HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Eylül 2016 Salı - 14:33

O ilçede kapatılan FETÖ okulu üniversite oluyor!

Kemalpaşa Belediyesi’nin İKÇÜ ile protokol yaparak belirlediği üniversite alanının yeri değişti. Belediye, kapatılan Yamanlar Eğitim Kurumu binasının üniversite olmasını isterken yer için yeni okul yapma sözü verildi. Kurumlar anlaşma sağlarken üniversite alanının planları da geri çekildi.

O ilçede kapatılan FETÖ okulu üniversite oluyor!

EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun üniversite arazisini tahsis ederek binaları da yapma sözü vererek ilçeye kazandırdığı üniversite alanının yeri değişti. Belediye ile Katip Çelebi Üniversitesi arasında imzalanan protokol töreninden sonra arazi için imar planı düzenlemeleri yapılmıştı. Belediyenin Torbalı yolu üzerinde ulaşım açısından sorunsuz bir bölgede belirlediği üniversite alanı geri çekildi.

Çiniliköy Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Kemalpaşa-Bel İmar Teknik ve Tur. Hiz. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. (KEMBEL)’ne ait olan alanın Yüksek Öğretim Alanı olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve İlave İmar Planı önerisi ile, 1/5000 ölçekli Plan doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı önerisi iptal edildi.

Söz konusu düzenleme, FETÖ-PDY kapsamındaki soruşturmalar sonrasında kapatılan Yamanlar Eğitim Kurumları’nın Kemalpaşa’da bulunan okulunun kapatılması nedeniyle gerçekleşti. Belediye, Yamanlar’a ait alanın üniversite olarak belirlenmesini valiliğe teklif olarak götürdü. Valilik de milli eğitimden aldığı rapor sonucu ilçede imam hatip olarak eğitim veren okulun fiziki koşullarının yetersiz olduğunu, imam hatibin Yamanlar’ın bulunduğu alana taşınacağını belirtti. Belediye ise bunun üzerine öğrencilerin bu yıl orada eğitim görmesi fikrine sıcak bakarken önümüzdeki yıl eğitim öğretim yılına kadar belediye bütçesinden 7 milyon TL kaynak aktararak yeni 32 derslikli bir imam hatip okulu yapma sözü verdi. Kurumların karşılıklı görüşmesinden olumlu karar çıkınca, daha önce belirlenen üniversite alanının olduğu yere de düğün salonu ve kongre merkezinin bulunacağı bir kompleks inşa edilmesi kararı alındı.



EĞİTİME BÜYÜK DESTEK 

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Yamanlar’a ait olan binanın bulunduğu okul ve bahçesinin hemen arkasında belediyemize ait araziler var. Burayı da tahsis ederek üniversite alanını 50 dönüme çıkartmış olacağız. Bu yıl geçici olarak imam hatip öğrencilerimiz taşındı fakat seneye burada olmayacaklar. Biz kendilerine yeni bir bina yapacağız. Yaklaşık belediye kasasından aktaracağımız para ve arazi tahsisi ile 50 milyon TL harcama yaparak ilçemize bir üniversite kazandırmış olacağız. Bu üniversite de Yamanlar’ın bulunduğu, şimdi imam hatip olarak kullanılan yerde inşa edilecek. Daha önce yapmayı planladığımız üniversite alanında ise İzmir’in de ihtiyacını karşılayacak bir kongre salonu inşa edeceğiz. Burada vatandaşlarımız düğünlerini, kapalı toplantılarını da yapabilecekler. Kemalpaşa’da sanayi-yerel yönetim işbirliği ile üniversitemizi kurup hayata geçirmeyi planlıyoruz. İhtiyaç duydukları eleman eksikliğini de buradan yetişecek öğrencilerden gidermelerini istiyoruz” dedi.  Başkan Uğurlu, üniversite alanı olarak belirlenen fakat kültür merkezi ve kongre salonunun yapılmasına karar verilen alanın imar planlarında konut alanı olmasına rağmen kullanmadıklarının da altını çizdi. 

 
Flaş gelişme: İnşaat devine kayyum atandı
 
Göztepe 16 yıl sonra zirvede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi'nden kapı kapı temizlik harekatı!
İzmir’in merkezinden geçen Yeşildere’nin daha temiz ve hijyenik olabilmesi ...
Narlıdere'nin vizyon projesinde son viraj!
Narlıdere’de yapımı devam eden Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nde ...
Ve Kınık köprüsüne kavuşuyor!
Yapımına başlanan 2 şerit ve 12 metre genişliğindeki köprüde son viraja ...
 
Buca Belediyesi personeli hayat kurtaracak
Buca Belediyesi’nin olası bir doğal afete karşı belediye personelini bilinçlendirmek ...
Bornova'da kültür turlarıyla tarihe yolculuk
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği kültür turlarına vatandaşlar yoğun ...
İzmir'de itfaiye haftasına renkli start
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İtfaiye Haftası etkinlik ...
 
Büyükşehir'den adım adım dönüşüm: Uzundere'de yeni hamle
Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi alanındaki vatandaşlar, yeni evleri tamamlanıncaya ...
Başkan'dan 'at yarışında ölüm'e yorum: Şoray da düştü Erdoğan da!
Kaklıç’ta düzenlenen geleneksel rahvan at yarışlarında ölüme biten korkunç ...
Karşıyaka'dan Ata'ya 'Ana toprağı'ndan armağan!
Ulu Önder Atatürk’ün en değerli emaneti Zübeyde Hanım’ın kabrinin bulunduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva