HABERLER>POLİTİKA
16 Nisan 2019 Salı - 10:45

Ödemiş'teki ağaç katliamı meclis gündeminde!

CHP’li Polat, İzmir’in Ödemiş ilçesinin İlkkurşun köyü yakınlarında yapılacak yeni yol nedeniyle 1000 zeytin ağacının kesildiği iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Ağaç kesiminin doğru olup olmadığını soran Polat, “Bölgede kaç zeytin ağacı kesimi yapılmıştır? Kaç zeytin ağacının daha kesilmesi planlanmaktadır? Yapılmak istenilen yolun doğal hayata, tarım alanlarına ve zeytinliklere vereceği zarar dikkate alınmış mıdır? Alınmış ise kamuoyunun tepkisine neden olan ağaçların kesilmesine hangi gerekçeyle göz yumulmuştur?” diye sordu.

Ödemiş teki ağaç katliamı meclis gündeminde!

CHP’li Polat, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, İzmir’in Ödemiş ilçesinin İlkkurşun köyü yakınlarında yapılan yeni yol çalışması nedeniyle 1000 adet zeytin ağacının kesimine başlandığına yönelik haberlerin basında yer aldığını anımsattı. Söz konusu yeni yolun İzmir-Ödemiş Karayolu’nun batı tarafında ve tarihi İlkkurşun tepesi yakınındaki Maraş mevkii üzerinde bulunan Yörük köprüsüne kadar yapılmasının planlandığını vurgulayan Polat, şöyle devam etti:

“Çevre sakinleri ve uzmanlar, yeni güzergahın ana yolu sadece 100 metre kısaltabileceğini, yapılacak çalışmada herhangi bir kamu yararının olmadığını ifade etmektedir. Eski yolun genişletme altyapı çalışmalarının bitirildiği ve kamulaştırma bedellerinin ödendiği ifade edilmektedir. Ayrıca yüklenici firmanın 2015 tarihinden bu yana, söz konusu arazi üzerinden dolgu ve kazı malzemesi aldığı ve bu çalışmanın köyün merasına zarar verdiği belirtilmektedir.”

“KAÇ ZEYTİN AĞACI KESİLDİ?”
İzmir’in Ödemiş ilçesinin İlkkurşun Köyü yakınlarında 3 kilometrelik yeni bir yol yapılacağı iddialarının doğru olup olmadığını soran Polat, “Bu yol için 1000 zeytin ağacının kesilmeye başlandığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle bölgede kaç adet zeytin ağacı kesimi yapılmıştır? Kaç zeytin ağacının daha kesilmesi planlanmaktadır?” sorularını yöneltti.

Polat, konunun Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olup olmadığının açıklanmasını isteyerek, “Eğer öyleyse hangi gerekçeyle zeytin ağaçlarının kesimine izin verilmiştir? Ağaçlar kesilmeden önce neden taşınması gündeme getirilmemiştir?       Kesilen ve kesilmesi düşünülen ağaçların yerine bölgeye toplam kaç fidan dikilmesi planlanmaktadır? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle dikim yapılmış ise kaç fidan dikilmiştir?” diye sordu.

YOLUN DOĞAL HAYATA VERECEĞİ ZARAR DİKKATE ALINDI MI?
Yapılmak istenilen yeni güzergaha ilişkin çalışmalarda kaç ağacın kesilmesinin öngörüldüğünü soran Polat, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Yeni yolun, ana yolu sadece 100 metre kısaltacağı iddiası doğru mudur? Doğru ise neden yeni bir yol yapımına başlanmıştır?

-Yapılmak istenilen yolun doğal hayata, tarım alanlarına ve zeytinliklere vereceği zarar dikkate alınmış mıdır? Alınmış ise kamuoyunun haklı tepkisine de neden olan ağaçların kesilmesine hangi gerekçeyle göz yumulmuştur?

-Yüklenici firmanın 2015 tarihinden bu yana dolgu ve kazı malzemesi almak için yaptığı çalışmanın, bölgedeki mera alanlarına verdiği zarar bilinmesine rağmen, Anayasa’ya aykırı olarak bu durumun görmezden gelinmesinin gerekçesi nedir?

-Oluşan zararın önüne geçilmesi için Bakanlığınızca alınan bir önlem var mıdır? Olacak mıdır?”

 
Alsancak Elektrik Fabrikası için flaş gelişme! İhaleyi Büyükşehir aldı
 
Türk Yıldızları'nın gösteri takvimi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serter: Türkiye ekonomide ve işsizlikte S.O.S veriyor!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleriyle ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘sakin olun’ talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, önceki gün Maltepe’de oyların ...
Trump ve Albayrak arasında sürpriz görüşme
IMF-Dünya Bankası ve G-20 toplantıları için ABD'de bulunan Hazine ve Maliye ...
 
İmamoğlu'ndan Yıldırım'a 'murdar' yanıtı!
CHP'li Ekrem İmamoğlu, ''İddia üretimine maalesef Büyükçekmece'de birçok ...
Çağrıya uydu... Çıray'dan Soyer'e kitaplı tebrik
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ...
Savunma Bakanı Akar'dan 'F-35' açıklaması
Savunma Bakanı Hulusi Akar, "ABD'nin F-35 konusunda yükümlülüklerini yerine ...
 
İmamoğlu: Maçlara gitmeye devam edeceğim
Ekrem İmamoğlu, stadyuma giderek izlediği maçlarla ilgili eleştirilere, ...
Yıldırım: Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir!
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul'daki ...
CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'Maltepe' açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Maltepe'deki yeniden sayıma ilişkin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva