HABERLER>SAĞLIK
8 Kasım 2017 Çarşamba - 11:05

NHP İlaç'tan böbrek taşına 'Gilaburine' formülü

Gilaburu bitkisinin meyvelerinden elde edilen ve böbrek taşı rahatsızlığı olanlar için 12 yıllık Ar-Ge çalışması sonrasında üretilen Gilaburine, eczane raflarındaki yerini almaya başladı.

NHP İlaç tan böbrek taşına  Gilaburine  formülü

Gilaburu bitkisinin meyvelerinden elde edilen ve böbrek taşı rahatsızlığı olanlar için 12 yıllık Ar-Ge çalışması sonrasında üretilen Gilaburine, eczane raflarındaki yerini almaya başladı. Marmara, Karadeniz, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri’ndeki eczanelerde ürünün satıldığı bilgisini veren NHP İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Bayram Gökyer, 2017 sonuna kadar Türkiye’nin her bölgesinde hastalara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Destekleyici ve koruyucu tıp uygulamalarına olan ilginin her geçen gün artması birçok endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Anadolu coğrafyasında, doğal ürünlere olan ilgiyi de artırıyor. Hastaların şifa bulmak amacıyla kullandığı doğal ürünler yoğun talep görürken; sektöre yeni bir soluk getiren NHP İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., 12 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu ürettiği ‘Gilaburine’ ile böbrek taşı rahatsızlığı olanların tedavilerine destek oluyor. Gilaburine’nin Marmara, Karadeniz, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri’ndeki eczanelerde bulunduğunu aktaran şirketin Genel Müdürü Bayram Gökyer, 2017 sonuna kadar ürünü Türkiye’nin her bölgesine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Bitkisel ürünlere dayalı tamamlayıcı tedavilerin son yıllarda önem kazandığına dikkat çeken Gökyer, “Hastalıkların tedavisinde ve hastalıklardan korunmada doğal ürünlerin kullanımı artık bilimsel olarak kabul edilmiş durumda. Aslında birçok ilacın kökeni, bitkilere dayanıyor. Ancak bunların şifa olabilmesi doğru yöntemlerle ve uygun koşullarda üretilmesine bağlı. Bu da sektöre ciddi sorumluluklar yüklüyor çünkü bu kolay bir iş değil” diye konuştu.

İHTİYAÇTAN DOĞDU

Gilaburine’nin de önemli bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını aktaran Gökyer, “Böbrek taşı, kronik ve bazı durumlarda çözümsüz bir rahatsızlık. Taşın giderilmesi için kimi zaman ameliyatla kimi zaman da taş kırma yöntemleriyle hastaya müdahale ediliyor. Sonrasında ise bol sıvı tüketimi yapılması tavsiye ediliyor. Ancak bu kesin bir çözüm oluyor mu? Maalesef hayır çünkü genetik yatkınlık ve beslenme alışkanlıkları, böbrek taşının yeniden oluşmasını tetikleyebiliyor. Bu durum alternatif ürünlerin kullanımını ortaya çıkarıyor” ifadesinde bulundu.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Bu noktada böbrek taşı tedavisine yardımcı olacak bir ürüne ihtiyaç bulunduğunu aktaran Gökyer, “Gilaburu bitkisinin meyvelerinin en önemli özelliği, böbrek taşı rahatsızlığı olanların tedavisine destek olması. Biz de buradan hareketle 12 yıl önce bir çalışma başlattık. Böylece hem partner şirketimiz bünyesinde hem de Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne bağlı Teknoparkta yürüttüğümüz araştırmalar sonucunda bu bitkinin ekstraktından elde ettiğimiz Gilaburine isimli ürünü ortaya çıkardık. Bu ürün, üniversite-sanayi işbirliğine de güzel bir örnek oluşturdu” dedi.

YÜZDE 100 DOĞAL

Ürünün, böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olduğunu ve böbrek taşının vücuttan idrar yoluyla atılmasında büyük kolaylık sağladığını hatırlatan Gökyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gilaburine, aynı zamanda taşın düşme esnasında sebep olduğu ağrı ve inflamasyonu gideriyor. Antimikrobiyal özelliğiyle de ürün, böbrek taşı stazına bağlı olarak gelişebilen idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisine de yardımcı oluyor. Ayrıca ürünün yüzde 100 doğal olması da vücudun sağlıklı kalması için büyük önem taşıyor.”

 
İzmir'de terör operasyonu! Onlarca kişi aranıyor!
 
İzmir, Londra'da vitrine çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Sağlık Müdürü Salnur 'yeniden görevde'  
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr Bediha Salnur yeniden aynı göreve atandı.
Yoğurt kürü ile yazıflama
Yoğurt kürü ile zayıflama, düzenli ve doğru bir şekilde yapıldığı takdirde ...
Folkart'tan mobil sağlık hizmeti
İzmir'de Folkart'ın mobil sağlık hizmetlerinden ilk 10 ayda 1500 kişi faydalandı.
 
İzmir'de annenin çığlığı! Yavruları kolları arasında eriyor
İzmir'de henüz 21 yaşındaki olan Gülbahar Çekim, biri erkek, diğeri kız ...
Çeşmeli minikler ilk yardımı öğrendi
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde 16 Eylül İlkokulu ana sınıfı öğrencilerine, ...
Müdür Salnur müjdeledi: İzmir'in üç ilçesine cankurtaran olacak!
İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı mahallesinde Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılacak.
 
İTÜ Geliştirme Vakfı'nda beslenme semineri
İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları öğrencileri ve velileri Onkoloji ...
Yer: İzmir... 15 yıllık eşine can oldu
İzmir'de, diyaliz tedavisi gören ve sağlık durumu ağırlaşan eşine böbreğini ...
İl Müdürü Salnur’dan öncü davranış: Grip olmadan aşınızı yaptırın !
İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, başta olmak üzere tüm sağlık personeli ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva