HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2019 Pazartesi - 09:09

Ödemiş'te erik ve kiraz şenliği coşkusu

Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen Demirdere Erik ve Kiraz Şenliği yapıldı. Katılımcılar gün boyu eğlenceli vakit geçirdi.

Ödemiş te erik ve kiraz şenliği coşkusu

Demirdere şenlik alanında yapılan programa Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Demirdere mahallesi ve çevre mahalle sakinleri katıldı. Demirdere Mahalle Muhtarı Muammer Kırıcı yaptığı açılış konuşmasında şenliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ödemiş Belediye Başkan Vekili olarak konuşma yapan Özay Kaptan; “Sizlere Başkanımız Mehmet Eriş'in selamlarını sunuyorum. 5.'sini gerçekleştirdiğimiz Demirdere Erik ve Kiraz Festivali' ne hoş geldiniz. Yöremize ait olan Ürünlerin tanıtılması için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Üreticimizin ürettiği ürünün hakkını almasını hak ettiği saygıyı görmesini istiyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi 'Köylü milletin efendisidir'. Biz bu anlayışla çalışmalarımıza başladık. Kalkınmanın yerelden başladığını, insanımızın ürettiğinin karşılığını aldığı yerde mutlu olduğunu biliyoruz. Ovasıyla yaylalarıyla, tarla ürünlerinden süs bitkilerine, fidancılıktan meyveciliğe kadar geniş bir üretim yelpazesinde, toprağına emek veren sahip çıkan çalışkan Ödemişli üreticilerimiz tüm zorlu şartlara rağmen üretime devam ediyor. Yerel yönetimlere de düşen görev temel belediye faaliyetlerinin yanında birlikte kalkınmayı sağlamaktır. Bu noktada biz de İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile el ele Ödemişli üreticilerimiz için desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Üretimin sürekliliğini sağlarken ürünlerin değerini korumak, katma değerini artırmak, tanıtarak pazarlamasını kolaylaştırmak yönünde çalışmalarımızı yine kooperatiflerimiz, birliklerimiz ve odamızla birlikte üreticilerimiz için hayata geçirmiş olacağız. Bölgemizde tarımsal üretime yönelik çalışmalarımız çerçevesinde Belediyemizin gerçekleştirdiği Bademli Sulaması'nda örnek bir uygulamaya geçtik. Sayaçlı-kartlı sistem ile üreticimizin, tasarruflu ve ölçülü sulama yapabilmesi ile suyumuza ve toprağımıza sahip çıkıyoruz. Kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek üzere üreticimizle hep el ele olacağız. Bugün de yine yöremizde önemli bir üretim merkezi olan Demirderemizin eriğini ve kirazını dört bir yana tanıtmak üzere bu güzel organizasyonda bir aradayız. Ürünlerimizi tanıtacak çalışmalarımız devam edecek. Festivallerimizi farklı ürünlerde de düzenleyip güçlendireceğiz, kalıcı hale gelmesini sağlayacağız. Bunun için ayrıca kooperatifçiliğe destek olacağız.Bu hafta sonu sınava giren tüm gençlerimize başarılar diliyorum.Tüm Babaların Babalar Günü kutlu olsun. Festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Şenlik kapsamında Komedi Dans Üçlüsü, Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Bahar Şahin ve Fatoş Kadıoğlu sahne aldı. izleyiciler türkülere ve oyunlara eşlik etti.

 
İzmir'de eski adliye çalışanının şüpheli ölümü!
 
Buca'da leziz festival
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk vapurlarda İstanbullular'a tanıtılacak
Kısa adı İDO olan İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi’nin kurumsal televizyonu ...
Selçuk'ta 'Sıfır Atık' için seferberlik
Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
Menemen'de bir ilk: Organik pazar
Menemen Belediyesi ve Göktepe Mahallesi Muhtarlığı ortaklığı ile hayata ...
 
Narlıdere’nin sokaklarına sihirli dokunuş!
Narlıdere Belediyesi, yerel seçimlerin ardından ilçe genelinde başlattığı ...
Başkan Selvitopu muhtarlarla buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve geldiği 2014 yılından ...
Katılımcı demokrasi İzmir’de başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, seçimlerden önce verdiği, ...
 
Karşıyaka’da ‘marka kent’ zirvesi
Önümüzdeki 5 yıllık süreçte yapılacak çalışmalara ortak akıl ilkesiyle ...
Buca'da kursiyerlerden muhteşem performans
Buca Belediyesi’nin açtığı kurslarda eğitim alarak sanat hayatlarına ilk ...
Bornova'da toplu sözleşme sevinci!
Bornova Belediyesine ait İZBAŞ Şirketi ile Türk İş'e bağlı Belediye İş ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva