HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2023 Perşembe - 10:47

Okullarda büyük zafiyet… Güvenlikçi güvende değil!

Alsancak’taki bir ilkokulda yaşanan taciz olayının ardından gözler okullarda alınan güvenlik önlemlerine çevrildi. Yaşanan güvenlik sorunları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan DİSK’e bağlı Güvenlik Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, vasıfsız personellerin güvenlik personeli olarak görevlendirildiğini ve düzenli personel sağlanması noktasında adı atılması gerektiğini belirtti. Veli Der İzmir Şube Başkanı Necati Kalafat ise okullarda şiddet olaylarının gündelik olaylar haline geldiğini belirterek devlet eliyle güvenlikçi atamalarının yapılması için adım atılmasını istedi.

Okullarda büyük zafiyet… Güvenlikçi güvende değil!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte birçok sorun da ortaya çıktı. Bunlardan en önemlisi ise güvenlik zafiyeti… Geçtiğimiz günlerde, Alsancak Melih Özakat İlkokulu'nda ortaya çıkan taciz olayı üzerine de veliler, sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar tepki göstererek basın açıklaması düzenlemişti.

Konuyla ilgili olarak Egedesonsöz’e konuşan DİSK’e bağlı Güvenlik Sen Genel Başkanı Serdar Aslan ve İzmir Veli-Der Şube Başkanı Necati Kalafat okullarda İŞKUR’un sağladığı geçici güvenlik çalışanları yerine deneyimli güvenlik görevlilerin görev yapması gerektiğini kaydetti.

MÜDAHALE EDEBİLECEK GÜVENLİK GÖREVLİLERİ OLMALI
Okullarda güvenlik açığının olduğunu kaydeden Aslan, ”Okullarda ve okul bahçelerinde bir güvenlik zafiyeti var. Bakanlık da bu sorunu doğrudan çözmüş değil. Çoğu güvenlik görevlisi TYP (Toplum Yararına Çalışan Personeller) ancak bunların bile olmadığı danışman gibi vasıfsız insanların bırakıldığını biliyoruz. Özellikle ilkokullarda çalışan güvenliklerin TYP kapsamında değil orada düzenli çalışan olmalı. Kaçırma olaylarına kadar birçok sorun yaşıyoruz. Birçok okulda güvenlik önlemlerinin bile alınmadığı, velilerin de okul bahçesine girdiği ancak veli olup olmadığı bile belli olmayan insanların okul bahçelerine girdiğini görüyoruz. Bütün sorumluluk yönetime aittir. Bir an evvel bu sorun çözülmeli. Duruma müdahale eden özel güvenlik emekçileri olmalı. Önleyici hizmet olarak zorunludur. Okul içine hiçbir veli de girmemeli. MEB vergileri alıyor ancak özel okul gibi aidat, güvenlik personeli, temizlik için bağışla yapılacak hizmet gibi görüyor” ifadelerini kullandı.

OKULLAR ARTIK KRİMİNAL YERLER HALİNE GELDİ
Veli Der İzmir Şube Başkanı Necati Kalafat ise şiddetin bir kültür haline geldiğini kaydederek, “Şiddet sarmalı diye bir şey gelişti. Yıllardan beri mafya dizileri yapılıyor. Şiddet hakim kültür haline geldi. Çocuklar akşam dizi izliyorlar. Gücü olanın kazandığı, yukarıdan aşağı örgütlenen bir dayatma  var. Çocuklar bu kuşağın etkisinde ve hayatlarında şiddet var. Okullar artık kriminal yerler haline geldi. Devletin, girişi çıkışı kontrol edecekleri bir ayırma noktası haline getirmesi gerekiyor ancak bunu sağlayacak personel görevlendirmesi yapılmıyor. Devletin sistemi içerisinde okullarda güvenlik sağlayacak unsurları yok. Bunu okul aile birliği aracılığıyla para toplayarak sağlamaya çalışıyorlar. Nasıl ki hizmetli personeli bir ihtiyaçsa okulların güvenliğinin sağlanması bir ihtiyaç... Elini kolunu sallayan okulların içine giriyor. Şiddet olayları meydana geliyor. Devletin buraya güvenlik görevlileri sağlaması lazım... Devlet adli vakalara, yüksek okullara polis gönderiyor ancak okulun kendi iç unsurlarının önlem alması gerekir. Devlet kamu personeli atamalı. Okullar eğitim yuvasıdır. Kolluk kuvvetlerinin uzun süreli olmasını da doğru bulmuyoruz. Velilerden çok fazla şikayet geliyor. İlkokulda belki tolerans edilebilir olsa da liselerde ölümle sonuçlanabilir. Bıçak taşıyorlar. Bir an önce buna çözüm bulunmalı” dedi.

 
Afife Jale ödülleri sahiplerini buldu
 
Polis memuru hastanede şehit düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihe ışık tutacak... 7 bin 700 yıllık insan figürleri!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Ulucak Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, ...
Yasa dışı bahis çetesine operasyon: 15 gözaltı
Diyarbakır Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü ...
Zehir tacirlerine dev baskın: 104 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un 25 ilçesinde düzenlenen narkotik ...
 
Torbalı'da tavuk fabrikası alev alev!
Torbalı Karakuyu Mahallesi'nde yer alan bir tavuk fabrikasında dün gece ...
Bakanlık açıkladı... İzmir'de yeni SİT kararları!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki iki bölge daha arkeolojik SİT ilan edilerek koruma altına alındı.
Sahil güvenlik yakaladı... Dağ-taş mülteci!
İzmir'in Dikili ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
 
Başkent'te şüpheli paket paniği!
Ankara'nın Çankaya ilçesinde pazar yerinde bulunan sahipsiz paket endişe ...
Piyasa sürülecekti... Tonlarca litre ele geçirildi!
Başkentte jandarma ekiplerinin operasyonuyla 352 ton asit, 38 ton sahte ...
Hindistan'da sel felaketi: Çok sayıda kayıp var!
Hindistan'ın Sikkim eyaletinde meydana gelen selde ilk belirlemelere göre ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva