HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2012 Perşembe - 14:24

‘O soruya’ ‘resmi’ yanıt: Özgüven’in cezası onandı mı?

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in Yargıtay’daki dosyası hakkında konuşan İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Resmi karar yok ama bana belediye başkanının dosyasının Yargıtay’da onandığı bilgisi geldi” dedi. Bu arada Yargıtay kararını açıkladı ama içerik ve uygulama konusu muamma…

‘O soruya’ ‘resmi’ yanıt: Özgüven’in cezası onandı mı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven’in 8,5 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davaların Yargıtay tarafından onandığı bilgisi ortalığı karıştırdı.

- İzmir’i karıştıran iddia: Özgüven’in hapis cezası onandı mı?...

Dava süreci ile ilgili başta Özgüven olmak üzere avukatlar tam bilgiye sahip olmadıklarını ifade ederken ilçedeki gergin bekleyiş sürüyor.
Ankara’dan süreç ile ilgili bilgi almaya çalışan Özgüven ve ekibi durumu analiz etmeye çalışırken ilçenin en yetkili ismi Mülki İdare Amiri Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’ndan açıklama geldi.

Süreci yakından takip ettiğini ve izlediğini belirten Karamehmetoğlu “Durumu öğrenir öğrenmez Bergama Cumhuriyet Savcılığı’na sordum. Böyle bir kararın olup olmadığının teyit edilmesini istedim. Savcılık dosya numaraları üzerinden işlemlere baktı. Bir karar bulunamadı. Kendilerine de Yagıtay’dan bir yazı ya da talimat gelmediğini, resmi bir kararın olmadığını söylediler. Son durum budur” dedi. Kaymakam Mehmetoğlu, resmi kararın Yargıtay’da alınmasının ardından Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında görünebileceğini fakat bunun olmadığını ifade etti. Belediye Başkanı Osman Özgüven ile görüşmediğini, kendisinin ilçede olmadığını anlatan Karamehmetoğlu “Şu anda resmi açıklama yok. Benim aldığım bilgiler Yargıtay’ın kararı onayladığı yönünde. Süreç bizim için önemli. Kaymakamlık olarak çalışma yapmamız gerekiyor. Yeni belediye başkanının atanması gibi bir görevimiz olacağı için resmi kararı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.






YARGITAY KARARINDA MUAMMA
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven için beklenen karar Yargıtay tarafından resmen açıklandı. Resmi internet sitesi üzerinden yapılabilen ‘online takip sistemi’ verilerine göre iki dosya için de farklı kararla çıktı. Özgüven’in “2012/ 4701” numaralı dosyası için önce ‘bozma’ sonra da ‘düzelterek onama’ kararı çıktı. Yine 2012/4696” numaralı dosyası için ise önce ‘onama’ sonra ‘düzelterek onama’ ardından da ‘bozma’ kararı verildi. Henüz dosyaların içeriği tam olarak netleşmezken Yargıtay’ın dosyada yer alan konulardan hangisini onayladığı ya da bozduğu tam olarak netleşmedi.
 
GEREKÇELİ KARAR YOK
Başkan Özgüven’in avukatı Muhittin Üstündağ, kendilerine Yargıtay’ın yerel mahkeme kararını düzelterek onayladığı yönünde bilgi geldiğini söyledi. Bu kararın suç vasfını ortadan kaldırıyor mu, kaldırmıyor mu bu konuda tam olarak bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Üstündağ “Dosyanın içeriğine bakmak lazım. Gerekçeli karar çıkmadan bu durum netleşmez. Başkan hakkında görevi ilhal bile olsa zaten bunlar dosyada ‘ihaleye fesat karıştırmak’ olarak aynı çatı altında toplanmıştı. Yargıtay, bunu ortadan kaldırıp ilhal kararı vermiş olabilir. Tabi ki bu benim yorumum. Şimdilik net karar yok” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkonsolos’tan Abdül Batur’a ziyaret
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, Narlıdere ...
Başkan Sındır’dan örgüte hizmet brifingi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 3.5 yılda yapılan ...
Boşnak gazilerden Tahir Şahin'e ziyaret
Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi'nin davetlisi olarak İzmir'e ...
 
Çiğli merhum Başkanı’nı andı…
Çiğli Belediyesi’nin üç yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut, ...
Başkan Kocaoğlu: Yeni yasaya hazırız ama…
ÇEV’in konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni ...
ESHOT'tan İzmir'e armağan: Ulaşım Müzesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kent kültürüne önemli ...
 
Güzelbahçe'de dijital devrim
Güzelbahçe Belediyesi'nin 40 yıllık arşivi yenilendi. Çoğu İmar Müdürlüğü'ne ...
Yekta Güngör Özden: Atatürk’ü savunmak zorundayız
Konak Belediyesi ve 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu’nun konuğu olan, ...
İzmir’de ulaşım artık daha pahalı: Zam Meclis’ten geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi artan benzin fiyatları, vergiler ve toplu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva