HABERLER>MAGAZİN
9 Mart 2017 Perşembe - 11:51

Nicole Kidman'a Çanakkale'den davet

Hollywood sinemasının Oscar ödüllü ünlü oyuncusu Nicole Kidman'ın, Türk turizminin tanıtımı amacıyla yaptığı açıklamalarda ön plana çıkardığı Gelibolu vurgusu, Çanakkale'de ve tarihi yarımadada karşılık buldu.

Nicole Kidman a Çanakkale den davet

Hollywood sinemasının Oscar ödüllü ünlü oyuncusu Nicole Kidman'ın, Türk turizminin tanıtımı amacıyla yaptığı açıklamalarda ön plana çıkardığı Gelibolu vurgusu, Çanakkale'de ve tarihi yarımadada karşılık buldu.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerden, "Türkiye'de nerede tatil yapmak istersiniz?" sorusuna Kidman'ın, "Ortak bir tarihi paylaşıyoruz, o yüzden ben en çok Gelibolu'yu görmek istiyorum" yanıtını verdiğini öğrendiklerini söyledi.

Gelibolu'nun değerinin gün geçtikçe arttığını ifade eden Özacar, şöyle konuştu:

"Tarihteki ağırlığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Kidman'ın ortak tarih vurgusu önemli. Bu çok güzel gurur verici bir değerlendirme. Bizler o bölgede yaşanan acıları ama daha sonrasında oluşan dostlukları asla unutmuyoruz. Diliyoruz ki orada gelişen dostluk anlayışı tüm dünyaya yayılsın. Bu konuda kim biraz elini uzatırsa biz bunu bir gurur vesilesi olarak görürüz. Nicole Kidman'ı Gelibolu'da görmekten çok büyük mutluluk duyarız. İnşallah en kısa sürede resmi davet mektubu göndereceğiz."

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Genel Sekreteri ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ise ünlü oyuncu Kidman'ın açıklamalarının Türk turizmine katkı sağlayacağını belirtti.

Bu haberleri gördüklerinde gerek kent, gerekse ülke turizmi adına mutluluk duyduklarını dile getiren Çelik, Kidman'ın Avustralyalı olduğunu ve bu ülke ile 102 yıl öncesine dayanan ilişkilerin bulunduğunu hatırlattı.

"Bir haykırıştır"
Kidman'ın "Gelibolu'yu görmek istiyorum" açıklamasının önemli olduğuna işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

"Çanakkale'nin kıymetini, geçmişini, tarihini yurt dışında yaşayanlar, Avustralyalılar, Yeni Zelandalılar, İngilizler ve Avrupalı vatandaşlar en az bizim kadar biliyorlar. Nicole Kidman'ın böyle bir açıklamada bulunması bizi böyle bir dönemde inanılmaz mutlu etti. Türkiye aleyhinde istenildiği kadar yurt dışında kara propagandalar yapılsın, bu açıklama aslında bunlara bir haykırıştır, bir sestir. Kidman, aslen Avustralyalı. Bizlerin Avustralya halkıyla 1915'ten kalma ortak bir tarihimiz var. Avustralya halkıyla böyle bir geçmişe sahibiz. İstanbul yerine Çanakkale'ye Gelibolu'ya gitmek isterim diye ifade etmiş. Kendilerini biz de Çanakkaleliler olarak, Çanakkaleli turizmciler olarak Çanakkale'ye davet ediyoruz."

Bo Derek gelmişti
Nicole Kidman'ı en kısa sürede Çanakkale'de görmek istediklerini belirten Çelik, "İsterse Truva Antik Kenti'nden Gelibolu Yarımadası'na kadar pedal çevirebilir, bisiklete binebilir. İsterse Gelibolu Yarımadası'ndaki Gelibolu Maratonu'na katılıp koşabilir. İsterse Assos ve Truva antik kentlerimizi ziyaret edebilir. Dolayısıyla bizim burada o kadar çok büyük bir zenginliğimiz var ki saymakla bitiremeyiz." dedi.

Çelik, Nicole Kidman gibi bir ismin Çanakkale'ye gelmesinin, kentin tanıtımına büyük fayda sağlayacağını vurgulayarak, "Geçmişte Bo Derek, Çanakkale'yi ziyaret etmişti ve Çanakkale Boğazı'nda yüzmüştü. Bu ziyaret Çanakkale'nin tanınırlığını artırmıştı. Kidman da bu güzel tarihi şehri mutlaka gelip görmeli." diye konuştu.

Çelik, ÇTSO'da konuyu gündeme getireceklerini, Valilik ve Belediye ile konuyu görüşüp Kidman'ı resmi olarak Çanakkale'ye davet edeceklerini sözlerine ekledi. (AA)

 
HDP'li Kürkçü'ye İzmir'de 2 dava: 10 yıl hapis istemi
 
Didim'de 'Rus turist' sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burak Özçivit ile Fahriye Evcen yüzükleri taktı!
Burak Özçivit, Fahriye Evcen’i ailesinden istemek için Almanya’ya gitti. ...
Caner Erkin'den 14 milyon TL'lik villa
Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin'in, 3 milyon 600 bin dolara (yaklaşık ...
Survivor’dan bir isim daha elendi
Veda konseyinde en az SMS oyunu alan Tarık Survivor'dan elendi.
 
Ayrılık iddialarına açıklama!
Şarkıcı Murat Dalkılıç ile oyuncu eşi Merve Boluğur'un evliliklerinde ...
Nejat İşler: Acelem ölümü yakından görmekten
Ferzan Özpetek imzalı ‘İstanbul Kırmızısı’nın Deniz'i Nejat İşler "Hayatla ...
Ünlü şarkıcı İzmir’de otelde gözaltına alındı!
Harika Avcı, 2016 yılında şoförü Emre Ekinci'yi tehdit edip dövdürdüğü ...
 
Survivor şampiyonu Atakan Arslan dünyaevine girdi
İki hafta önce bir süredir nişanlı olduğu Serap Korkmaz ile nikah masasına ...
Yolanthe Cabau Hollanda'nın ‘Müge Anlı’sı oldu
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in eşi Yolanthe Cabau, ...
5 yıllık evlilik tek celsede bitti!
Mayıs 2012'de sunuculuğunu üstlendiği izdivaç programının canlı yayınında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva