HABERLER>SPOR
16 Ocak 2021 Cumartesi - 12:11

Olympique Lyonlu Cenk'in babası gururlu

TFF 1'inci Lig ekibi Altay'dan sezon başında Fransa'nın Olympique Lyon takımına transfer olan Cenk Özkaçar'ın babası Engin Özkaçar, oğluyla gurur duyduklarını dile getirdi. Altay Sosyal Dayanışma Derneği'nin (ASDD) bu yıl 4'üncü kez verdiği Erdoğan Tözge Altay'a Hizmet Ödülü'nü Cenk Özkaçar adına alan baba Engin Özkaçar, "Bu ödül ailemizi onurlandırdı. Oğlumuzun bu ödüle layık görülmesi ve tarihe geçecek olması bizim için son derece gurur verici" dedi.

Olympique Lyonlu Cenk in babası gururlu

Cenk'e her zaman destek olduklarını vurgulayan Engin Özkaçar, "Bu süreç gelene kadar Cenk çok çalıştı ve özveride bulundu. Çocuğumuzun 3 sene boyunca denize gittiğini dahi bilmiyorum, götürmedim. Devamlı çalıştık. Sezon biterdi ama Cenk antrenmanlara devam ederdi. Kolay bir süreç olmadı. Hem bizler için hem de Türk milleti için gurur verici. Orada Türkiye'yi temsil ediyor, en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Ailesi olarak her zaman arkasındayız" diye konuştu.

FRANSIZCA ÇALIŞIYOR
İlk imzayı attığında pandemi nedeniyle ebeveynleri olarak Cenk'in yanına Fransa'ya gidemediklerini, halen de bu konuda zorluklar yaşadıklarını belirten baba Engin Özkaçar, "19 yaşında çocuk tek başına Fransa'ya gitti. İlk başta Fransızca konuşmayı geliştirmesi lazım. Lyon kulübü haftanın 4-5 günü Cenk'in evine Fransızca hocası gönderiyor. Derslerini çalışıyor. Antrenmanları yoğun geçiyor. Cenk için kolay değil, zor bir süreç. Ben inanıyorum çocuğuma. Mutlaka zamanı geldiğinde oynayacak. Şu anda bir eğitim alıyor diye düşünüyorum. Daha da iyi olacak zamana ihtiyacı var" yorumu yaptı.

BİZİM GÖZÜMÜZDE ÇOCUK
Oğlunun İzmir'i ve kendilerini özlediğini belirten Engin Özkaçar, "2-3 gün izni olsa atlıyor geliyor. Burada soluklanıyor ve tekrar dönüyor. Onun pencerisinden baktığında hakikaten zor. Çünkü benim gözümde halen çocuk gibi. Şu an 20 yaşında 1.90 boyunda ama halen çocuk gibi bizim gözümüzde. O süreci atlacağına, başaracağına inanıyorum. Altay Spor Kulübü'nü ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

PREMIER LİG'DE OYNAMALI
Hedeflerinde Cenk'in A Milli Takım'da forma giymesinin olduğunu kaydeden baba Özkaçar, "Esas benim hedefim 3 sene sonra İngiltere Premier Ligi'nde oynaması lazım. Hedef koymazsak bir yere varamayız. Hep diyorum, disiplinin olduğu yerde başarı vardır. Çocuklarıma bunu aşılıyorum. Cenk de o konuda çok disiplinli. İşine saygılı, profesyonelce yaşantısını sürdürüyor" diye konuştu.

Oğlunun Fransa'da Lille forması giyen Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'le iletişim halinde olduğunu ifade eden Engin Özkaçar, "Lille deplasmanında oturup sohbet etmişler. Uzak oldukları için maçtan maça görüşüyorlar ama telefonla görüşüyorlar" şeklinde konuştu.

CENK: ÇOK ÇALIŞACAĞIM
Altay Sosyal Dayanışma Derneği tarafından 4. Erdoğan Tözge Altay'a Hizmet Ödülü'nün kendisine verilmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Cenk Özkaçar, gönderdiği videoyla siyah-beyazlı camiaya şöyle seslendi:

"Beni bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ederim. İnşallah öncelikle ülkemi, ardından Altay altyapısından yetişmiş bir genç olarak kulübümün vizyon ve misyonunu Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Başarılarımın devamıyla sizi gururlandırmak için çok çalışacağım."

ÖZALTAY'DAN SONRA İLK
ASDD Başkanı Aybars Akoğlu, "Kulübümüze çok büyük hizmetleri olan Erdoğan Bey'in ismini ölümsüzleştirmek için bu ödülü her yıl veriyoruz. İlk ödülü Başkanımız Özgür Ekmekçioğlu'na ikinci ödülü eski kaptanımız Murat Uluç'a, son ödülü ise gol kralımız Marco Paixao'ya layık görmüştük. Bu kez ödülümüzü Vahap Özaltay'dan sonra ilk defa Altay'dan yurt dışına transfer olan ve kulübümüzü onurlandıran Cenk'e vermek istedik. Onun başarıları bizi gururlandırıyor, onurlandırıyor. Onu çok daha iyi yerlerde gördükçe alkışlamaya ve gurur duymaya devam edeceğiz" yorumu yaptı. (DHA)

 
Salgında dünyanın bilançosu: Can kaybı 2 milyonu aştı!
 
‘390 yıl hapis’ iddiası hakkında konuşan Demirtaş: Kocaoğlu'nun davasına benzemiş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ziraat Türkiye Kupası eşleşmeleri belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Sivasspor-Antalyaspor, Galatasaray-Alanyaspor, ...
Altay'da Tolga yoksa mağlubiyet var
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da sağ bek Tolga Ünlü, Siyah-beyazlı ...
Menemenspor'a ikinci takviye Manisa'dan
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Menemenspor, 3'üncü Lig temsilcisi Manisaspor'dan ...
 
Karşıyaka lisans mağduru!
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta takımdaki toplam 13 koronavirüs vakası ...
Göztepe beyaz sayfa açmak istiyor
Fraport-Tav Antalyaspor'a yenilip galibiyet hasretini 6 maça çıkaran ve ...
ALFA'dan Altınordu'ya gurbetçi yetenek
Altınordu Futbol Akademisi'ne (ALFA) Fransa'nın Saint Etienne takımından ...
 
Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi
Kupada Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa'yı 1-0 yenip çeyrek finale yükseldi.
Altay'da Deniz ve Mehmet Erdem imzaladı
TFF 1. Lig ekiplerinden Altay, forvet oyuncusu Deniz Kadah'la ve  Gaziantep ...
Menemenspor'da Ümit Karan ilk transferini yaptı!
TFF 1. Lig ekiplerinden Menemenspor, Berkay Samancı'yı transfer etti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva