HABERLER>EKONOMİ
28 Mart 2020 Cumartesi - 13:12

Oda Başkanı Esen’den mülk sahiplerine çağrı: İki ay kira almayın!

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan işletmelerin mülk sahiplerine çağrıda bulundu. Esen, “Mülk sahiplerinden elini vicdanına koyarak bir karar vermesini istiyoruz. İki ay kira almayın” dedi.

Oda Başkanı Esen’den mülk sahiplerine çağrı: İki ay kira almayın!

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle bakanlık kararıyla kapanan işletmeler zor günler geçiriyor. Kiralarla ilgili insiyatif özel mülk sahiplerine bırakılan işletmeler devlet yardımlarının arttırılmasını isterken ev sahiplerinden de kendilerine destek olmasını istedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası’nın Başkanı İhsan Esen kiraların iki ay süreyle alınmaması talebinde bulundu.

“Esnafına sahip çık Türkiye” çağrısı yapan Esen, “Yıllardır esnaflarımızdan KİRA alan ve sorunsuz bir şekilde ilişkilerini sürdüren tüm mülk sahiplerine sesleniyorum. Karşı karşıya kaldığımız bu kriz ne esnaflarımızın ne çalışanlarımızın nede sizlerin eseri değildir. Ancak bir yılı aşkın zaman ve içinde bulunduğumuz an itibariyle esnaflarımız ve on binlerce çalışanımız yok olmayla karşı karşıya kalmıştır. Bizler hiç bu kadar kötü durumda kalmadık. Kapanan işyerleri, açık olsa da işi tamamen biten esnaflarımız ve mecburiyetten isten çıkarılanlar izin verilenler hayatlarının en zor günlerini yaşamaktalar. Bu kriz tüm ülke olarak hepimizin sorunu. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Hepimiz varsak ülke oluruz devlet oluruz mutlu oluruz, biz oluruz. Birlikte güçlü oluruz. Milletçe üzüldüğümüz gibi milletçe sevinebiliriz. Ben esnaflarımızın temsilcisi olarak ne kadar zorda olduğumuzu bildiğim için siz mülk sahiplerinden elinizi vicdanınıza koyarak bir karar vermenizi istiyorum. İşi yok olan esnafı, çalışamayan işçiyi, borçlarını faturalarını ödeyemeyen yarınının ne olacağını bilemeyen ve tüm riskleri alan kiracılarınıza ‘bu zor gününüzde yanınızdayım demenizi, bu taşın altına bizlerde elimizi atmalıyız’ diyebilmenizi ‘bu sorumluluk milletçe hepimizin demenizi’ ve bu kiracılarınızdan 2 ay kira almamanızı diliyorum istiyorum. Biz esnaflarımıza ekonomimize sahip çıkamazsak ülke olarak büyük yıkıma girebiliriz. Süreç sancılı ve sıkıntılı ilerliyor. Esnaflarımız destek alamazsa topyekun bir batısın eşiğine olacaktır. Gün birlik beraberlik günüdür. Gün Çanakkale’dir, Sakarya’dir” dedi.

Devlet desteklerinin de artması gerektiğini anlatan Esen, “Burada devletimizden de isteklerimiz ve beklentilerimiz oluyor. Kısmen yararımıza düzenlemeler yapılıyor. Ancak her şeyi devletten bekleyemeyiz. Vatandaş olarak herkes üzerine düşeni yapmalı. Bizler üzerimize düşeni yapıyor her konuda olduğu gibi bu konuda da ilgili yerlere bildirimlerimizi yapacağız. Devletimizin de kira ile ilgili teşvik edici yol gösterici olmasını isteyeceğiz. Krizin ne zaman biteceğini bilmediğimiz bu yangın hepimizi yakacak” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir Otogarı'nda 'korona' sessizliği
 
5 yılda inşa etti, koronavirüse karşı yer altına çekildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'den yeni sefer düzenlemesi
Türk Hava Yolları, yeni sefer düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kredi kartı faiz oranları düşürüldü
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın almış olduğu karara göre, kredi ...
O belediyede artık su parası yok!
Yozgat’ın Çayıralan Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsamında suyu ücretsiz yaptı.
 
Kredilerde faiz-taksit ödemesi açıklaması!
BDDK, "Taşıt ve tüketici kredilerinde anapara, faiz ve taksit ödemelerinin ...
Emeklilere bayram ikramiyesi açıklaması!
Kısa Çalışma Ödeneği'ne 7 bine yakın firmanın başvuru yaptığını söyleyen ...
Bankalardan yeni destek paketleri
Türkiye Bankalar Birliği, corona virüs önlemlerinden etkilenen iş dünyası ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 6,39 TL, Euro ise 7,08 TL'den işlem görüyor
Virüse karşı ekonomik önlem açıklaması!
Merkez Bankası Başkanı Uysal, ''Piyasaların etkin çalışması için tüm politika ...
Rekabet Kurumu'dan 4 akaryakıt şirketine ceza!
Rekabet Kurumu dört akaryakıt şirketine rekabeti engelledikleri gerekçesiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva