HABERLER>EKONOMİ
30 Nisan 2016 Cumartesi - 10:35

Olivtech’te ortak akıl mesaisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilen Ekoloji İzmir ve Olivtech kapsamında 6 sempozyum, 2 çalıştay, 4 panel ve 3 interaktif panel düzenlendi.

Olivtech’te ortak akıl mesaisi!

Sektöre ışık tutan etkinliklerde 60 uzman isim konuşmacı olarak yer aldı. Zeytinyağı tadım atölyelerinde yapılan uygulamalı tadım eğitimlerinde ise 100’ü aşkın kişiye teşekkür belgesi verildi. Öte yandan ödüllü zeytinyağından aromatik tatlara kadar birçok çeşidin yer aldığı OIL BAR’da, ziyaretçiler tadım yaparak damak lezzetine uygun zeytinyağını bulma fırsatı yakaladı.

254’ü Olivtech, 113’ü Ekoloji İzmir olmak üzere toplam 367 katılımcının yer aldığı fuarlar, bu yıl da hem etkinlikleri hem de katılımcı firmalarıyla sağlıklı yaşamı tercih edenlerin vazgeçilmez adresi oldu.

Organikte Buluştular
Fuar süresince organik ve zeytin ile zeytinyağı konulu panel ve sempozyumlar da büyük ilgi gördü. “Akdeniz Ülkelerinde Organik Tarım Yönetimi: Pazar Gelişiminde Başarı Faktörleri” başlıklı sempozyumda organik tarımın önemi, stratejileri ve pazarlama yöntemleri işlendi. Panelin ilk gününde “Tarım Stratejileri”, “Pazarlama Çözümleri” ve “En İyi Uygulamalar” konularına yer verildi. Pazarlamayı etkileyen başlıca faktörlerin tüketicinin alım gücü, alışkanlıkları ve duygusal tepkileri olduğunu belirten katılımcılar, organik ürün pazarının sosyal medya ile desteklendiğinde güçlendiğini ifade etti. Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FIBL) İsviçre Pazar Gelişimi ve Market Zinciri Yönetimi Bölümü’nden Dr. Thomas Bernet “Türkiye ile Almanya’nın kişi başına düşen milli geliri arasındaki fark 3 kat olmasına rağmen, organik ürün tüketimi arasındaki fark 100 kat. Bunun en büyük nedeni Türkiye’deki tüketicinin organik beslenmeyi bir hayat tarzı olarak henüz benimseyememiş olmasıdır. Organik ürünün faydalarını ne kadar anlatırsanız anlatın, görsel pazarlama desteği ile bu bilinci vermezseniz başarılı olamazsınız” dedi.

Panel programının ikinci gününde ise “Eğitim ve Yayım” konusuna değinildi. Bilinçli organik tarım uygulamaları hakkında bilgiler veren panelde çiftçilerin organik tarımda daha bilinçli olduğu vurgulandı.

İthalatçı, ihracatçı, alıcı ve üreticinin aynı amaç doğrultusunda çalışmasının kaliteyi belirleyici etken olduğunu söyleyen “En İyi Uygulamalar” paneli katılımcıları, iletişimin de kalite kadar önemli olduğunu belirtti. Panelde ayrıca organik tarım ve ürün pazarlama üzerine en başarılı girişimcilere plaket verildi.

Ayrıca Ekoloji İzmir Fuarı’na özel bu yıl, organik sektörünün yükselen yıldızı tekstile yönelik “Tekstilde Sürdürülebilirlik: Türk İş Dünyası Liderliğe Nasıl Oynayacak?” konulu bir çalıştay da organize edildi. Öte yandan “Organik Tarıma Nasıl Başlanır” ve “Organik Tarımda Kontrol Ve Sertifikasyon” konusu interaktif bir panelle ele alındı.

Tarih Kadar Tarih: Zeytin
Olivtech’in ilk gününde gerçekleştirilen “Ölümsüz Z” belgeseli ile izleyenler, zeytin ve zeytinyağının tarihsel hikayesiyle buluştu. Yapımcılığını Nilgün Yanık Emiroğlu’nun, yönetmenliğini Ramazan Emiroğlu’nun üstlendiği, ünlü oyuncu Macit Sonkan’ın anlatımıyla hayat bulan belgeselde, varlığı MÖ. 6. Yüzyıla dayanan zeytinin, anavatanının Anadolu olduğu vurgulandı. Tarihin en eski zeytinyağı fabrikasından, zeytin ağacı tarihinin yaşatıldığı zeytin müzesine, üreticilerle yapılan sıcacık röportajlardan, uzman görüşlerinin yer aldığı belgesel izleyenlerin kalbine dokundu.

Olivtech’te Zeytin Paneli
Olivtech Fuarı kapsamında Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği ile İran Zeytin Derneği katılımıyla Türk-İran İşadamları Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda her iki ülkedeki zeytin ve zeytinyağına yönelik yatırımlar ele alındı. Toplantıda konuşma yapan Zeytin Dostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, ulusal ve uluslararası katılımlarla yapılan ortak akıl ve güç birliği toplantılarının sektöre güç kattığını belirtti. Butik üreticilere her zaman destek verdiklerini belirten Tatlı, zeytin sektörünü her zaman canlı tutmaya çalıştıklarını ve bunun için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Zeytinin coğrafi önemi, tarihteki yeri, tarımsal ve ekonomik gücünün tartışıldığı paneller ise “Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Ekonomisi”, “Zeytin ve İnsan”, “Zeytin Tarımı” ile “Zeytinyağı, Sofralık Zeytin ve Kalite” konu başlıklarıyla görüşüldü. Panellerde, dünyadaki 1200 zeytin çeşidinden 90 çeşidinin Türkiye’de yetiştiği ve Türkiye’nin İspanya’dan sonra en büyük zeytin üreticisi olduğu vurgulandı. Türk zeytininin Türk Patent Enstitüsü kapsamında doğal ürün niteliği taşıdığı ve kalite kontrolünün yapılarak tescillendiği anlatıldı.

 
Sürekli’den Bergama’ya lojistik müjde!
 
CHP’de eşzamanlı ‘Kahraman’ tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZKİAD’tan Mısır seferi!
İzmir İş Kadınları Derneği, (İZİKAD) üyesi olduğu Akdeniz İş Kadınları ...
Fotoğraf sektörü İzmir’de buluştu!
İzmir Fotoğrafçılar Odası tarafından düzenlenen 5. Dijital Fotoğraf Makineleri ...
Özgür Şef’ten leziz şov
Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı kapsamında bu ...
 
DTO'dan hükümete turizmde istihdam desteği teşekkürü
Hükümetin turizmde istihdam desteği kapsamına İzmir ve Aydın’da faaliyet ...
Fuar İzmir'de sağlıklı mesai tam gaz
Ekoloji İzmir ve Olivtech fuarları, 30 Nisan Cumartesi günü sona eriyor. ...
Altın uçuyor: 7 haftanın zirvesinde!
Altının ons fiyatı, 7 haftanın en yüksek seviyesi olan 1.281 dolara çıktı.
 
Petkim’den ilk çeyrekte 149 milyon TL net kar
Türkiye’nin petrokimyasal hammadde üreticisi Petkim, 2016 yılı ilk çeyreğinde ...
Pınar Balık Seafood Expo Global Fuarı’nda…
2016 yılında 24.sü düzenlenen dünyanın en büyük su ürünleri fuarı Seafood ...
İTB ve ÇTB'den ortak protokol
İzmir Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret Borsası ile birlikte elektronik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva