HABERLER>GÜNCEL
8 Aralık 2016 Perşembe - 11:43

Öksüz’ün talimatı İzmir’deki iddianamede: Darbecilerin ilk planı…

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe teşebbüsünün kilit ismi firari Adil Öksüz'ün "15 Temmuz akşamında ilk yapılacak işin FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklananların cezaevinden çıkartılması" olduğuna dair söylemleri yer aldı.

Öksüz’ün talimatı İzmir’deki iddianamede: Darbecilerin ilk planı…

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişiminin başarılı olması halinde ilk yapılacak işin "FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunanların cezaevinden çıkartılması" olduğu bilgisine yer verildi.

"Kuzgun" ve "Şapka" kod adlı gizli tanıkların İzmir Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinde, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin ayrıntılar yer aldı.

Gizli tanıkların ifadeleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen bin 300 sayfalık iddianameye dahil edildi.

"Şapka" kod adlı gizli tanık, ifadesinde, örgütün sözde "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün Ankara'daki bir villada darbe girişiminden önce Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Yarbay Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Havacı Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Koramiral Ömer Faruk Harmancık ve Jandarma Kurmay Yarbay Turgay Sökmen ile toplantı halinde olduğunu, darbe ile ilgili çalışmaları yürüten örgütün sözde üst düzey "imam"ları ile de görüşmeler yaptığını belirtti.

Gizli tanık, ifadesinde şunları anlattı: "Villa içerisinde çalışmalar devam ederken namaz vakitlerinde villa içerisindeki herkes, abdest alıp namaz kılıyordu ancak farzları oradaki sivil bir şahıs kıldırıyordu. Bu şahsın 15 Temmuz sonrası görsel ve yazılı medyada çıkan haberlerden gördüğüm kadarıyla TSK'da 'Havacı imam' diye adı geçen Adil Öksüz olduğunu anladım. Bu şahıs villaya girdiğim ilk gün olduğu gibi diğer günlerde de sürekli olarak villanın diğer katlarını da gezerek villada bulunan ve yapılacak olan askeri darbeyle ilgili çalışmaları yürüten diğer örgüt mensuplarıyla görüşmeler yapıyordu. Yine Öksüz, namazların ardından bazen dini konular ile ilgili sohbet konuşmaları yapıyordu. Öksüz, yapmış olduğu bu konuşmalardan bir tanesinde dini konu olmamakla birlikte, 15 Temmuz akşamını kastederek, '15 Temmuz akşamında yapılacak ilk işlerden bir tanesinin görevlendirme verilecek kuvvetlerle halen cezaevlerinde tutuklu bulunan cemaat mensubu kişilerin vakit kaybetmeksizin cezaevlerinden çıkartılmak olduğunu' söylemişti."

"Sivillere kurşun sıkan Sürer de o villadaydı"
Darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanlığında sivillere ateş ettiği iddia edilen eski Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer'in de darbe planın yapıldığı Ankara'daki villada bulunduğu öne sürüldü.

"Kuzgun" kod adlı gizli tanığın ifadesinde, "Darbe girişimi öncesi 9 günlük bayram tatili süresinde, sorumlum olan sivil imam 'İhsan' kod adlı kişinin talimatı ile Kızılay'da buluştuk. Çukurambar'daki bir eve gittik. İsmini bilmediğim bir kişi beni yine Çukurambar'daki bir eve götürdü. Burada Adil Öksüz, Tuğamiral Sinan Sürer, Koramiral Ömer Faruk Harmancık ile ismini bilmediğim birçok kişi bulunuyordu" dediği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Merasim Sokak'ta 17 Şubat'ta düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili 68 kişi hakkında hazırladığı iddianamede, Sürer, patlamanın yaşandığı alandaki askeri lojmanlarda ikamet etmesi nedeniyle müştekiler arasında yer almıştı.

"Abi, başka bir girişim var mı?"
İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 21 Temmuz'da günlük kontrollerini yapan infaz koruma memurları, havalandırma alanlarının birinde top haline getirilmiş not kağıdı bulmuştu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'e gönderilmek istendiği anlaşılan notta, "Mezher abi hani iş tamamdı. Bu girişim başarısız oldu. Arkadaşlar iyi organize olamadılar herhalde, şimdi ne olacak. Abi, başka bir girişim var mı? Bizler buralarda ne yapabiliriz. Bizlere inşallah burada bir sıkıntı yapmazlar. Abi sizler de kendinize dikkat edin. Abilere selamlar. Abi okuduktan sonra notu lavaboda yakın." ifadeleri yer almıştı. (AA)

 
İzmir’de FETÖ’den tutuklanan AK Partili meclis üyesine tahliye
 
Buca'nın gençlik merkezi Kılıçdaroğlu'nu ağırlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de FETÖ’den tutuklanan AK Partili meclis üyesine tahliye
FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınıp, geçen 29 ...
3 belediye başkanı görevlerinden uzaklaştırıldı
Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Kurbanoğlu, Diyarbakır Kayapınar ...
FETÖ'nün yurtlarına operasyon: 35 gözaltı
Ankara merkezli 20 ilde FETÖ'nün öğrenci yurtlarına düzenlenen operasyonda ...
 
Sosyal medyada 'saatler geri alınsın' patlaması!
#Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagi önceki gün Twitter'da Türkiye gündeminin ...
31 ile yeni müftü atandı
31 ile yeni müftü atandı. 8 il müftüsü ise başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındı.
İzmir'in ilk ve tek robotik takımının ödül gururu
Bahçeşehir Güzelbahçe Fen ve Teknoloji Lisesi’nde eğitim gören 10 öğrenciden ...
 
İzmirim kartta patlama: Yok sattı, kriz çıktı ve…
Kentteki bazı bayi ve satış noktalarında kısa sürede kartların tükenmesi ...
İzmir’deki FETÖ tutuklusuna 'Prison Break' senaryosu!
FETÖ üyeliği suçundan cezaevinde bulunan kadın tutuklu G.Y.’ye kadın yakını ...
FETÖ'ye 'Kozanlı Ömer' operasyonu
İstanbul merkezli 16 ilde, aralarında FETÖ'nün emniyet imamı olarak bilinen ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva