HABERLER>EGE
16 Ekim 2017 Pazartesi - 17:07

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde tapular tamam

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, 24 yıl önce arazisi alınan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki toplam 48 parselin tapusu, Tapu Müdürü Ethem Yalçın tarafından Ödemiş Belediye Başkanı AK Parti'li Mahmut Badem'e teslim edildi. Tapuların, önümüzde günlerde törenle hak sahiplerine dağıtılacağı belirtildi. 

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi nde tapular tamam

Ödemiş'te 1994 yılında kurulan, 966 bin metrekare alana sahip Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde, yıllar sonra parselasyon çalışmaları tamamlanarak, tapular çıkarıldı. Organize Sanayi Bölgesi'nde, 5 bin metrekareden 35 bin metrekareye kadar 45'i sanayi, 3'ü sosyal tesis olmak üzere toplam 48 parsel için tapu hazırlandı. Hazırlanan tapuların teslimi için Ödemiş Belediyesi Encümen Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantıya, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Tapu Müdürü Ethem Yalçın, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Barış Çelik, Ödemiş Belediyesi Etüt Proje Müdürü Mehmet Urtimur ve belediye çalışanları katıldı.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı görevini de yürüten Badem, toplantıdaki konuşmasında şunları söyledi:

"1994 yılında başlayan bir serüvenin final noktasına gelmiş bululmaktayız. 24 yıl boyunca dişe dokunur bir şey yapılmamış. İnsanlarımızın karşısına çıktığımızda, 'Halkımızın yaşam standartlarını artıracağız' demiştik. Gençlerimize iş bulma vaadinde bulunmuştuk. Çalışmalarımızı sürdürdük. Ödemiş'in niteliğini değiştirecek tarım, hayvancılık, turizmle birlikte sanayide ürettiğimiz ürünlerin daha iyi değerlendireceğimizi söylemiştik. En önemli sorun işsizlikti. Daha nitelikli işlerle gençlerimizi donatmak için 24 yıl sonra organize sanayi bölgesinin imar planını bitirip, revize ettik. Hazırlanan 45 sanayi parsenelini hepsinin müşterisi hazır. Kura çekilip, yerler belirlenecek. Ardından tapu sahiplerine 'İşe başlayın' diyeceğiz. Yılbaşından önce buradaki parsellerden bir, ikisinin temelini atabilecek duruma geleceğiz." 

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde, 2018 yılından itibaren binaların yükselmeye başlayacağını belirten Badem, şöyle devam etti:

"Elektrik donanımı tamamlanmış, yollarına parke taşı döşenmiş, altyapısı tamamlanmış bir sanayi bölgesine kavuşacağız. Burada, Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kaymakçı ve Çaylı da yaşayan halkımız sosyal güvenceli iş bulma imkanına kavuşmuş olacak. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, toplam 533 bin metre kare,45 imar parseli arsadan oluşuyor. Diğer kısımlar ise yeşil alanlar ve sosyal tesislere ayrılacak. Sanayi parsenllerinden 4'ü büyük sektörmlere verelicek şekilde 140 bin metrekarelik. Ulaşım alanında da çalışmalar süretli bir şekilde devam etmektedir. Bölünmüş yollar 2019'da tamamlanmış olacak. 2023 vizyonunda da Kiraz'a gidecek demiryolunu indirme bindirme istasyonları bitmiş olacak. Bu işin ihalesi Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili daire başkanlığı ile müşterek olarak Ankara'da yapılmıştır."

Başkan Badem, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin yapım işinin de yüzde 42 kırımla müteahhide verildiğine dikkati çekerek, "Şunu da belirtmek isterim ki 1984 Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden sonra, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan kredi alabilen ikinci organize sanayi bölgesiyiz. Pek çok yerlerde ödenek kesilirken Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi inşaatında hiçbir şekilde parasal sorun yaşanmamıştır" dedi. (DHA)

 

 
MHP İzmir’de sürpriz istifa: İhraç kararının ardından dilekçe vermiş!
 
Bozdağ: OHAL 3 ay daha uzayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gelecek Geldi' geliyor!
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege İnsan Yönetimi Zirvesi ‘Gelecek ...
Ege'nin turizm merkezinde yangın paniği! Yerleşim alanlarına ilerliyor!
Ege'nin turizm merkezinde yangın paniği! Yerleşim alanlarına ilerliyor!
Düğün yolunda facia: Mateme döndü...
Denizli'nin Güney ilçesinde düğüne gidenleri taşıyan minibüsün şarampole ...
 
Flaş! İzmir treni kaza yaptı! Panik yaşandı!
Denizli-İzmir seferini yapan yolcu treninin arka vagonu, Denizli'nin Sarayköy ...
Bergama'da 'tarihi' zirve: 'Burası özel ve ayrıcalıklı bir kent'
Bergama ilçesi, Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) "İçinde Su Geçen Kentlerde ...
Torbalı Maraş’a model oldu!
Kurutulmuş domates üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Torbalı, ...
 
Ege'de korkutan deprem: Şiddeti...
Bodrum’daki Gökova Körfezi’nde Richter ölçeğine göre 3.7 büyüklüğünde deprem oldu.
Kuşadası'na gelen ABD'li turistlere halaylı karşılama
Kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası ilçesine, içinde ...
Son dönemin yeni trendi... Kokoreç takmışlardı, şimdi de...
Aydın’da nişanlanan çifte, takı yerine yangın söndürme tüpü hediye edildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva