HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2019 Pazartesi - 15:48

Ödemiş'te iklim krizine karşı fidan dikildi

Ödemiş Belediyesi’nin iklim krizine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği etkinlikte ilçe protokolü ve belediye meclis üyeleri fidan dikti. Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kentteki Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi’nin de “İklim krizine çare için üretici ve tüketici buluşması” olarak düzenleneceğini belirterek, “Giderek artan kentsel ısıya karşı daha fazla yeşil dokuya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Ödemiş te iklim krizine karşı fidan dikildi

Ödemiş Belediyesi, etkileri her geçen yıl daha da fazla hissedilen iklim krizi konusunda farkındalık oluşturmak için fidan dikimi düzenledi. İlçedeki protokol üyeleri, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri toprakla buluşturdukları fidanlarla “İklim krizine karşı bir fidan da sen dik” mesajını verdi. İklim krizine karşı fidan dikenlerin isimleri, özel hazırlanan künyelerle ölümsüzleştirildi. 125. Yıl Kültürpark’ta ve Belediye Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, kentleri iklim krizinin olumsuz etkilerinden korumak ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak adına Ödemiş'ten önemli bir mesaj verildiğini vurguladı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de, süs bitkileri ve fidan üretiminin merkezi Ödemiş’in iklim krizine karşı verilecek mücadeleye en iyi şekilde katkı sunmaya hazır olduğunu belirtti.

“YEREL YÖNETİMLER ÖNCÜ OLMALI”
Her yıl yaz mevsiminin bir önceki yıldan daha da sıcak geçmeye başladığını vurgulayan Eriş, “Ödemiş bir yeryüzü cenneti. Bitkilerin kısa sürede gelişimini sağlayan toprak ve iklim koşullarına sahip. Ancak kentimiz tüm bu önemli avantajlarına rağmen küresel iklim krizi ile burun buruna.

"İNANIYORUZ; AĞAÇLAR VE YEŞİL DOKU BETONU YENECEK"
Çocuklarımızın böylesine güzel doğal özellikleri sadece büyüklerin anılarında dinleyip, fotoğraflarda kavramaya çalışması yerine çocuklarımızın da bu güzelliği bizzat yaşamaları için bizlere düşen önemli görevler var. Bu konuda yerel yönetimlerin öncü olması, lokomotif görevi görmesi gerektiğine inanıyorum.

Çünkü dünya yüzeyinde giderek azalan yeşil doku, artan yapılaşma ve endüstrileşme, doğaya salınan gazla, hava, toprak ve su kirliliği ile birlikte iklimler de değişim gösteriyor. Yurdumuzda şimdiye dek görülmemiş doğal afetlerle karşılaşıyoruz. Kentsel ısı olarak adlandırdığımız ısının her geçen yıl artmasıyla birlikte evlerimizde, araçlarımızda daha fazla klima kullanımı daha fazla enerji ihtiyacını, daha fazla enerji ihtiyacı da karbon salınımını beraberinde getiriyor. Bu sarmalın içerisinde çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için atacağımız adımlar elbette var. Biz inanıyoruz ki ağaçlar ve yeşil doku betonu yenecek.

“ÖDEMİŞ’İN ÜRETKEN ELLERİ, KENTLERİMİZİ YEŞİLLE DONATMAYA HAZIR”
Kentlerimizde yeşil dokuyu artırmak zorundayız. Buna uygun peyzaj düzenlemeleriyle yeşil dokunun artması, ağaçlandırma faaliyetleri ile kentsel ısının azalacağını hep birlikte göreceğiz. Ödemiş ve Küçük Menderes havzası bu yeşil dokuyu istenen her türdeki bitkilerle zaten yıllardır üretiyor. Ancak son yıllardaki iklim krizi bu dokuya olan ihtiyacı da en net şekilde göstermiş durumda.

Biz süs bitkilerinin, meyve fidancılığının merkezinden bugün bir çağrıda bulunuyoruz; ‘İklim krizine çare, daha fazla yeşil doku’ diyoruz. Bugün diktiğimiz fidanlarla da bu farkındalığın gelişmesini amaçladık. Çünkü sadece tek bir ağacın bile yılda 114 kilogram oksijen ürettiğini, olgun haldeki iki ağacın dört kişilik bir ailenin yıllık oksijen ihtiyacını karşıladığını ve soluduğumuz havayı temizlediğini biliyoruz. Bu nedenle büyüyen her ağacın yarınlarımız için bir güvence olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. Ödemiş’in üretken elleri, kentlerimizi yeşille donatmaya hazır.

“İKLİM KRİZİNE KARŞI ÜRETİCİ VE TÜKETİCİNİN BULUŞMASI”
17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında 15.’sini düzenlediğimiz Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimiz de ‘iklim krizine karşı üretici ve tüketicinin buluşması’ temasıyla düzenleniyor. Yeşilin her tonu ile dünyamızı korumak, yarınlara yaşanılabilir kentler bırakmak adına tüm yerel yönetimleri yeşil doku ve ağaçlandırma için birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

Bugün de yıllar evvel ilk fidanlarını diktiğimiz 125. Yıl Kültürparkımızda ve Kültür Merkezi bahçemizde birer fidanla bu önemli konuya dikkat çekmek istedik” dedi.

 
Tire'de feci trafik kazası: 1 yaralı
 
Suriye'nin kuzeyinde iki büyük patlama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da Kariyer Günleri'ne yoğun ilgi
Torbalı Belediyesi lise öğrencileri ve mezunlara yönelik üniversite ve ...
Çiğli'de sanat buluşması
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, aralarında ressam, heykeltıraş, ...
Üniversite öğrencileri Bornova için proje üretecek
İş dünyasındaki başarılarının yanı sıra akademisyen kimliği ile de ön ...
 
Bornova'ya 5 yıldızlı yüzme havuzu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Buz Sporları Salonu'nun hemen ...
Yörük ve Türkmen geleneği Buca’da yaşatıldı
Bu yıl 8’inci kez gerçekleştirilen Yörük Türkmen Şöleni, renkli görüntülere ...
Başkan Burak Oğuz, Ardahan’da Urla’yı Anlattı
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz 3-6 Ekim tarihleri arasında Ardahan Belediyesince ...
 
Başkan’dan kimlik kartları açıklaması: Türk bayrağını çıkarttı mı?
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan personel kimlik kartlarında ...
Karşıyaka'da pati şöleni
Karşıyaka Belediyesi tarafından Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında ...
İzmir'in 'boyoz bayramı': Binlerce kişiye dağıtıldı!
İzmir'de 5'incisi düzenlenen Boyoz Festivali'nde, vatandaşlara 15 bin boyoz ikram edildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva