HABERLER>GÜNCEL
18 Mart 2016 Cuma - 08:20

O bomba Ankara'ya bir valizde otobüsle gelmiş!

Ankara Kızılay'da geçtiğimiz pazar günü 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan bombanın, bir kurye tarafından valiz içinde ve otobüsle Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirildiği belirtiliyor.

O bomba Ankara ya bir valizde otobüsle gelmiş!

Kızılay’ı kana bulayan bombayı Şanlıurfa’dan Ankara’ya taşıyan M.V.D. gözaltında. M.V.D.’nin Emniyet'teki ifadesinde “Vahit A. bana Şanlıurfa’da siyah bir çanta vermişti. 10 Mart günü arayarak malzemeleri getirmemi söyledi. Aynı gün otobüsle Ankara’ya yola çıktım. Ertesi sabah AŞTİ’ye ulaştığımda beni Seher Çağla Demir ile Vahit karşıladı” dediği öğrenildi.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre M.V.D., ifadesinde özetle şunları anlattı:

‘SİLAH VAR’ DEDİĞİ ÇANTAYI GÖMDÜK“
11 Mart 2016 tarihinden 8-9 gün kadar önce Vahit A. ile görüştük. Birlikte Şanlıurfa DSİ Barajı yakınlarında bir noktaya gittik. Burada Vahit A., bana siyah renkli spor bir çanta verdi. Çantanın içerisinde ne olduğunu sorduğumda biri 5, diğeri yaklaşık 10 kg’lık iki adet plastik kap olduğunu, bu kaplardan birisinin içinde isot biberi, diğerinde ise biber salçası olduğunu ve ayrıca isotların içerisinde bir tabanca olduğunu belirtti. Çantayı Vahit A. ile birlikte Urfa Polis Okulu Kanal Yolu yakınında bir yere gömerek sakladık. Vahit halen devam eden mahkemeleri ve düşmanları olduğu için silah edindiğini söyledi. Bu tarihlere denk gelen bir günde Vahit, beni Seher Çağla Demir ile tanıştırdı. Seher ile sözlü veya nişanlı olarak birlikte olduklarını, Seher’in ailesinden ayrı olduğunu ve kendisini aradıklarını, babasının tehlikeli olabileceğini söyledi.

SEHER, VAHİT'İN KARDEŞİNİN EVİNDE KALDI
25 Şubat 2016 (beyanlarına göre Ankara’ya gelmeden iki hafta kadar önce perşembe günü) günü Vahit Şanlıurfa’dan yalnız başına Ankara’ya döndü. Seher Çağla Demir tahminen U.A.’nın (Vahit A.’nın kardeşi) evinde kaldı. Vahit, Ankara’ya gelmeden önce bana 100 TL verdi. 27 Şubat 2016 günü Vahit, beni kullanmakta olduğum cep telefonundan arayarak, Seher Çağla Demir için Ankara’ya otobüs bileti almamı istedi. Pazar günü saat 21.00’e bilet aldım ve Seher Çağla Demir’e U.A.’nın evinde teslim ettim.

'KENDİ TELEFONU YOKTU, BİR ÇOCUĞUN TELEFONUNDAN ARADI'
Bombalı saldırı eyleminde kullanılan aracın satın alınması sürecinden bilgim var. Vahit, aracı almadan bir gün öncesinde S. ismi ile bildiğim, yüzünü hiç görmediğim kişiyle bir telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmeyi kendisinin telefonu olmadığı için 11-12 yaşlarında A. isimli bir çocuğun telefonu üzerinden yaptı. Eylemde kullanılan aracın parasını S. olarak tanıdığım şahıs Vahit A.’ya vermiş olabilir. Aracı almadan bir gün öncesinde Vahit, küçük bir kâğıt parçasına S.’ye ait telefon numarasını yazarak bana verdi. 5 Şubat 2016 tarihinde Vahit, Şanlıurfa’da bulunduğu gün yanına telefonu almadan Suruç ilçesine gitti, birkaç gün sonra geldi.

'ÇANTANIN İÇİNDEKİLERE BAKARSAN...'
Ankara’ya gelmeden bir gün öncesinde yani 10 Mart günü Vahit beni telefonla arayarak malzemeleri getirmemi söyledi. Aynı gün otobüsle Ankara’ya gelmek amacıyla yola çıktım. Bindiğim otobüste tanıştığım bir şahsın telefonu ile Vahit’i aradım ve görüştüm. Ertesi gün sabah saatlerinde AŞTİ’ye ulaştım.

AŞTİ’ye ulaştığımda Seher Çağla Demir ile Vahit beni karşıladı. Vahit, Seher Çağla Demir’i nişanlısı olarak tanıttı. Aynı gün çantayı Vahit’e teslim ettim ve tekrar otobüsle Şanlıurfa’ya döndüm. Çanta içinde bomba olduğunu kesinlikle bilmiyordum. Vahit A.’nın, ‘çantanın içindekine bakarsan senin için de sıkıntılı olur’ şeklinde tehdit içerikli söylemlerde bulunması nedeniyle çantanın içinde ne olduğunu kesinlikle görmedim.”

 
Anne konuştu: Oğlum kesinlikle bombacı değil!
 
Tatari’nin resimleri Karabağlar’da yaşayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne konuştu: Oğlum kesinlikle bombacı değil!
Kızılay'daki terör saldırısında ikinci canlı bomba olduğu ileri sürülen ...
Ankara katliamı öncesi sevgili pozu!
Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in, olayın ...
İzmir’deki Lice davasında tutuklama talebine ret!
İzmir’de görülen Lice davasında Eşref Hatipoğlu'nun tutuklanma istemini ...
 
O 2 kadına intihara teşvikten 10 yıl hapis istemi!
Boğaziçi Köprüsü’nde intihar eden Erol Çetin'e, korkuluklardan inmek üzereyken ...
İzmir’in o ilçesinde ‘bomba süslü’ çanta paniği!
İzmir’in Ödemiş İlçesi'ndeki bir çöp konteynerlerinin yanına bırakılan ...
İzmir Valiliği’nden flaş Nevruz kararı!
İzmir’de, 20 Mart Pazar günü yapılmak istenen nevruz kutlamalarına, gününün ...
 
Canlı bombayı annesine ‘sevgilim’ diye tanıtmış!
İkinci bombacı olarak şüphelenilen Özgür Ünsal'ın, canlı bomba olduğu ...
O davada şok iddia: 3 bakan öldürülecekti!
Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Uzun, Dink davası sanığı polislerin ...
İzmir’de gurur ve hüzün aynı karede!
Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği, huzur ve güveni ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva