HABERLER>EKONOMİ
13 Şubat 2020 Perşembe - 09:39

Örnek okuldan örnek girişim

Mesleki ve teknik öğretim ile sanayi kaynaşmasının öncüsü olan Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Missubishi Elektrik firması ve ortak kuruluşlarındaki teknik personele eğitim verirken, Arge ve teknoloji transferi çalışması yapacak.

Örnek okuldan örnek girişim

Gerçekleştirdiği projeler ve elde ettiği uluslararası başarılarla, sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin gururu olan Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yine önemli bir girişime imza attı. Devlet-millet dayanışması ve mesleki-teknik öğretim ile sanayi kaynaşmasının öncüsü olan okul, Japon Mitsubishi Elektrik firması ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokole göre okulun uzman eğitmenleri,  Mitsubishi Elektrik firması ile ortak kuruluşlarında çalışan teknik personele mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla eğitim verecek. Aynı zamanda firma ile Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında arge ve teknoloji transferi çalışmaları yapılacak.

İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Protokole imza koyan Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, teknik öğretim ile sanayi kaynaşmasının önemine değindi ve Bornova’nın öğrenciler tarafından tercih edilen çok değerli meslek liselerine sahip olduğunu vurguladı. Kadıoğlu, Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Mazhar Zorlu Holding’in de desteğiyle çok başarılı projelere imza attığını ifade etti ve Mitsubishi Elektrik ile yapılan anlaşmanın, önemli bir girişim olduğunu söyledi. Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şerafettin Bayram da, Mitsubishi Elektrik ile yapacakları işbirliğinin, hem okul hem de firma adına güzel sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi.

ÇOK GÜZEL BİR YOLA GİRDİK
Protokolü Mazhar Zorlu Plastik Endüstri Meslek Lisesi Vakfı adına imzalayan Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu ise Mitsubishi Elektrik Firması ile yapacakları işbirliğiyle, yine diğer meslek liselerine örnek olacak çok güzel bir yola girdiklerini söyledi. Zorlu, “Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaliteli eğitim ve sınırları aşan projeleriyle marka değerini yükseltiyor. Tıpkı bizim, kalite odaklı üretim anlayışımızda Ege Yıldız ve Egeplast markalarıyla gerçekleştirdiğimiz yükseliş gibi” dedi.

DAHA ÖNCE DE BERABERDİK
Protokolü Mitsubishi Elektrik firması adına imzalayan Mitsubishi Elektrik Fabrika Otomasyon Ege Bölge Müdürü Önder Erkaplan ise firma olarak Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı ile yaptığı çalışmaların ilgilerini çektiğini ve 2017 yılında Mitsubishi Elektrik’in okula 200 bin Euro destek vererek, E-Fabrika laboratuarı kurduğunu hatırlattı. Erkaplan, yeni işbirliği protokolünün de hem okula, hem firmalarına önemli değerler katacağını ifade etti.

 
Muhittin AKBEL yazdı... PTT'nin tek rakibi kaplumbağa!
 
Selçuk'ta örnek dayanışma: Efeslim Kart yola çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin hisse devri için taslağı hazır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan taslağa göre, CHP'nin İş Bankası'ndaki ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 6,05 TL, Euro ise 6,58 TL'den işlem görüyor.
Konaklama vergisinde ayrıntılar belli oldu
Otellerde geceleme hizmetinden bağımsız olarak sunulan sünnet, düğün, ...
 
Çeşme'deki dev projeye turizmci desteği
Egeli turizmciler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Ege Turizm Merkezi - ...
Emeklilerin '36 TL kesintisi' isyanı!
Türkiye Emekliler Derneği'nin üye olmayan emeklilerden 36 TL'lik aidat ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 6,02 TL, Euro ise 6,57 TL'den işlem görüyor.
 
Kota dolunca Türk domatesi sınırda kaldı!
Antalya ve Fethiye'de domates yüklenen onlarca TIR, Rusya’da belirlenen ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 6,01 TL, Euro ise 6,56 TL'den işlem görüyor.
EFT ve havale ücretlerinde indirim!
Bankaların müşterilerinden aldığı tüm EFT ve havale ücreti ile diğer hizmetlerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva