HABERLER>SAĞLIK
25 Haziran 2019 Salı - 16:17

Omuriliğinde tümör olan Ayaz, ameliyatı bekliyor

İzmir'de yaşayan Nida (36) ve Murat Balcı (37) çiftinin oğulları Ayaz (2,5), daha önce koşup, oynarken, omuriliğindeki 14 santimlik tümör nedeniyle elleri ile ayaklarını kullanamaz hale geldi. Doktorların riskli olduğu gerekçesiyle Ayaz'ı ameliyat etmediğini, özel hastanede operasyon yapacak doktor bulunduğunu ancak gereken parayı karşılamalarının mümkün olmadığını belirten Murat Balcı, yardım beklediklerini söyledi.

Omuriliğinde tümör olan Ayaz, ameliyatı bekliyor

Gaziemir'de oturan Nida ile Murat Balcı çiftinin ikinci çocukları Ayaz, yüksek ateş şikayetiyle 29 Mayıs'ta Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede bir süre gribal enfeksiyon tedavisi gören Ayaz Balcı'nın hastalığına net teşhis koyulamadı. Doktorlar, boynunda eğrilik de olan Ayaz'ı taburcu ederek, Balcı çiftine, Ramazan Bayramı tatili sonrası çocuklarını kontrole getirmelerini söyledi. Yeniden hastaneye götürülen Ayaz'ın boyun eğriliği için yapılan kontrolü sırasında, MR çekilmesine karar verildi. Baba Murat Balcı'nın iddiasına göre, çok sık ağladığı ve durmadığı için doktorlar Ayaz'a anestezi yapılmasını istedi. Baba Balcı, doktorların kendilerine alerjik reaksiyon geliştiği için MR çekiminin yapılmadığını söylediğini aktardı.

Murat Balcı, "MR çekimi yapılmadı ve oğlum servise çıkarıldı. Bize en fazla 5 saat sonra anestezinin etkisinin geçeceğini ve oğlumuzun kendine geleceği söylediler. Ayaz, kendine geldiğinde elleri kolları oynamıyordu. Sonra ateşi 38 derecenin üstüne çıktı. Doktorlar baktı ve çocuğumuzun yoğun bakıma alınmasına karar verdi. Yoğun bakım servisine alındıktan 2 gün sonra MR çekildi. Omuriliğin başından ortasına kadar yaklaşık 14 santimetrelik tümör tespit edildi" dedi.

'AMELİYAT RİSKLİ BULUNDU'
Doktorların, kendilerine tümörün, Ayaz'ın sinirlerine baskı yaptığını ve bu nedenle elleri ile ayaklarını kullanamadığını söylediğini anlatan Murat Balcı, "Doktorlar, oğlumuzun ameliyatının riskli olduğunu, bunu yapamayacaklarını, yapılsa bile ellerini ve ayaklarını kullanamayacağını, Ayaz'ın en fazla 9 ay daha yaşayabileceğini söylediler. Biz de farklı doktorları ve hastaneleri araştırmaya başladık. 10 ayrı profesörle görüştüm. Hepsi de ameliyatın riskli olduğunu söyleyerek kabul etmedi. İzmir'deki özel hastanede görev yapan doktora gittim. Raporlara baktı. Oğlumun durumunu anlattım, sıkıntıları söyledim. Bana ameliyatın çok rahat bir şekilde yapılacağını söyledi. Tümörü temizleyeceğini, çocuğumuzu uzun tedavi sürecinin ardından ayağa kaldıracağını belirtti. Ama bunun için 300 bin liraya yakın paraya ihtiyaç var. İşsizim, bizim bunu karşılamamız mümkün değil" diye konuştu. 

Seyahat acentesinde çalışan Nida Balcı ise "Götürmediğimiz doktor kalmadı. Çocuğumun tedavisi için gerekli olan parayı bulmak adına her şeyi yapmaya hazırım. Oğlumu yoğun bakımda uyutuyorlar. Bizi duyduğuna eminim. Ne kadar böyle uyuturlar, uyandırırlar mı; bilmiyorum. Bununla ilgili bir şey sormaya bile korkuyorum" dedi.

Murat ve eşi Nida Balcı, İzmir Valiliği'ne yardım kampanyası başlatmak için başvuruda bulunduklarını; ancak bunun süreç gerektirdiğini söyledi. Oğullarının çok fazla vaktinin kalmadığını dile getiren Balcı çifti, hayırseverlerin desteğini beklediklerini belirtti. (DHA)

 
Başkan Soyer'in katılacağı 'Kabotaj Bayramı' Urla'da kutlanacak
 
Göztepe'de kombineler satışa çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Obeziteye karşı 'dijital oyun' tasarladı
Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümünde ...
Uzmanlardan güneş kremi uyarısı
Dermatolog Dr. Öğr. Üyesi H. Sinem Gürbüz, güneş koruyucusu alırken içeriğine ...
İzmirli İpek mucizeyi gerçekleştirdi
İzmir'de, halk arasında kemik kanseri olarak bilinen 'osteosarkom' ile ...
 
'Lens ve güneş gözlüklerinin online satışı durdurulmalı'
Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ...
Doktoru açıkladı... Öykü Arin'den sevindiren haber
Medicalpark Antalya Hastanesi İlik Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet ...
Öykü Arin, 74 gün sonra ilk kez dışarı çıktı
Antalya'da lösemi tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı'ya (4) babası Çağdaş ...
 
Nuray KAYA yazdı... Sağlık Bakanlığı neden açıklama yapmıyor?
Nuray KAYA yazdı... Sağlık Bakanlığı neden açıklama yapmıyor?
Bilinçsiz vitamin kullanımı kanser riskini arttırıyor!
Uzmanlar, kanseri önlediği düşüncesiyle uzun süre kullanılan bazı vitaminlerin, ...
100’e yakın ilaç Türkiye pazarından çekildi
Türkiye'de döviz kurundaki değişim ilaç ve medikal malzeme sektörlerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva