HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2019 Cuma - 11:20

‘Organik Pazar’a İzmirliler’den yoğun ilgi

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden sertifikalı tek organik ürünler fuarı Ekoloji İzmir kapsamında kurulan Organik Pazar, son tüketiciler tarafından yoğun ilgi gördü.  Enginar’dan kozmetik ürünlerine, dondurmadan ekolojik temizlik malzemelerine kadar birçok seçeneğin yer aldığı Organik Pazar, sadece sertifikalı ürünleri barındırmasıyla dikkat çekiyor. Organik Pazar, 18 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek, fuara girişler ise ücretsiz.   

‘Organik Pazar’a İzmirliler’den yoğun ilgi

Bünyesinde bir araya getirdiği organik ürünleri, sertifika kuruluşları, ticari görüşmeleri ve etkinlikleriyle dikkat çeken EKOLOJİ İzmir Fuarı, onuncu kez kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından gerçekleşen fuar, 18 Mayıs Cumartesi gününe kadar sektör profesyonellerini ve son tüketicileri ağırlamaya devam edecek.  Organik giyimden gıdaya, kozmetik ve temizlik ürünlerinden tohumlara, kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarından sektörel yayınlara kadar 97 katılımcının yer aldığı 10. EKOLOJİ İzmir Fuarı, binlerce kişiyi ağırlamayı hedefliyor. Fuar kapsamında uluslararası buluşmalar, sektörel paylaşımlar, Ekoloji Ormanı’na fidan dikilmesi, Türkiye’nin organik sektöründeki yeriyle ilgili toplantılar yapılacak. Girişler, hem sektör profesyonelleri hem de son tüketici için ücretsiz olurken,  fuar 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

SADECE SERTİFİKALI ÜRÜNLER
10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında A Holü içinde kurulan Organik Pazar, son tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından yoğun olarak ziyaret edilen alanlardan biri oldu. Kent içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan organik pazarlar sayesinde farkındalığın artmasıyla birlikte Ekoloji İzmir Fuarı’nın Organik Pazar da birçok ürünü tüketicilere sundu. Son tüketiciler ve sektör profesyonelleri, sadece sertifikalı ürünlerin sergilendiği Organik Pazar’da alışveriş yapma imkanı buldu. 

ENGİNAR DA VAR, ÇORAP DA
Giyimden gıdaya kadar birçok ürün, özel tasarımlı pazar tezgahlarında sunuldu. Tezgahlarda; enginardan soğana, arap saçı otundan baklaya, çeşit çeşit bakliyattan makarnaya, yumurtadan bal ile reçele, kuru ile yaş meyvelerden dondurmalara, organik kozmetik ürünlerden temizlik malzemelerine, bisküvi ve ekmekten ekolojik çoraba kadar birçok ürün alıcılara sunuldu. Satın aldıkları ürünler için fuar ziyaretçilerine çevreci kağıt torbalar verildi. Alışveriş yapan ziyaretçiler, Ekoloji İzmir Fuarı’ndan memnun ayrıldı.

CUMA VE CUMARTESİ GÜNLERİ KURULUYOR
Türkiye’nin organik üretiminin başladığı ilk kent olan İzmir, bu alanda yapılan çalışmalarla sektörün lideri haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyada önemi giderek artan organik tarımın İzmir’de gelişip yayılması konusunda 2007 yılından bugüne dek organik tarım yapan, yapmak isteyen çiftçilere yönelik destek sağladı. Büyükşehir, Cuma günleri Bostanlı Pazar yerinde, Cumartesi günleri ise Balçova Kızılkanat parkında organik ürünler pazarlarında tüketici ve üreticilerin buluşmasına aracı oluyor.

 
Başkan Kılıç’tan mahalle meclisi atağı
 
Dünyaca ünlü manken 39 yaşında hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kılıç’tan mahalle meclisi atağı
Göreve geldiği günden beri ilçenin röntgenini çekerek sorunları tespit ...
Aşık Mahzuni Şerif Narlıdere'de unutulmadı
Unutulmaz Halk Ozanı Âşık Mahzuni Şerif, ölümünün 17'nci yıl dönümünde ...
İYİ Partili başkan borcu afişe etti: Tam 58 milyon!
İYİ Partili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, devraldığı belediyeye ...
 
Dikili'de aralıksız denetim!
Dikili Belediyesi zabıta ekipleri hem kent merkezinde hem de Çandarlı’da ...
Gaziemir'de atama rüzgarı esmeye devam ediyor!
Gaziemir Belediye Başkanı Arda, bürokratik yapıda gerçekleştirdiği değişikliklere ...
Bornova'da dolu dolu 19 Mayıs programı
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. Yılı Bornova'da coşkuyla kutlanacak. ...
 
İzmir'de yer altı canavarı devrede! Tek rakibi Airbus
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Narlıdere Metrosu'nda ...
Dünya gençleri Karşıyaka'da buluşacak
Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi, bu yaz  dördüncü ...
Karabağlar'da 'imar' işbirliği
Karabağlar’ın imar planlarını yenileyerek ilçede örnek bir çalışma yapan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva