HABERLER>EKONOMİ
22 Ekim 2018 Pazartesi - 10:08

Oda Başkanı Olgun: Kriz fırsatçıları cezalandırılsın!

Esnaf ve pazaryeri ziyareti yapan TTO Başkanı Olgun “Dolar 5,65 seviyesine kadar düştü. Ağusutos’da 7,20 seviyesindeyken yapılan zamlar neden geri alınmıyor. Son satıcıyı suçlamak yanlış olabilir ama hammadde tedariki yapan kriz fırsatçıları cezalandırılsın” dedi.

Oda Başkanı Olgun: Kriz fırsatçıları cezalandırılsın!

TOBB’un tüm Türkiye’de desteklediği ‘Enflasyonla Mücadele Programı’ kapsamında esnaf ve pazaryeri ziyareti yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun önemli açıklamalarda bulunduABD Başkanı Donald Trump’ın mesnetsiz ve agresif tutumu ile başlayan kriz sonucu, ağustos ortasında 6,88 lira seviyesine kadar yükselen dolar kuru, ağustos ayı sonuna doğru, düşük hacimli piyasada 7,20 noktasını gördüğünü hatırlatan Olgun “Hükümetin ve sektörlerin kararlı duruşu ve alınan finansal tedbirler sonucu, dolar kuru, 5,65 lira seviyelerine kadar geriledi. Son 2 ayda dolar karşısında yüzde 20 değer kazanan Türk lirası, üreticinin yüzünü güldürürken, tüketici açısından, kurdaki hareketi gerekçe göstererek ürün ve hizmetlerine yüksek oranda zam yapan firmaların indirim yapması yönünde bir beklenti oluştu. Son satıcıya suçlamak doğru olmayabilir ama hammadde tedarikçileri dolar 7,20 seviyesindeyken yaptıkları zammı neden geri almıyor” dedi.

ENFLASYON İLE MÜCADELEYE, STOKÇU ENGELİ
Ekonomik durağanlığın azaltılması adına, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bizzat açıkladığı “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” çerçevesinde, Bakan Albayrak, şirketlere yılbaşına kadar zam yapmayın çağrısında bulunmuştu. Ayrıca Albayrak, iş dünyasını, dayanışmaya davet ederek, program kapsamında, bakanlıkça belirlenen ürünlerde %10 indirim yapmaları isteğini iletmişti. Ekonomik seferberlik kapsamında aralarında başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere, perakende, gıda, otomotiv, mobilya, tekstil, sağlık, elektronik sektörlerinin dev markalarının da bulunduğu çok sayıda firma, dernek, oda ve kurum, programa desteklerini açıkladılar. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’da program kapsamında esnaf ve pazaryeri ziyareti yapıp değerlendirmelerde bulundu. Kurdaki gerilemenin fiyatlara aksetmesi gerektiğinin altını çizen Olgun “ Ekonomik durgunluğu fırsat bilen stokçular yüzünden, piyasaya mal akışının azalması ile raftaki, tezgâhtaki ürünlere yüzde 100’lere varan oranlarda zamlar yapılmıştı. Fırsatçıların ellerindeki ürünleri döviz gibi gördüğünü ve bu nedenle piyasaya çıkartmıyor” dedi.

KRİZ FIRSATÇILARI CEZALANDIRILSIN
Enflasyon ile mücadele programını desteklediklerini açıklayan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun; “ Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın başlattığı programı büyük bir memnuniyetle takip ettik. Programın başladığı ilk günden bu yana gerek çatı kurumumuz TOBB, gerekse bizler var gücümüzle, bu seferberliğin bir parçası olduk. Ancak görüyoruz ki, bazı kriz fırsatçıları, döviz artışını bahane edip yaptıkları zamları, döviz kurlarının düşmesine rağmen geri almak konusunda ayak diretiyor. Biz vatandaşımızı huzursuz eden bu durumun, esnafımızdan, manavımızdan, fırıncımızdan kaynaklanmadığının bilincindeyiz. Kimlerin stokçuluk yapıp krizi kendilerine fırsata çevirmek istediğinin biliyoruz. Vatandaşımızı esnafla karşı karşıya getiren kriz fırsatçılarına karşı çeşitli cezai müeyyidelerin uygulanması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 
Motorinde 25 kuruş indirim var ama...
 
Konak'ta mahalle mahalle Cumhuriyet coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar haftaya nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Geçtiğimiz hafta 5.52’ye kadar gerileyen dolar/TL yeni haftaya 5.64 seviyesinden ...
Ayakkabı ihracatına Shoexpo damgası
izmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de ...
Başkan Kaya o zirveye çağrılmaması sonrasında ateş püskürdü!
TARKEM için yapılan toplantıya davet edilmemesine tepki gösteren Tarihi ...
 
Memurlara müjde! Mesai ücreti artıyor...
Devlet memurlarının 1 lira 97 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, ...
Pamukta verim düştü, üreticiler zorda!
İzmir'in Menemen Ovası'nda pamuk üretimi yapan çiftçi, hasattan istediği ...
Su ürünleri sektörü ABD’ye ihracatta 100 milyon dolar hedefliyor
Su ürünleri sektörü, son 9 yılda yoktan var ettiği ve hava kargo seferlerinin ...
 
Alkollü içecek vergisinde dev artış!
Bütçe teklifinde motorlu taşıtlardan, beyaz eşyaya kadar her alanda ÖTV ...
Sayıştay raporuna yansıdı: Milyonluk Basmane Çukuru detayı!
2016 yılında dolar üzerinden satışı gerçekleşen Basmane Çukuru’nun, ödemelerinin ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL ABD'nin Türkiye yaptırımlarının kaldırılacağı ve iki ülke ilişkilerinin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva