HABERLER>GÜNCEL
3 Eylül 2020 Perşembe - 13:17

O DEAŞ'lının planları ortaya çıktı!

Adana'da yakalanan ve götürüldüğü İstanbul'da tutuklanarak cezaevine konulan terör örgütü DEAŞ’ın sözde 'Türkiye emiri' Mahmut Özden'in Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile birlikte daha önce de kritik bölgelerde terör eylemleri planladığı ortaya çıktı. Daha önce Suriye ve Irak'a hava operasyonlarının düzenlendiği İncirlik Hava Üssü'ne bombalı saldırı hazırlığı içinde olduğu, bu amaçla keşif de yaptıkları ortaya çıkınca örgüt üyeleriyle gözaltına alınan Mahmut Özden'in (48), tutuklanmasının ardından oğlu Hamza Özden'in sözde 'Türkiye emiri' görevini yürüttüğü kaydedildi.

O DEAŞ lının planları ortaya çıktı!

Terör örgütü DEAŞ'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile bazı dernek, kuruluş ve kişilere yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönünde elde edilen istihbari bilgiler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı. Bu kapsamda örgüt üyesi Hüseyin Sağır, AK-47 marka uzun namlulu silah ve 5 şarjör ile İstanbul'da yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece 18 Ağustos'ta tutuklanan Hüseyin Sağır'a eylem talimatı verdiği değerlendiren ve DEAŞ adına çatışma bölgelerinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, üst düzey örgüt mensuplarından şifreli mesaj programları aracılığıyla aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki stratejik yerlere, siyaset ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine eden DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden, 20 Ağustos’ta Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi'nde gözaltına alındı. Özden, 31 Ağustos'ta sevk edildiği adliyede tutuklandı.

ÇOK SAYIDA DÖKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Sözde terör örgütü emiri Mahmut Özden'in yakalandığı evde yapılan aramada, çok sayıda döküman ele geçirildi. Dökümünlarda, patlayıcı ve silahların kimlere teslim edileceği, grupların kimlerle hareket edeceği, krokiler, veriler ile haritalar ele geçirildiği bildirildi. Evdeki iki bilgisayarda ise Irak ve Suriye’den talimat aldığı, ünlü siyasetçileri kaçırma planları olduğu öne sürüldü. 

OĞLU GÖREVİNİ DEVRALMIŞ

Gözaltına alınan Mahmut Özden'in emniyet güçleri tarafından İstanbul'a gönderilmesiyle oğlu Hamza Özden'in babasının sözde Türkiye emiri görevini devraldığı kaydedildi. Adana polisinin yaptığı operasyonla Hamza Özden'in de aralarında bulunduğu 5 şüpheli yakalandı. Mahmut Özden'in oğlu Hamza Özden ile örgüt üyesi olduğu saptanan şüpheliler İstanbul'a gönderildi.

KRİTİK YERLERİ HEDEFİNE KOYMUŞ

DEAŞ'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile bazı dernek, kuruluş ve kişilere yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu istihbaratı üzerine genişletilen operasyonlarda yakalanan sözde emir Mahmut Özden'in daha önceki yıllarda da kritik bölgeleri hedefine koyduğu ortaya çıktı. 2015 yılından bu yana Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü üyesi olmak, anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs, terör örgütü adına haraç toplamak, bekçilere saldırı hazırlığı gibi birçok gerekçeyle 10 kez gözaltına alınan Özden'in, en son DEAŞ adına Suriyeli fırın işletmecilerinden haraç almaktan 2019’un Temmuz ayında gözaltına alındığı ve tutuklandığı, ikinci mahkemede aralık ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı öğrenildi. Özden'in, 22 Haziran 2017'de ise Yeşilyurt Mahallesi'nde düzenlenen hücre evi operasyonunda gözaltına alınan 11 kişiyle o dönem örgüte karşı Suriye ve Irak'a hava operasyonlarının düzenlendiği İncirlik Hava Üssü'ne, bombalı saldırı hazırlığı içinde oldukları, bu amaçla keşif de yaptıkları ortaya çıkmıştı.

KIZINI ALINCA VURDURMUŞ

15 Nisan'da Yeşilbağlar Mahallesi'nde iki bacağından vurulan H.K.'nın, Mahmut Özden'in bir akrabasıyla kızını evlendirdiği, DEAŞ adına faaliyet gösterdiklerini öğrenip, kızını geri alınca sözde emirin talimatıyla Mücahit K.'nin bacaklarına ateş açıp, yaraladığı da ortaya çıktı. Mahmut Özden ile Mücahit K.'nın H.K.'nın şikayeti üzerine bu olayda da tutuksuz yargılandığı kaydedildi. 

GAZETECİLERE ÖPÜCÜK ATMIŞTI

Terör Örgütü DEAŞ'ın Adana emiri olduğu gerekçesiyle 22 Haziran 2017 yılında gözaltına alınan Mahmut Özden'in, sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilere öpücük attığı ortaya çıktı. Terör örgütüne kazandırdığı her kişi için DEAŞ’tan daha önce 7 bin dolar aldığı öne sürülen Özden’in, son dönemde de kişi başına 2 bin dolar aldığı iddia edilmişti. Özden'in imamlık dışında, kadı görevi de üstlendiği, çeşitli nedenlerden dolayı anlaşamayan tarafların sorunlarını çözdüğü saptanmıştı.(DHA)

 
23 yıl hapisle aranıyordu... Kuşadası'nda yakalandı
 
Süt Kuzusu projesi Bergama, Kınık ve Dikili ile buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jet ski'li teröristlerden komik ifade!
İzmir’in Çeşme ilçesinde, jet ski ile Yunanistan’a bağlı Sakız Adası’na ...
YÖK'ten karantinadaki öğrencilere kayıt hakkı!
YÖK, Covid-19 hastası ve karantinada olan üniversite öğrencilerine kayıt ...
81 ilde koronavirüs denetimi yapılacak!
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, ...
 
Keloğlan kitabı 'muzır ve müstehcen' yayın ilan edildi
Duran Yılmaz tarafından yazılan "Keloğlan Ak Ülke" isimli kitap Aile, ...
Halkapınar'ı baştan yaratacak işbirliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel ...
İzmir'den Tarsus'a 57 yaban hayvanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda yaşayan 57 yaban hayvanı, ...
 
ALES sonuçları açıklandı
16 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü ...
Huzurevlerinde virüs tedbirleri uzatıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, resmi ve özel huzurevlerinde ...
Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
İzmir'in Beydağ ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenle kutlandı. 
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva