HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mart 2019 Perşembe - 13:22

O görüntü geçmişte kaldı: Grev kapıya dayandı

Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’nın örgütlü olduğu AK Partili Menderes Belediyesi’nde toplu sözleşme görüşmelerinden anlaşma çıkmadı. Başkan Bülent Soylu’nun, “yüzde 11’den fazla zam vermem” sözü karşısında sendika grev kararı aldı. Sendika Başkanı Metin Şanlı, “Kasasında parayla devir alınan belediye 5 yılda borçlu hale geldi. Biz, kasayı değil hakkımızı istiyoruz” dedi.

O görüntü geçmişte kaldı: Grev kapıya dayandı

EGEDESONSÖZ- Türk –İş Sendikası’na bağlı Belediye-İş Sendikası’nın uzun yıllardır örgütlü olduğu AK Partili Menderes Belediyesi’nde yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Sendika yönetimi ile masaya oturan Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun, “yüzde 11’den fazla zam veremem” sözü kabul edilmedi. Sendika, sözleşme imzalanmayınca konuyu uyuşmazlık nedeniyle arabulucuya götürdü. Buradan da sonuç elde edilemezse 15 günlük süre içinde belediye işçileri grev yaparak iş bırakacak.

Menderes Belediyesi’nde yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı, “Bizim özel olarak istediğimiz uçuk bir rakam yok. Kurumlarla yapılan toplu sözleşmede enflasyon oranı yüzde 20 olarak açıklandı. Biz de bu zammın verilmesini istiyoruz. Geçtiğimiz toplu sözleşmede oran yüzde 10 civarındaydı. Biz de yüzde 11’e tamam demiştik. Bu enflasyonu ne biz ne de belediye belirlemiyor. Sendika yönetimi olarak bir iki puan üzerinde orana razıyız. Fakat belediye başkanı bize ‘memurlara yüzde 11 verdim, işçiye de onu veririm’ dedi. Biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Menderes Belediyesi’nde kadrolu olan 77 işçi ile şirketlerden geçen 200 işçinin belediye iş sendikasında örgütlü olduğunu belirten Şanlı, “Belediye başkanı sonradan işe aldığı kendi dönemindeki işçileri Hak-İş Sendikası’na üye yaptı. Son olarak seçim öncesinde KHK ile geçen işçileri de buna dahil etti. Bir toplu sözleşme imzalamadı ama seçim öncesinde böyle bir algı oluşturdu. Biz, belediye kasasını değil hakkımızı istiyoruz. İşçinin, emekçinin hakkını kimseye veremeyiz. Siyasi parti ayrımı da belediye ayrımı da yapmıyoruz. Bugün bakıldığında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en çok personel çalıştıran şirketi İZELMAN’da bile verilen yüzde 22 zam oranı kabul edilmedi. Bizim önümüzde belediyeler ve örnekleri var. Başkanın verdiği yüzde 11’lik teklife onay vermeyeceğiz. Belediyede işler greve doğru gidiyor” dedi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun 2014’te göreve geldiğinde belediye kasasında artı para ile yönetimi devraldığını belirten Şanlı, “Şu anda borcun 120 milyon TL’ye kadar çıktığını söylüyorlar. Biz, işçinin hakkını, hukukunu savunmak için buradayız. Ve gereğini de yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 
Zafer Çika için İzmir'de son görev... Acı ve izdiham
 
Albayrak: Geçen hafta İzmir'deydim, durum felaket!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menderesli vatandaş 15 Mart 2019 Cuma 22:50

7.500 tl alan belediye çalışanı uçuk bir zam ıstiyor yani yağmurun altında dışarda süpürge yapan 2.200 tl aliyor. Bunu gormezden gelenler yetmiyor deyipte 10.000 tl olsun ıstiyor bizim doktorumuz polisimiz memurlar ve belediye başkanı bu kadar almasken yetmiyor diye girev yapıyorlar sorarım kakmı adaletmi neyin davası seçimden öncesi algı yaratmak çünkü hizmet yapılmasın istiyorlar menderese menderesliler karar sizin hak ediyorlarmi 10.000 tl maaş siz karar verin

Yorumu oyla      6      5  
Emekçi 15 Mart 2019 Cuma 12:58

İşçi iki yıllık zam alacak bilen bilmeyen yazıyor emekçiye verilen parayi söylüyor demiyorki artı parayla alınan belidiye 120 milyon borçlu bu para nerede diye düşünmüyor askeri ücret n den enflasyonu n altında demiyorum çünkü beyni yıkanmış insanların kusura bakmasın kimse

Yorumu oyla      4      8  
menderesli 15 Mart 2019 Cuma 10:09

Öncelikle bu işçilere verilen maaşlardan haberiniz var mı ? Peki bu işçilerin daha önceden maaşlarını bile doğru düzgün alamadığını peyder peyder aldığını ve yıllık izinden bile bihaber yaşadığını biliyormusunuz ? Son 4 yılda enflasyon oranından fazla zam yapılınca o zaman neden enflasyon farkı demediniz ? Ayıptır yazıktır günahtır.Seçime 15 gün kala bu tarz yaklaşımlar ne sendikaya ne de işçilere bir katkı sağlamaz.Hele hele içerdeki şirket personelinin 2200 tl aldığı ve işçilerin en düşüğünün 6000 tl aldığı bir ortamda işçilerin talebi doğrultusundaki zamla beraber en düşük maaşın 8000 tl olacağını gözden geçirin.Üstelik bu 77 kişiyi toplasanız 20 şirket personelinin yaptığı işi yapmıyordur.Bundan da emin olun.

Yorumu oyla      8      5  
Menderesli 15 Mart 2019 Cuma 07:31

Iscinin maaşını kısarken, kesin yandaş a verdiğini hiç kısmamıştır. Menderesten degil de Izmirin farkli yerlerinden getirip binlerce lira verdiği gereksizleri niye söylemiyorsun. Sabah - akşam maaşallah izbana katar katar servis çekiyorsunuz. Yazik zerre kadar menderese faydasi olmadi mevcut parklari sokuo yenisini yapti bu mu hizmet.

Yorumu oyla      4      11  
Menderes Vatandaşı 14 Mart 2019 Perşembe 17:02

Şimdi haberi ve yorumu yapmadan önce, bu kişilerin ne kadar maaş aldıklarını bilmek lazım. Bu adamlar %11 zammı kabul ettiklerinde, ciddi bir zam alacaklar. En düşük maaş alan 6.000 TL alıyor. 6.000 TL alan 8.000 TL mi alsın? 8.000 TL alan 10.000 TL mi alsın? Soruyorum size; asgari ücret Kaç TL ve bu kişiler ne kadar alıyorlar? O kadar kişilik iş mi yapıyorlar? Yaptıkları iş ne? Hak ediyorlar mı? Bunu kabul etmeyip, grev yapmak sana ekmek verene ihanet etmektir. Bülent Başkan göreve gelmeden önce pararnın P'sini göremeyenler şu anda ihanet peşindeler. Ne tesadüftür ki, tam da seçim öncesi. Amaçları ne? Maksatları ne? Sendikanın derdi, işçiyi korumak değil. Birileri ile anlaşma yapmışlar, çalışan personelleri de bu oyunun parçası yapıyorlar. Borç meselesine gelince, Bülent Başkan gelmeden önce Menderes neydi? Ne vardı? Şimdi ne oldu? Nasıl gelişti ona bakmak lazım? Yol çalışmaları, yapılan merkezler, evde sağlık hizmetleri, parklar, çocukların güvenlikleri için parklara yapılan kameralar, peyzaj çalışmaları, sokak hayvanlarının barınaklarına ve sokak hayvanlarına bakmak isteyen insanlara yapılan gıda yardımları, çöpten kafasını kaldıramayan veya evine uzak olan sokaklara çöp konteynerları, gençler için merkezler, kadınlar için toplanacakları mekanlar, Kültür derneklerine tahsis ve yardımlar ve vatandaşa yapılan her türlü yardımın paraları gökten gelmiyor. Daha önce hizmet yokken, hatta hizmetten haberdar dahi olmayan Menderes'e Bülent Başkan hizmet getirdi, yapılamaz denilenleri yaptı ve yapmaya devam ediyor. Yani ortada yapılan hizmet var. Bu şekilde ithamda bulunanları ve seçim öncesinde haddinden fazla zam isteyenleri Allah ıslah etsin.

Yorumu oyla      13      11  
.. 14 Mart 2019 Perşembe 16:10

KASADA PARA VARKEN, 5 YILDA BORÇLU HALE GELMİŞ.. ŞAŞIRDIK MI!! HAYIR TABİKİDE ÇÜNKÜ AKP BELEDİYECİLİĞİNİN KLASİK İŞLERİ. PEKİ YAPILANLAR NE HİÇ BİRŞEY BÜYÜKŞEHİR OLMASA DAHA DA VAHİM DURUM.. ŞİMDİDE EMEKÇİ İŞÇİLERİN HAKKINI VERMİYOR, %11 NEDİR YAA, ENFLASYON NE FARKINDA MI BU KİŞİ. ŞAŞMAMAK LAZIM ALMAYA GELİNCE KEPÇEYLE (DOZER KEPÇESİ :) ) VERMEYE GELİNCE ÇAY KAŞIĞI..

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İnce'den '14 Mart' buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa ...
Bilim Kahramanları’nın ‘uluslar arası’ sevinci
Dünyanın en büyük çocuk ve gençlik organizasyonlarından biri olan, ülkemizde ...
Dr. Bülent Zeren Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’nin en önemli spor hekimlerinden biri olan, ...
 
Başkan Selvitopu’ndan tekstil işçilerine ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı, aynı zamanda CHP Karabağlar Belediye Başkan ...
Başkan Bakıcı  muhtarlarla buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı muhtarlarla bir araya geldi. ...
Sepil’den Başkan Atila’ya Stat teşekkürü
Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetim kurulu üyeleri, Bornova ...
 
Çiğli'de 5 açılış birden
Çiğli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 4 park ve semt evinin açılışı ...
Küresel ısınmaya önlem: İzmir’in 2050 planı hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi, değişen iklim koşullarına karşı bir "eylem ...
İzmir’de seçime günler kala aday gösterilmeyen o başkana borçlanma yetkisi mi verilecek?
Selçuk Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Zeynel Bakıcı’ya 3 milyon 400 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva