ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çamdibi Köprüsü, Eğdidere Rekresyon Alanı alanı gibi yapımı tamamlanan pek çok tesisi ve pazaryerini hizmete açıp iler hale getirdik. Belediye ait mevcut tesislerin tamamını elden geçirdik. Yol, kanalizasyon gibi alanlarda yaşanan sorunlara hemen müdahale etmek için acil çözüm ekipleri kurduk” dedi.
 
“İnsanına Dost” bir kent yaratma amacıyla Dost Kart, Dost Market ve Paylaşım Noktaları gibi pek çok projesi sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Olgun Atila, “Üniversitelerimiz ve Esnaf Odalarımızla işbirliği yaptığımız Dost Kart projesine hem üniversite öğrencileri, hem de esnafımız yoğun ilgi gösterdi. Türk Kızılayı ile işbirliği yaptığımız Dost Market hayırsever vatandaşlarımızın katkısı ile daha da büyüdü” dedi.
Fiziki ve sosyal belediyecilik alanında yaptıkları bu önemli çalışmalar ve projelerin yanı sıra sağlık, kültür ve spor başta olmak üzere tüm pek çok alanda tüm Bornovalıları kucaklamak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Atila, “Bu süreçte uyum içerisinde çalıştığımız Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Aziz Kocaoğlu’na, tüm meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, üniversitelerimize, kent konseyimize, esnaf odalarımıza ve Bornova halkına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Başkan Atila’nın sunumunun ardından Bornova Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, tüm meclis üyelerinin olumlu oyları ile oybirliği ile kabul edildi. Nisan Ayı olağan meclisinde meclis ihtisas komisyonlarının seçimi de yapıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de ‘seçimli’ meclis
Gaziemir Belediye Meclisi Nisan Ayı olağan toplantısında 2015’te görev ...
Başkan Kocaoğlu ‘geleceğin Messi’lerini ağırladı
Dünyanın en büyük kulüplerinin altyapı sporcularını bir araya getirecek ...
Çiğli ağaçlardaki kuş yuvalarıyla şenlenecek
Çiğli Belediyesi tarafından ilçenin birçok noktasında bulunan ağaçlara, ...
 
Başkan Uyar hizmet döneminin ilk yaşını kutladı
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar hizmet yılının 1 yıllık sürecini tamamlamanın ...
Çeşme'de sokaklarını bambaşka yapacak proje!
Çeşme sokaklarına bambaşka bir görüntü kazandıracak olan yayalaştırma ...
Aktepe ve Emrez'in dönüşümü için 'büyük' yarışma
Gaziemir’deki 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ...
 
Konak Meclisi’nden iki kritik karar
Konak Meclisinde değişen belediye yasası hükümleri uyarınca görev yapan ...
Karabağlar Meclisi’nde Berkin Elvan tartışması
Karabağlar Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında Berkin Elvan ismi ...
Karşıyaka Meclisi’nde Başkan Akpınar’a sürpriz!
Karşıyaka Belediyesi Meclis’i Nisan Ayı Olağan Meclisi’nde 1. Yıl coşkusu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva