HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2020 Salı - 13:00

Örnekköy kentsel dönüşümde örnek olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk etabı tamamlanan, ikinci etap içinse yıkım çalışmaları başlayan Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda incelemelerde bulundu. Anahtarını teslim alan bir konut sahibine de hayırlı olsun ziyaretine giden Başkan Soyer, ikinci etap kapsamında 170 konut ve 20 işyeri inşa etmek üzere bölgedeki 41 yapının yıkımını başlattı.

Örnekköy kentsel dönüşümde örnek olacak

Yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda ikinci etap kapsamındaki çalışmalara başladı. Örnekköy’de ihaleye çıkılarak yükleniciye yer teslimi yapılan alanda 170 konut ve 20 işyeri inşa etmek üzere hak sahiplerine ait 41 yapı/61 bağımsız bölüm yıkılıyor. Birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerini teslim eden Büyükşehir, ikinci etapta Nazım Hikmet Bulvarı ve Baş Pehlivan Karali Caddesi’ne cepheli 8 ve 11 katlı iki blok inşa edecek. İkinci etap için 11 Haziran 2020’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla noter huzurunda kura çekilerek hak sahiplerine dağıtılacak daireler belirlenmişti. Yıkım işlemlerinin ardından bölgedeki inşaat çalışmaları başla yacak.



Türkiye’deki en başarılı uygulama
Çalışmaları yerinde incelemek için alana giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de Türkiye’deki en başarılı kentsel dönüşüm uygulamasına imza atıldığına dikkat çekti. Süreç hakkında bilgi alan Soyer, birinci etapta anahtarını teslim alıp evine yerleşen Melek Mama’ya da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Melek Mama, Başkan Soyer’e teşekkür ederek “Her şey çok güzel yürüdü, çok memnunuz. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bölgenin çehresi değişecek, buraları çok güzel olacak” dedi.

Başkan Tunç Soyer, alanda yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün İzmir’in en önemli çalışma alanlarından biri olduğunu vurgulayarak “İzmir’de belki de Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı kadar yerel ve yerinde dönüşüm yapılıyor. Kentsel dönüşüm sadece binaların yıkılıp yeni binaların yapılmasından ibaret değildir. Biz insanların komşularını seçme hakkını koruyarak, yani yaşam kültürünün aynı kalmasına dikkat ederek kentsel dönüşüm yapıyoruz. Türkiye’deki en başarılı kentsel dönüşüm uygulaması İzmir’de yapılıyor. Ege Mahallesi’ndeki süreç devam ediyor. Örnekköy’de üçüncü ve dördüncü etaplar sırada. Canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.



'Tamamlandığında çok güzel olacak'
Örnekköy Mahalle Muhtarı Avni Yüksel ise 55 yıldır Örnekköy’de yaşadığını söyleyerek “2015 yılında Büyükşehir Belediyesi devreye girdi ve kentsel dönüşüm sürecini başlattı. Evlerimiz yıkılmak üzereydi. Buraya Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanlar kendi şartlarına göre evler yapmışlar. Bir oda yapmış, üstüne bir kat çıkmış. Hepsi zor şartlarda yapılmış sağlıksız, eski binalardı. O nedenle burada çok hızlı uzlaşı sağlandı. Buradaki süreç tamamlandığında alanda çocuk oyun alanları, futbol sahası, kültür merkezi ve pazar yeri de olacak. Proje tümüyle tamamlandığında burası çok güzel bir yere dönüşecek” dedi.



3 bin 520 adet konut ile 338 adet işyeri
Örnekköy’de ikinci etapta inşaatı, ihaleyi kazanan Okçuoğlu İnşaat Mühendislik Anonim Şirketi & Erensan İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi ortak girişimi yapacak. Projenin diğer etapları için de ihale hazırlığı sürüyor. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı 180 bin metrekare büyüklüğündeki Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden proje tamamlandığında toplamda 3 bin 520 adet konut ile 338 adet işyeri inşa edilmiş olacak.

 
'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi tanıtıldı
 
Başkan Gümrükçü'den '500 gün' sunumu: Yeni dönem için 'adaylık' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı'lı 20 Ekim 2020 Salı 16:18

yıllardır kangren haline gelen ve Bayraklı belediyesine devrettiğiniz bayraklı kentsel dönüşüm alanı ne olacak sizde görev sürenizin dolmasını mı bekleyeceksiniz başkan lütfen bu işi çözün artık yada bırakın kendi imkanlarımız ile dönüşüm yapalım

Yorumu oyla      3      3  
20 Ekim 2020 Salı 14:54

Pektaş döneminde muhtar açıklamalar yapmıştı: adam zamanında 3 katlı kaçak ev yapmış, belediye 1 daire veriyor, bu iş olmaz diye. 2020 değil, 2040 olsa ne olacak? Bir siz mi akıllısınız?

Yorumu oyla      4      3  
Bekir Ballıkuyulu 20 Ekim 2020 Salı 13:37

Sayır SOYER Lütfen dikkatli okuyun.. Yıl xx.xx.xxxx, eski belediye başkanı Teketek'e konuk olur, kentsel dönüşüm için herşey hazır ancak Ankara onay vermiyor der. Ballıkuyu için bahsediyorum Sn.Abdullah Gül 2010 yılında Resmi Gazetede onay verir. Yıl 2020 mi oldu? ALLAH YAR VE AYRDIMCINIZ OLSUN

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'nin 'Barış Lokantası'nı' kadınlar işletecek
Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer alması için çalışmalar ...
Önce yazıp sonra silmişti: O tweeti açıkladı
Çiğli Belediye Başkanı Utku gümrükçü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ...
Şeffaf maskeye rekor talep!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iletişim kurmakta zorlanan işitme engelli ...
 
Başkan Sandal muhtarlarla bir arada
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla ...
Karşıyaka’da ‘muhtarlar günü’ kutlandı
Karşıyaka’nın mahalle muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Hükümet Konağı ...
Karabağlar’da HES sırasına dijital çözüm
Karabağlar Belediyesi, ana hizmet binasındaki HES kodu sorgulama uygulamasını ...
 
Başkan Karakayalı muhtarlarla bir araya geldi
Muhtarlarla buluşma etkinliklerini sık aralıklarla tekrarlayan Kemalpaşa ...
Muhittin AKBEL yazdı... İnsan yerine konulmanın mutluluğu!
Muhittin AKBEL yazdı... İnsan yerine konulmanın mutluluğu!
Buca'nın ürünleri mutfaklara bereket oldu
Buca Belediyesi, tarımsal üretime açtığı arazilerden topladığı ürünlerle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva