HABERLER>EGE
4 Mart 2012 Pazar - 10:16

O artık bir 'Efsane', kızı için 78 kilo verdi

Muğla'nın Milas ilçesinde, 134 kilo ağırlığındaki Efsane Gürsel (26), tüp mide tedavisiyle 18 ay içinde 78 kilo vererek 56 kiloya düştü.

O artık bir  Efsane , kızı için 78 kilo verdi

MUĞLA - Anaokuluna başlayacak 4 yaşındaki kızı Anka ile dalga geçmesinler diye zayıflayan ve iki dirhem bir çekirdek olan Gürsel, "Anneme, 'Senin şişman bir kızın vardı, şimdi nerede' diye soranlar oluyor. Gerçeği öğrenince şoke oluyorlar" diyerek efsaneleşen değişimini anlattı.
 
'DALGA GEÇERLERDİ'
Gençlik yıllarından itibaren kilo almaya başlayan Efsane Gürsel, 18 ay önce 134 kilograma kadar ulaştı. Aşırı kiloları nedeniyle iş bulamayan Gürsel, 134 kilograma vurduğunda evden dahi çıkamamaya başladı. Kendi işlerini yapmakta dahi zorlanan Gürsel'in hayatı aşırı kiloları nedeniyle kabusa dönmüştü.

Üzerine giyecek bulmak için İstanbul'da battal beden elbise üreten bir firmadan yardım alan Gürsel, 4 yaşına basan kızı Anka anaokuluna başlayacağı için aşırı kiloları iyiden iyiye uykularını kaçırmaya başlamıştı. Çocukların şişmanlık konusunda acımasız olduğunu, kiloları nedeniyle arkadaşlarının Anka ile dalga geçeceğini, bu durumun da kızının psikolojisini olumsuz etkileyeceğini düşünen Efsane Gürsel, zayıflamak için çare aramaya başladı. Cerrahi yöntemle zayıflamayı düşünen Efsane Hanım, yaptığı araştırmanın ardından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Tekin ile irtibata geçti. Tekin'in bir çok obez hastasına tüp mide (Sleeve Gastrektomi) yöntemi uyguladığını ve olumlu sonuç aldığını gören Efsane Gürsel, bu yöntemle midesini küçültme kararı aldı.

Gürsel, 2010 yılının Eylül ayında Denizli PAÜ'de operasyon geçirdi. Operasyona girdiğinde 134 kilogram olan Efsane Gürsel, doktorunun tavsiyelerine harfiyen uydu. 18 ay sonra ise 78 kilo verip mankenleri aratmayacak vücut ölçüsüne ulaştı.
 
'BİR DÜNYA OLMUŞUM'
56 kiloya kadar düşmeyi başaran Efsane Gürsel, herkesi şaşkına çevirdi. Öyle ki yakınları bile Gürsel'i tanımakta zorlandı. 134 kilogram iken nefes dahi almakta sıkıntı çektiğini söyleyen Gürsel, "Ne bulursam onu giyiyordum. Kıyafet seçecek durumum yoktu. Kendimi şişman olarak görmüyordum. Sanırım beynim bunu algılamıyordu. Hatta bir gün 64 beden kıyafet bulamadığım için giysilerimi kendim dikmeye karar verdim. Kumaşı kesmeye başladım. Bir baktım kumaş, kes kes bitmiyor. O an nasıl olduğumun farkına vardım. Bir dünya olmuşum" diye konuştu.
 
'ŞOKE OLDULAR'
Daha sonra ameliyat olmaya karar verdiğini aktaran Gürsel, "25 yıl yedim bundan sonra yemeyeyim diye düşündüm. Sonrasında PAÜ ile irtibata geçtim. Tüp mide ameliyatında korkulacak bir durum olmadığını öğrendim. Doktor kontrolünde kilo vermeye başladım. 38 bedene kadar düştüm. Hem fiziki hem de ruhsal anlamda rahatladım. Artık daha sağlıklı bir hayat sürüyorum. Herşeyi yiyebiliyorum ama ölçüsünde" dedi.

Kilo verdikten sonra hayatında çok şeyin değiştiğini belirten Efsane Gürsel, "Önceden sokağa bile çıkamıyordum. Şimdi rahatlıkla gezebiliyorum. Hatta annemle gezerken bazı tanıdıklarımız, 'Senin şişman bir kızın vardı, şimdi nerede?' diye soruyorlar. Annem beni gösterince şoke oluyorlar" diye konuştu.
 
'HAYALİMDEKİ PASTANEYİ ARTIK RAHATÇA AÇACAĞIM'
Gürsel, aşırı kiloları nedeniyle iş bulamadığını, o günlerde pastane açmayı düşündüğünü anlatırken, "Çok kilolu olunca pastane de açamadım. Görenlerin, 'pastanede yemiş yemiş bu hale gelmiş' demesinden çekindim. Ancak şimdi zayıfladım ve hayalimdeki pastaneyi açmayı düşünüyorum" dedi.
 
'O ARTIK BİR EFSANE'
PAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Tekin ise "Morbid Obezite" hastası Efsane Gürsel'in uygulanan tüp mide yöntemi ile sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Efsane son hali ile hastalarım içinde bir efsaneye dönüştü. Tüm hastalarım onu konuşup son haline şaşkınlıkla bakıyor. Bu ameliyatlar obez hastaları üzerindeki en etkili yöntem. Efsane'nin hem sağlığı düzeldi, hem üretken oldu, hem de istediği fiziğe kavuştu" diye konuştu.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaşlı eski futbolcu toprağa verildi
ABD'de arkadaşlarıyla maç yaparken kalp krizinden yaşamını yitiren Beşiktaşlı ...
Ordinaryüsü Lefter için kulaç attılar
Türkiye'de sadece Muğla'nın Datça İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Açık ...
Uşak'ta feci kaza: 1 ölü!
Uşak'ta seyir halindeki bir TIR'a arkadan çarpan cipin sürücüsü 53 yaşındaki ...
 
Sosyal paylaşım sitesi ile gelen dolandırıcılık!
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Genel ...
Ege’de, EXPO İzmir için kalkınma zirvesi
Balıkesir’de düzenlenen toplantıda bir araya gelen 4 kalkınma ajansının ...
472'nci Mesir Festivali'nin hazırlıkları tamam
Manisa'da düzenlenecek 472'nci Uluslararası Mesir Festivali'nde Kenan ...
 
Marmaris Körfezi'ndeki kirlilik turizmi bitirebilir
Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölüm ...
Öldürdüğü kadını, yakmaya çalışmış
Kuşadası’nda 3 yıldır gizli ilişki yaşadığı evli 1 çocuk annesi Rabia ...
Balıkesir'de iki kardeş 15 gündür kayıp
Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde askerden gelen 22 yaşındaki Cihan Biçem, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva