HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ocak 2014 Cuma - 19:17

Nizamettin Bedir’in adı Narlıdere’de yaşayacak

Narlıdere Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düşerek, 28 Nisan 2013 tarihinde kaybettiğimiz gazeteci Nizamettin Bedir’in anısını yaşatmak için düzenlediği parkın açılışı Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerçekleştirdi

Nizamettin Bedir’in adı Narlıdere’de yaşayacak

İZMİR - Narlıdere Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde, Narlı Mahallesinde 1935 metrekarelik bir alana sahip olan gazeteci Nizamettin Parkı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Türmen, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, CHP Parti meclisi üyesi Hüseyin Saygılı, CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık, CHP Berrin Gürçay Dilekçi, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl yöneticileri, CHP ilçe yöneticileri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, Nizamettin Bedir'in eşi Nuran ve kızı Gizem Bedir, gazeteci ve Belediye’den mesai arkadaşları ile Narlıdereli vatandaşlar katıldı.


 
“ONU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM”
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Nizamettin Bedir parkı açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Nizamettin anlatmak benim için çok zor. 1999 seçimlerinde yollarımız birleşti ve hayat 28 Nisan 2013 tarihine kadar hep birlikteydik. Bizim aramızdaki ilişki Belediye başkanı ve basın danışmanı olarak değil, abi-kardeş olarak devam etti. 2009 seçimlerinden dinlenmek ve hayalini yaşamak için Karaburun taşındı. Karaburun idealiydi ve o amansız hastalığın Nizamettin’i aramızdan aldığı tarihe kadar istediği hayatı yaşadı, yazılarını yazdı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve Nizamettin’in ailesi ile bir araya geldik. Çocukları çok sevdiği için onun adını bu parkta yaşatılmasını uygun olacağını düşündük ve meclis üyelerimizin de destekleri ile bugün bu açılışı gerçekleştiriyoruz. Nur içinde, ışıklar içinde yatsın. Onu hiçbir zaman unutmayacağım. Üzerimde çok emeği var. Bundan sonrada Narlıdere’de aramızda adına düzenlenen bu parkta çocukların yanında yaşamaya devam edecek” dedi.
 


“ÇOK ÖZLÜYORUM”
Gazeteci Nizamettin Bedir parkının açılış töreninde ailesi adına bir konuşma yapan Gizem Bedir, “Hayatımın en anlamlı günü bugün. İnsan bıraktıkları ile yaşarmış, bunu bir kez daha gösterdi bize. Hem çok özlüyorum onu, hüzünlüyüm, hem de babam adına düzenlenen böyle bir günü görmekten çok mutluyum. Çok şanslıyım çünkü iyi ki böyle bir babanın kızıyım. Hayatta en çok arkadaşlığa önem vermiştir ve etrafında birçok vefalı arkadaşı var. Bu kadar önem vermesinin sebebini şu an daha iyi anlıyorum. Başta ailemden biri olarak gördüğüm ve bu güzelliği bize yaşatan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a, Belediye meclis üyelerine, babamın mesai arkadaşlarına, Milletvekillerimize, bizi hiç yalnız bırakmayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel’e, bugün buraya gelen herkese ama herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 “İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEDİ”
 Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel de şunları söyledi:
 
“Nizamettin, gazeteciliği ilkelerine bağlı olarak yapan. Para kazanmak uğruna ilkelerinden ödün vermeyen çok kıymetli bir kardeşimizdi. Bugün 10 Ocak Gazeteciler Günü. Gazeteciler için bir bayram gibi kutlanması gerekirken bizler bugünü Mücadele günü olarak anıyor, yaşıyoruz. Abdül Batur’a teşekkür ediyorum. Elbette mesleğini gereği gibi yapan insanlar onurlandırılmalı, yöneticiler ve medya patronları sayesinde bugün çalışamayan gazeteciler günü oldu.  Bu düzen bitecek ve başı dik onurlu ve namuslu gazeteciler kazanacak. Nizamettin Bedir adına buraya katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.
 
NARLIDERE İÇİN PROJELER YOLDA
Parkın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “22 Kasım'da Paris'te EXPO faaliyetindeyken, belediyeyi bastılar. İlk uçağa binip döndük. Çok da önemli bir şey vardı. EXPO sunumu yapılacaktı, ama yok öyle bir şey. Adalete teslim olacaksın” dedi.
 
Adaletin önemi üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Aç kalabilirsiniz, susuz kalabilirsiniz, yaşarsınız. Ama adaletsiz asla yaşayamazsınız. Adalet herkese lazımdır" dedi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Adaletle oynarsan o dönüp dolaşacaktır. Ülkede onun polisi - bunun polisi olmaz. Onun savcısı - bunun savcısı olmaz. Onun hakimi - bunun hakimi olmaz. Paralel devlet olmaz. Türkiye devletinin polisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin savcısı vardır, adı Cumhuriyet savcısıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin hakimi vardır. Devletin başbakanı, reis-i cumhuru vardır, belediye başkanı vardır. Bunlar siyasi görünse de devlet kurumlarının başıdır. Önce devlet gelir. Anadolu insanı boşuna 'devlet başa kuzgun leşe' dememiş. Evet, şimdi devlet başa zamanıdır. Devleti yeniden tesis etme zamanıdır. Devleti temizleme zamanıdır, temiz eller zamanıdır. Bunu siyasetçi yapmak zorundadır. Siyasetçi önder olmak zorundadır. Siyasetçi yapamıyorsa halk yapacaktır, halktan büyük güç yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin her şeyinden sorumlu olan, geleceğinden de sorumlu olan 76 milyon bu ülkenin vatandaşıdır. Biz, ağalara, paşalara, şunlara, bunlara çıkar ilişkilerine, adama-şalgama dayanmıyoruz. Biz halkımıza dayanıyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle çalışıyoruz, ondan aldığımız güçle üretiyoruz. Biz rantların hesabını yapmıyoruz, biz vatandaşımızın yerelde kalkınmayla lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek için çalışıyoruz, kamu alanlarımızı korumak için çalışıyoruz.”
 
NARLIDERE’DE NARLIDERELİLER İLE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK
Parkın açılış törenine telefon ile bağlanarak mesajlarını ileten CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Lütfen beni aranızda sayınız. Bugün çalışan gazeteciler günü fakat daha çok işsiz gazeteciler var. Çalışandan daha çok cezaevinde gazeteciler. Nizamettin amansız bir hastalıkla boğuşmasına rağmen Silivri’de bizleri ziyaret ederek bizlere güç ve moral verdi. Maalesef kendisini kaybettik ve bugün adını taşıyan parkı açılıyor. Nizamettin bizim gönüllerimizde ve bu park ile Narlıdere’de Narlıdereliler ile yaşamaya devam edecek” dedi.
 
“ÇOK ERKEN KAYBETMENİN ACISINI YAŞIYORUZ”
Parkın açılışında bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Bir çok arkadaşımız gibi yaşamayı en çok hak eden arkadaşımız Nizamettin Bedir’i çok erken kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Nizamettin’in Karaburun’u sevmesi ile Tuncer Kurtiz’in Çamlıbel’i sevmesinin arasında aynı duygunun, aynı düşüncenin olduğunu gördüm. Kurtiz zeytin ağacının çok severdi. Çünkü dünyanın mazlum, insanları gibi, Türkiye’nin yoksul insanları gibi kendilerine hiçbir şey verilmese de üretmeye devam ederdi. Zeytin ağacını sevmek aslında insanı sevmektir. Bugün Nizamettin adına açılan bir parkta beraberiz. Bu beraberlik her şeyin üstünde ve Nizamettin parkı ve onun onurlu kişiliğini yaşatmak için burada söz veriyoruz” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu’ndan ikinci ‘adam-şalgam’ çıkışı!
Narlıdere'de Gazeteci Nizamettin Bedir Parkı'nın açılışına katılan İzmir ...
Karabağlar’da renkli Abdallar şöleni
Karabağlar Belediyesi ile Anadolu Erenleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma ...
Karaburun mis gibi nergis kokuyor
Doğanın tüm cömertliğini olanca güzelliğiyle sergilediği Karaburun'da, ...
 
Gönenç’ten miniklerle buluştu: Yeni projeler yolda
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü’nün ...
Karşıyaka’dan Kurtiz’e vefa: ‘Direniyoruz Usta!’
Türk Tiyatro ve Sineması’nın geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden usta ...
Oğuz’dan 10 Ocak mesajı: Tablo içimizi acıtıyor
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Güçlü bir demokrasi ve özgür ...
 
'Yunan Ordusu Anadolu'da' sergisi Kuşadası'nda
Yunan Ordusu Anadolu’da sergisi Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi’nde açılıyor. ...
Başkan Sındır esnafın yanında
İşyeri çalışma saatlerinin düzenlenmesinden, ruhsat almada sağlanan kolaylıklara ...
Başkan İnce'den doğalgaz ziyareti: Güzelbahçe bekliyor
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmirgaz Genel Müdürü Hamdi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva