HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2019 Cumartesi - 12:30

Ödemiş'te üreticilere yol müjdesi: 19 kilometrelik tasarruf!

Ödemiş’te Bozdağ zirvesi eteklerinde yer alan Kemer ve civarındaki mahalleler doğrudan Bozdağ-Salihli karayoluna bağlanacak. Kestane ve ceviz gibi ürünlerin üretim merkezi olan bölgede üreticiler Salihli karayoluna ulaşmak için Birgi üzerinden 24 kilometre mesafe kat ederken bu mesafe yeni güzergahla 5 kilometreye inecek.

Ödemiş te üreticilere yol müjdesi: 19 kilometrelik tasarruf!

Ödemiş’te dağlık kesimlerde kestane hasadı yavaş yavaş hareketlenirken Ödemiş Belediyesi de üreticilerin hayatını kolaylaştıracak, ürünlerini pazarla daha kolay buluşturacak bir çalışmayı hayata geçiriyor. Kemer, Hacıhasan ve Yılanlı bölgesindeki üreticilerin asırlık hayalini gerçeğe dönüştürecek çalışmada Kemer Mahallesi Başalan Mevkii ile Birgi Mahallesi Tozlu Küme Evleri arasında yeni bir güzergah açılıyor. Bölgedeki mahalleleri doğrudan Bozdağ-Salihli karayoluna bağlayacak çalışma ile halihazırda Birgi üzerinden karayoluna ulaşan vatandaşların kat edeceği mesafe 19 kilometre kısalacak. Ürün alımında yol nedeniyle yaşanan sıkıntılar en aza inerken bölgede yetişen kestane ve ceviz daha kısa yoldan alıcılar ve pazarlara ulaşabilecek.

1470 rakımda yol incelemesi

Ödemiş Belediyesi tarafından Kemer Mahallesi Başalan Mevkii’nde başlatılan çalışmalar öncesi Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kemer Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, Hacıhasan Mahalle Muhtarı Salih Kara, Birgi Mahalle Muhtarı Mutlu Sulukan ve belediye teknik ekibi ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Yeni güzergahın yanı sıra Bozdağ eteklerindeki 1470 rakımlı bölgede bahçelere ulaşım sağlayan yollarla ilgili talepleri de yerinde değerlendiren Eriş, üreticilerle sohbet etti.

Kırsal mahallelerde geliştirecekleri ulaşım imkanlarıyla hayatı kolaylaştırmaya, üreticinin ürününün değerini korumaya devam edeceklerini söyleyen Eriş, “Kentimizde dağlık bölgelerimizde kestane hasadı için kollar sıvandı. Üreticilerimiz son derece zahmetli bir hasatla en kaliteli ürünleri gerek yurt içi, gerekse yurt dışı için hazırlayacaklar. Hemşehrilerimizin ulaşım bakımından hayatlarını kolaylaştırmak, ürünlerimizin değerine etki eden yol problemlerini en alt düzeye çekmek adına bölgede neredeyse yüz yıldır konuşulan ve beklenen bir çalışmayı başlatıyoruz. Artık Kemer, Hacıhasan, Yılanlı bölgelerindeki üreticilerimiz Birgi üzerinden Salihli karayoluna ulaşmak yerine Başalan ile Tozlu mevkileri arasında açacağımız yeni yolla karayoluna bağlanmış olacaklar.

“24 kilometreden 5 kilometreye”

Halihazırda Kemer’den çıkıp aynı noktaya gelebilmek için 24 kilometre mesafe kat eden vatandaşlarımızın kat ettiği mesafe yaklaşık 5 kilometreye inecek. 19 kilometrelik bu kısalma ile hem zamandan, hem yakıttan tasarruf sağlanacak. Bu yolun açılmasıyla ilgili ekiplerimiz sahaya indi, kontak çevirdiler. Oldukça sarp bir arazide zorlu bir mesai içerisindeler. En kısa sürede yeni güzergahı açıp altyapısını hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Sadece Ödemiş’in mahallelerini değil Kiraz’ın Dokuzlar ve Çatak mahallelerine kadar olan bölgeyi de Salihli karayoluna bağlayacak bu güzergah ürünlerimizin alıcıyla daha kolay yoldan buluşmasını sağlayacaktır. Kestanenin, cevizin en güzelinin üretildiği bölgemizde bir handikap ortadan kalkmış olacak. Bölgede yaşayan hemşehrilerimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

 
Altınordu, Erzurum'da galibiyet arayacak
 
'Toplumun her kesimini kucaklamamız lazım'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik’ten İZTAV onayı: AK Parti karşı çıkmıştı
Büyükşehir Belediyesi’nin İZTAV’a yaklaşık 9 milyon TL’lik kaynak aktarımı ...
Başkan Batur'dan mahalle ziyaretlerinde kentsel dönüşüm mesajı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, saha çalışmalarına ara vermeden devam ...
Buca'da muhtarlıklar yenileniyor
Eski ve binası olmayan muhtarlıkları yenilemek için kolları sıvayan Buca ...
 
Bornovalı kadınlar kışa hazırlanıyor
Bornovalı kadınlar, mutfaklarını Bornova Belediyesi'nin İlçe Tarım ve ...
Karşıyakalı kadınlar aikido öğreniyor
Karşıyaka Belediyesi, kadınları ‘Japon disiplin sanatı aikido’ ile tanıştırmak ...
Bayraklı’nın parkları tertemiz
Bayraklı Belediyesi, çocukların daha sağlıklı alanlarda zaman geçirmelerini ...
 
Bu sözleşme Türkiye'de bir ilk!
Çiğli’de yaşayan tüm hayvanlar adına Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ...
İki yakanın kardeş kentleri Havagazı'nda buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Akdeniz Akademisi, ...
Soyer imzayı attı: Plastik atıkları azaltmak için ilk adım
Akdeniz’deki plastik kirliliğine dikkat çekmek için yola çıkan Dünya Doğayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva