HABERLER>POLİTİKA
19 Haziran 2012 Salı - 16:19

‘Öcalan’ tepkisi: CHP ayak divanıyla yönetilemez!

Öcalan’a ev hapsi önerisi için ‘dört lider anlaşırsa başımın üstünde yeri var’ diyen Kılıçdaroğlu’na CHP’nin ulusalcı kanadından tepki yağıyor. Parti içi muhalefetin önde gelen ismi Berhan Şimşek, hem öneriyi eleştirdi hem de Kılıçdaroğlu’na CHP’yi ayak divanıyla yönetmekle suçladı.

‘Öcalan’ tepkisi: CHP ayak divanıyla yönetilemez!

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan sonra hafta sonu Zonguldak’ta ‘Öcalan’a ev hapsi’ önerisine destek olan Kılıçdaroğlu’na partinin ulusalcı kanadından tepki yağıyor. Eski Grup Başkan Vekili Kemal Anadol’un ardından Eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Şimşek, AK Parti'yi ''tek adam yönetimi'' olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'nun kendisin tek adam gibi davrandığını iddia etti.

- Kemal Anadol da sert bir dille eleştirmişti... haber için tıklayınız...
 
Eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi tartışmalarıyla ilgili, ''Anlaşılan o ki Sayın Kılıçdaroğlu ve birkaç arkadaşı, 'örgütlere, kurumlara gerek yok, istediğim gibi, hiç kimseyle müzakere etmeden CHP'yi yönetirim' anlayışında. Ben bunu reddediyorum. Arkadaşlarımızın da reddettiğini çok iyi biliyorum. Ancak sayın genel başkan bu örgütü reddedemez'' dedi.
 
CHP AYAK DİVANIYLA YÖNETİLEMEZ
Şimşek, düzenlediği basın toplantısında Hakkari'de dün 1, bugün de 8 şehit için Allah'tan rahmet diledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi tartışmalarına örgütüne danışmadan olumlu yanıt vermesini eleştiren Şimşek, terör gibi önemli meselelerde düşünmeden açıklama yapmanın doğru olmadığını söyledi.
Şimşek, parti içi meseleleri mecbur kalmadıkça kamuoyuyla basın üzerinden paylaşmayı doğru bulmadığını vurgulayarak, ''Ancak bazı meseleler var ki parti içi tartışmaların boyutunu aşıyor. 2 yıldır Kılıçdaroğlu'nun yönettiği CHP'de yeni bir klasik gelişti. Sabah erken kalkan demeçlerle parti yönetiyor. Türkiye'nin asırlık bir kurumunu kendi kafalarına göre yönetme anlayışı içindeler. CHP asırlık bir kurumdur. Kurulları var. On binlerce insanımızın katili Abdullah Öcalan’a ev hapsi önerisi getirirken ayak üstü 3-5 kişiyle karar verilemez. Yani CHP gibi Cumhuriyeti kuran partiyi yönetenlerin Osmanlı’yı ayak divanıyla yöneten padişahlardan farkı kalmaz. Ve CHP ayak divanıyla yönetilemez'' diye konuştu.
 
SEN LAF ETTİĞİN SÜRECE ERDOĞAN CHP’Yİ ELEŞTİRMEKTE HAKLIDIR
Kılıçdaroğlu'nun ''Sabahattin Ali'yi CHP öldürdü'' ve ''AKP ile mücadele ederken kendimi 1940'ların CHP'si ile karşı karşıya görüyorum'' şeklinde açıklamalarına atıfta bulunan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Partinin tarihini bilse AK Parti'yi 1940'ların CHP'sine benzetmez. Sen laf ettiğin zaman, Erdoğan da cumhuriyetin geçmişine, cumhuriyeti kuranlara, CHP'ye laf saydırmakta haklıdır. Bu 2 yıl içinde arkadaşımızın ve arkadaşlarının ilkeler üzerinden doğru ve tutarlı bir siyaset geliştirme anlayışı içinde olmadıklarını görüyorum. CHP, kuruluşu ve kurtuluşu gerçekleştirmiş köklü bir kurumdur ve kuralları vardır. Sen bu kadar hassas, önemli bir konuyla ilgili arkadaşlarla müzakere yapmadan böyle bir açıklamada bulunursan sana oy veren 10 milyon seçmenini de arkadaşlarını da örgütlerini de üzersin.''

GENEL BAŞKAN 3-4 ARKADAŞIYLA PARTİYİ YÖNETECEĞİNİ SANIYOR
Şimşek, AK Parti'yi ''tek adam yönetimi'' olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'nun kendisin tek adam gibi davrandığını savunarak, şunları kaydetti: ''Anlaşılan o ki Sayın Kılıçdaroğlu ve birkaç arkadaşı, 'örgütlere kurumlara gerek yok, istediğim gibi hiç kimseyle müzakere etmeden CHP'yi yönetirim' anlayışında. Ben bunu reddediyorum. Arkadaşlarımızın da reddettiğini çok iyi biliyorum. Ancak sayın genel başkan bu örgütü reddedemez. Eğer 'Yeni CHP' söylemleriyle bunu yapıyorsa, açıkça reddi miras yapsın. Sayın genel başkanın bu ifadesi, ABD ile Barzani çizgisine düşmüştür. '4 parti anlaşırsa, benim başım üstüne' diyor. Dört parti anlaştı, özerklik istiyor, bunu kabul edebilir miyiz? Yaldızlı ifadelerle, demokratik, romantik açılımlarla terör örgütünü ortadan kaldırma değil, daha büyük destek verilmiş olur.''
 
Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun 2 yıldır partiyi, partinin kurumlarını, partinin ilkelerini ve değerlerini törpülenmiş bir noktaya getirdiğini ileri sürdü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali ÇANKAYA 20 Haziran 2012 Çarşamba 01:58

Sayın Berhan ŞİMŞEK seninle gurur duyuyoruz,dik duruşlu,ulusalcı,Atatürkçü yiğit insan seninleyiz.El ele hep beraber partimizi işgalcilerden,sorosculardan kurtaracağız.Genleri ile oynanan,BDP ile AKPçizgisine getirilen CHP sini igalcilerden kurtaracağız yeniden ATATÜRKÇÜ CHP diyeceğiz.

Yorumu oyla      14      6  
O. ÇİFTÇİ 19 Haziran 2012 Salı 23:34

Efendiler... Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hattâ cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat, sanatçı olamazsınız. Yaşamlarını büyük bir sanata adayan bu çocukları sevelim... DİYEN BÜYÜK ATATÜRK E LAYIK DAVRANALIM. Yıllarca CHP yi babasının çiftliği gibi yönetenlere ses çıkarmayan sayın Şimşek ne oldu da sayın Kılıçdaroğlu nu bu kadar acımasız eleştirmeye başladı. Ben evlatlarımı siyasierin oy için oyuncak yaptığı Kürt meselesi yüzünden kaybetmek istemiyorum. Yazık bu evlatlara

Yorumu oyla      12      5  
dur bir dkk 19 Haziran 2012 Salı 20:56

Sayın şimsek yanlıştır doğrudur eğridir ama şunu bir terbiye edinelim. Bir genel başkan veya partili kamuoyu önünde eleştirilmez. Önce bunu ilke edinelim.Kavgayla doğdunuz, kavgayla öleceksiniz ne derdin varsa aç telefon söyle mesaj at, faks çek, olmadı bir ay sonra kurultay var git orada konuş. Siz hiç gördünüz mü başka bir partide bir üye veya vekil çıksın kamuoyu önünde liderini eleştirin, ayıp yaa, herkes saçına göre tarak arıyor uymayan kanal kanal gezip patiyi genel başkanı eleştiriyor

Yorumu oyla      21      12  
Minyeli ABDULLAH 19 Haziran 2012 Salı 19:13

'Partinin tarihini bilse AK Parti'yi 1940'ların CHP'sine benzetmez. Sen laf ettiğin zaman, Erdoğan da cumhuriyetin geçmişine, cumhuriyeti kuranlara, CHP'ye laf saydırmakta haklıdır.DİYEN KİŞİ SEN KİMSİN minyeli abdullahı oynayıp kendine sanatçımı diyorsun baykallı sav li CHP yi unuttun galiba.Biz iktidar olmak istiyoruz ,ktidar.Küçük olsun benim olsun demiyoruz zavallı

Yorumu oyla      23      10  
berhan şimşek 19 Haziran 2012 Salı 18:39

sen kimsin yahuu, neyin peşindesin, kendinde genel başkanlık kapasitesi mi görüyorsun ben seni çözemedim gitti

Yorumu oyla      23      13  
selcan 19 Haziran 2012 Salı 18:32

berhan şimşekin konuşmalarını uzun zamandır takip ediyorum ve gerçekten onun gibi onurlu ve cesur başka bir siyaset adamı chp de yok . tayyip erdoğana muhalefet yapabilecek donanıma sahip cesur bir adam.

Yorumu oyla      19      19  
Serdar BUCALI 19 Haziran 2012 Salı 16:39

Cumhuriyet Halk Partisi,Halkın partisi haaaa.Yazık yahu,bu kadar şehit verilen bir ülkede bu söylemleri yapanlara,düşünenlere,hepsine yazıklar olsun.Sen İzmir'den bundan sonra daha çoookk oy beklersin Kılıçdaroğlu...Şehit Anaları,Babaları,eşleri,evlatları ve yakınları.Yüce Rabbim öncelikle sizlere sabır versin,sonrasında da bu memleketin evlatları olarak sizin değerlerinize sahip çıkmak bizlerin NAMUS borcu olsun diyorum..Allah yöneticilerimize haklıdan yana davranmayı nasip eylesin!!!

Yorumu oyla      21      18  
Allah'ım Ya! 19 Haziran 2012 Salı 16:38

Kılıçdaroğlu'nun ev hapsi konusundaki söylemini ben de kabul etmiyorum ama Ya Berhan Şimşek, Allah'ını seversen sen konuşma ya... Hakikaten bak... Sen bir kenara çekil.

Yorumu oyla      24      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş'tan AK Parti'ye çok sert terör eleştiri
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, tüm Türkiye’yi yasa boğan Dağlıca’da ...
“Ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler!”
CHP Lideri kılıçdaroğlu, 8 şehit verilen saldırının ardından hükümeti ...
Bahçeli: Türkiye teyakkuza geçmeli!
MHP Lideri Bahçeli,"Kandil Dağı'nın ve teröristlere lojistik imkan sağlayan ...
 
BDP’den çağrı: PKK silah bıraksın
Hakkari’de 8 askerin şehit olmasını değerlendiren BDP Genel Başkanı Selahattin ...
Ve Akay yeniden koltuğunda: Cadı avı yapmayacağız!
YSK'nın kararı ile koltuğunu geri alan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer ...
Gül: Türkiye terörü bitirmeye kararlıdır
Cumhurbaşkanı Gül, Dağlıca'da 8 askerin şehit olmayısıyla ilgili yayımladığı ...
 
Meksika’da Suriye zirvesi: Erdoğan Putin’le baş başa…
Meksika'da düzenlenen G-20 zirvesine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...
Türeli basın mensuplarının haklarını TBMM’ye taşıdı
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Yazıcıoğlu'nun ölümü Genelkurmay'a sorulacak
Muhsin Yazıcoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili BBP ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva