HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2020 Salı - 09:36

Ödemiş'te muhtarlar zirvesi

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya geldi. Eriş, muhtarların halka hizmet yolunda en önemli yol arkadaşları olduğunu belirterek, sorunların çözümü, hizmetlerin eksiksiz sağlanması adına işbirliği ve ortak akılla hareket etmeye devam ettiklerini söyledi.

Ödemiş te muhtarlar zirvesi

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, belediye başkan yardımcıları, belediye daire müdürleri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda Nisan ayından Ocak ayına dek Ödemiş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları değerlendirdi.

Çalışmaları değerlendirdi

İmkanlar dahilinde Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na kadar 99 mahallede hayatı kolaylaştıracak, üreticinin emeğine sahip çıkarak ekonomiye katkı sunacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Eriş, Nisan ayından itibaren Çözüm Masası ile vatandaşların sorun ve taleplerinin takipçisi olduklarını, Üç Eylül ve Umurbey Mahallesi’nde hizmete açılan Gündüz Çocuk Bakımevleri ile çalışan kadınların çocuk bakımına destek verdiklerini söyledi. Mursallı Mahallesi’ni Gölcük Gölü’nün suyuyla buluşturduklarını, Bademli Barajı Sulaması’nda da akıllı kartlı sayaçlı sistemle suyu en verimli şekilde değerlendirmeye başladıklarını aktaran Eriş, Işık Mahallesi’nde 40 dekarlık alanda lavanta dikimi ile bölgedeki üreticilere alternatif ürün konusunda öncülük yaptıklarını ifade etti.

Üreticinin ürünlerine yeni pazarlar bulması, ürününün değerinin korunması adına festivaller düzenlediklerini hatırlatan Eriş, ipekböcekçiliğinin kadın üreticilerce canlandırılması için başlatılan projenin heyecan verici olduğunu söyledi.

Yeni yollarla mesafeler kısalıyor

Kırsal mahallelerde açılan yeni yolların önemine vurgu yapan Eriş, Hacıhasan-Kemer-Yılanlı bölgesini Birgi üzerinden 24 kilometre yol kat etmek yerine 5 kilometrelik yeni güzergahla Bozdağ-Salihli karayoluna bağlayan Başalan-Birgi Küme Evleri yolunun hem ürünleri alıcıya daha kolay ulaştıracağını hem de zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacağını belirtti. Eriş, Köseler ile Üzümlü’yü birbirine bağlayan yeni yolun da 5,5 kilometrelik tasarruf olanağı sunduğunu sözlerine ekledi.

Güney çevre yolunda kepçe vuruldu, kuzey çevre yolu için hazırlıklar sürüyor

Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Ödemiş’in sorunlarına çözüm bulmak üzere hazırlıkların devam ettiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek kuzey çevre yolunun da bu anlamda kentteki trafiğe soluk aldıracağına dikkati çekti.

Bölünmüş yol projesi kapsamında güney çevre yolunun yapımına başlandığını, yüklenici firmanın Hayvan Pazarı ve Et Entegre Tesisi güneyinde dolgu yaptığını aktaran Eriş, 20 yıldır beklenen güney çevre yolunun yanı sıra kuzey çevre yolu için harita çalışmalarına başlandığını belirtti. Eriş, her iki çevre yolunun kent içi yollardaki taşıt yükü ve otopark sıkıntısını azaltacağını dile getirdi.

Ödemiş’in beklediği çalışmalar ve yatırımlar konusunda da talepleri iletmeye devam ettiklerini söyleyen Eriş, sık sık kazaların yaşandığı Ödemiş-Ovakent karayolu, bölünmüş yol çalışmaları, Aktaş Barajı ve Rahmanlar Barajı inşaatı nedeniyle yaşanan yol sıkıntılarını ilgili kurumlara aktararak, takipçisi olduklarını vurguladı.

Sorunlara yerinde çözümler geliştirdiklerini belirten Eriş, vatandaşa hizmette asla siyaset olamayacağını dile getirerek, “Her mahallemizde sorunları bizzat muhtarların bizlerle paylaşıyor olması önemli. Ben sıkıntıları muhtarlarımdan duymak isterim. Daha doğru ve güzel. Bu anlamda ortak akılı da geliştirmek adına muhtarlarımızın talep, öneri ve görüşlerini daima bekliyoruz” dedi.

Başkan Eriş’e teşekkür etti

Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, Başkan Mehmet Eriş’in mahallelere yönelik ziyaretlerinin sorunların yerinde tespiti ve çalışmaların verimliliği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, muhtarlar adına teşekkür etti. Toplantıda muhtarlar, talep ve önerilerini Başkan Eriş’le paylaştı.

 
Dikili'de 'kriz ve yerel yönetimler' konuşuldu
 
Kemalpaşa'ya Kick Boks gururu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de 'kriz ve yerel yönetimler' konuşuldu
Dikili’de, Kriz ve Yerel Yönetimler konulu panel vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Başkan Tugay’dan selef Akpınar’a: Hikaye anlatmasın!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, selefi Akpınar’ın kendisinin de borçlu ...
Başkan Yetişkin Düzce Köyü’nü sanatla buluşturuyor
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Seferihisar Abderalılar ...
 
Başkan Uygur’dan çocuklara karne hediyesi
Torbalı Belediyesi sömestr tatilinde de çocukları unutmadı. Cuma günü ...
Metroda 6 milyonluk tasarruf!
İzmir Metrosu, geliştirdiği Tasarruflu ve Etkin Sürüş Tekniği modeli sayesinde ...
Narlıdere-Barış Sokak’ın çehresi değişecek!
Narlıdere’nin işlek noktalarında sağlıklaştırma çalışmalarını sürdüren ...
 
Bornova'da eğlenceli yarı yıl etkinliği
Bornova Belediyesi yarı yıl giren öğrencileri eski köy yerleşimi Çamiçi’nde ...
Bornova'da amatör kulüplere müjdeler!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kulüpler Birliği’nin ...
AASSM'de muhteşem gösteri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Tekerlekli Sandalye Dans Projesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva