HABERLER>EGE
6 Temmuz 2015 Pazartesi - 19:33

O köyde dayanılmaz acı: Bir günde 15 cenaze

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, süt tankeriyle tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölen işçilerin tamamının cenazesi, Salihli'nin Çökelek Köyü'ne getirildi.

O köyde dayanılmaz acı: Bir günde 15 cenaze

Köy Meydanı'na kurulan taziye çadırında başsağlığı dilekleri kabul edildi. Mezarlıkta ölenler için yan yana 15 mezar kazıldı.

ACI GERÇEK: KİLOSU 1.5 LİRALIK ASMA YAPRAĞI İÇİN…

MANİSA'DA KATLİAM GİBİ KAZA: 15 İŞÇİ ÖLDÜ

 Köyün içinden peş peşe geçirilen cenazeler, törenin yapılacağı mezarlığa götürüldü. Cenaze araçlarından tabutların indirilmesiyle sabah saatlerinden beri metanetlerini korulayan işçi yakınları, gözyaşına boğuldu. Tabutların önceden hazırlanan masaların üzerine konulması üzerine, mezarlıktan ağıtlar yükseldi.
 


MANİSA PROTOKOLÜ AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Belçika'da olan MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü temsilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'li diğer Manisa milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız cenazeye katılarak acılı aileleri yalnız bırakmadı.
 
CENAZELER SIRAYLA TOPRAĞA VERİLDİ
Ölen 15 tarım işçisi için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırıldı. İlk üç kişinin cenaze namazlarını Manisa Müftüsü Nurullah Sadıç, diğerlerini başka din adamları kıldırdı. Erkeklerin yanı sıra kadınların da cenaze namazında saf tutup namaz kıldığı görüldü. Aileler namaz sonrası ölenlerin yan yana gömülmesini istediklerini söyleyip gözyaşı döktü. Namazın ardından herhangi bir karışıklık yaşanmaması için din görevlilerin gözetiminde sırayla cenazeler yakınlarınca taşındı. Ardından görevlilerin gözetiminde toprağa verildi. Bir cenazenin defin işlemi tamamlandıktan sonra bir diğeri defnedildi.



MHP'Lİ AKÇAY'DAN 'ÖLÜM YOLU' VURGUSU
MHP Manisa milletvekili Erkan Akçay, Gölmarmara'da 15 kişinin öldüğü Salihli-Gölmarmara-Akhisar Karayolu ile ilgili yazııl açıklama yaptı. Kazanın yaşandığı yolun 'Ölüm Yolu' olarak tabir edildiğine dikkati çeken Akçay, şunları söyledi:
                    
"Salihli-Gölmarmara-Akhisar Karayolu'nda son bir yıl içinde meydana gelen kazalarda 35'ten fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu yolun yapımına 1994 yılında başlanmıştır. Kalkınma Bakanlığı 2014 yılı Kamu Yatırımları Programına göre; proje değeri 105 milyon 538 bin lira olan 59 km'lik bu yol, 12.5 yıllık AKP iktidarları döneminde ise ödenek yetersizlikleri nedeniyle bitirilememiştir. Salihli-Gölmarmara- Akhisar yolundan her gün on binin üzerinde araç geçmektedir. Buradaki bölünmüş yol çalışması 1994 yılında başlamış olsa da 2013 yılında 2 milyon lira, 2014 yılında ise sadece 1 milyon lira kaynak aktarılmıştır. Projenin başlangıcından beri aktarılan kaynak ise 51 milyon liradır."
 
YEDİ SORU ÖNERGESİ VERDİ
Salihli-Gölmarmara-Akhisar yoluna ilişkin yedi soru önergesi verdiğini söyleyen MHP'li Akçay, "İlk önergemi 9 Ekim 2009'da dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a vermiştim. Binali Yıldırım önergeme verdiği cevabında 'Salihli-Gölmarmara-Akhisar yolunun 2012 yılında bitirileceğini' ifade etmişti. Son önergemi ise 9 Ocak 2015'te yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın cevaplaması istemiyle vermiştim. Yine 18 Nisan 2012'de genel kurulda yaptığım bir konuşmada bu yolu gündeme getirmiştim. Maalesef AKP hükümeti uyarılarımıza ve önergelerimize kulak asmamıştır. Bugün yine söylüyorum: Salihli-Gölmarmara- Akhisar yolundaki kazaların en önemli nedeni yolların bozuk olması ve yol çalışmalarının 20 yıldır bitirilememiş olmasıdır. AKP ise projenin tamamlanış tarihini sürekli uzatmaktadır. Bu durum vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesine neden olmaktadır. Hükümetin şu sorulara artık cevap vermesi gerekmektedir: Yapımına 1994 yılında başlanan ve 2002 yılında bitirilmesi öngörülen Salihli-Gölmarmara- Akhisar yolunun bitiş süresi neden sürekli uzatılmaktadır? 59 km'lik Salihli-Gölmarmara- Akhisar yolu 20 yıldır neden bitirilememiştir? 20 yılda 51 milyon 951 lira kaynak aktarılan Salihli-Gölmarmara- Akhisar yolu için 2015-2017 yılları arasında 53 milyon 587 bin lira kaynak aktarılması mümkün müdür?"
 
TUTUKLANDI
Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, tarım işçilerini taşıyan kamyonetle çarpışan tankerin hafif yaralanan ve kaza anında uyukladığı sanılan şoförü E.İ., sevk edildiği adliyede tutuklandı. (dha)

 
‘Terim sokak köpeklerine savaş açtı’ yazısı işinden etti!
 
Pekdaş’dan bakanlığa 'özel bütçe' çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonete akaryakıt tankeri çarptı: 3 yaralı
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde akaryakıt tankeri, yol çizgilerini yenileyen ...
Yürekleri dağlayan kaza: Anne ve 2 aylık bebeği…
Denizli’nin Sarayköy İlçesi'nde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, ...
Datça yeni başkanını seçti
Muğla’nın Datça İlçe Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan'ın istifası ...
 
Melda bebeğin ailesinden baklavalı teşekkür
Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesi'ndeki halk plajında annesi ...
Ege sularında 3 günde 516 kaçak!
Sahil Güvenlik Ege Komutanlığı'na bağlı botlar son üç günde Yunan adalarına ...
Hırsızlıkla suçlanınca kendini astı!
Aydın'da kaldığı otelde hırsızlıkla suçlanan 42 yaşındaki M.B., serbest ...
 
80'lik Şehri Nine'den 18 gündür haber yok
Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde ortadan kaybolan 80 yaşındaki Şehri Şahan'ı ...
Aydın'da korku filmi gibi kavga: Arkadaşını...
Aydın'da A.S., eşi ile ilişki kurduğunu öne sürdüğü arkadaşı R.B.'yi motorlu ...
Minik Abdil bataklıkta can verdi!
Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'nde, ıslah çalışmalarının yapıldığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva