HABERLER>DÜNYADAN
2 Mayıs 2016 Pazartesi - 08:09

Obama’dan Clinton’a açık destek!

ABD Başkanı Barack Obama’dan, başkanlık seçimleri aday adaylığı için Demokrat Parti’den Vermont Senatörü Bernie Şanders, Cumhuriyetçi Parti’den de işadamı Donald Trump, Ohio Valisi John Kasich ve Teksas Senatörü Ted Cruz’a karşı yarışan Hillary Clinton’a açık destek geldi.

Obama’dan Clinton’a açık destek!

Bugüne kadar, hangi adayı destekleyeceğine ilişkin açıklama yapmaktan kaçınan Barack Obama, Beyaz Saray Muhabirlerinin geleneksel gala gecesinde yaptığı konuşmada oyunun rengini belli etti. Espri dolu bir konuşma yapan Obama, “Bu sahnede gelecek sene başka biri olacak. Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir” diyerek, kendisinden sonra Beyaz Saray’a ev sahipliği yapacak kişi için Hillary Clinton’ı işaret etti.

Siyaset, medya, sanat, eğlence ve iş dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı yemeğe, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti’den başkan aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Şanders ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde gibi isimler de katıldı.

ABD’de 8 Kasım 2016’da yapılacak başkanlık seçimleri için aday adaylığını kazanmak için her bir isme takılan Obama’nın, yemeğe katılmayan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından işadamı Donald Trump için, “Bu akşam burada olmamasından biraz incindim. Geçen yıl çok eğlenmiştik. Bu şaşırtıcı biraz, salon gazetecilerle, ünlülerle, kameralarla dolu ve o gelmiyor. Bu yemek Donald için çok mu sıradan Bu yemeğe katılmak yerine ne yapıyor olabilir ki Evde mi takılıyor, Angela’ya Almanya Başbakanı’na hakaret etmek için tweet mi atıyor” sözleri salondaki konukları kahkahaya boğdu. Beyaz Saray’da geçirdiği 8 yılın kendisini yaşlandırdığına da esprili bir dille değinen Obama, “Ama Michelle’e bakın, benim saçlar ağardı, onda hiç bir değişiklik” yok diye konuştu. Başkanlık görevinin bitmesinin ardından, küçük kızları Sasha’nın liseyi bitirmesine kadar başkent Washington’da yaşamayı sürdüreceklerini de dile getiren Obama, “Yaklaşık 6 ay sonra resmi olarak “topal ördek” olacağım. Kongre artık benim kararlarımı takmayacak.

Cumhuriyetçi liderler telefonlarıma çıkmayacak. Buna alışmak zaman alacak. Bununla nasıl baş edeceğim bilmiyorum. Kongre’deki Cumhuriyetçiler benim son görev yılımda yapamayacağım şeyler olduğunu söylüyor. Neyse ki bu yemek onlardan biri değil” salonda gülüşmelere yol açtı.

Gazetecilere, yaptıkları işin çok önemli, basın özgürlüğünün ABD’nin vazgeçmeyeceği en önemli ilkelerden biri olmayı sürdüreceğini belirten Obama, Beyaz Saray muhabirlerine teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda, “Söyleyebileceğim iki kelime daha var Obama kaçar” dedikten sonra iki parmağını dudaklarına götüren Obama, kürsüden aldığı mikrofonu havaya kaldırıp elinden yere bıraktı. Obama, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı. (dha)

 
İzmir’in büyük ilçesi 12 saat susuz kalacak
 
Büyük yangında 156 kişi tahliye edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü dağcının cesedi 16 yıl sonra bulundu
1999 yılında Himalayalar'a tırmanırken çığ altında kalarak hayatın kaybeden ...
'Vizesiz Avrupa'da kritik viraj: Son 48 saat
Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden (AB) en önemli beklentileri arasında yer ...
ABD Başkanı'ndan şaşırtan veda: Obama kaçar!
Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin geleneksel yemeğine başkan olarak ...
 
O ülkede büyük kriz: Parlamentoyu bastılar!
Irak'ta siyasi kriz boyut değiştirdi... Reuters haber ajansı, Irak'ta ...
Bağdat’da bomba yüklü araç patladı: 23 ölü
Irak'ta başkent Bağdat'ın doğusunda bulunan Nahravan bölgesinde bomba ...
İsrail Basını: Türkler geri döndü!
İsrail’in önemli yayın kuruluşlarından Haaretz’de Türk inşaat sektörünü ...
 
Havada ABD-Rusya gerilimi: Burun buruna!
ABD Savunma Bakanlığı, AA'ya yapılan açıklamada, Baltık Denizi'nde uluslararası ...
AB’den Türkiye için çok önemli vize kararı!
Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşması çerçevesinde Türk ...
Bu da oldu: IŞİD balık işine girdi!
Ellerindeki petrol bölgelerini kaybettikten sonra mali sıkıntılar çekmeye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva